4
BACE SAMPAI HABIS!!!

Ni adalah benar... Sila baca sehingga habis... Dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org islam yg boleh..

Ini Adalah Surat Wasiat Dari Penjaga Makam Nabi Muhammad Saw Iaitu Sheikh Ahmad Maeine (Saudi Arabia). Pada Suatu Malam Ketika Membaca Al-Quran Di Makam Rasulullah Saw. Selepas Membaca Lalu Hamba Tertidur, Dalam Tidur Hamba Bermimpi Didatangi Rasulullah Saw Lalu Bersabda Kepada Hamba, Dalam 60 000 Orang Yang Meninggal Dunia Di Zaman Ini Tiada Seorang Pun Yang Matinya Dalam Keadaan Beriman.

(A) Isteri Tidak Mendengar Kata Suami.
(B) Orang Kaya Tidak Lagi Bertimbang Rasa.
(C) Orang Tidak Lagi Berzakat Dan Tidak Membuat Kebajikan

Oleh Itu Wahai Sheikh Ahmad, Hendaklah Kamu Menyedarkan Kepada Orang Islam Ini Supaya Membuat Kebajikan, Kerana Hari Penghabisan(Qiamat) Akan Tiba Di Mana Bintang Akan Terbit Dari Langit, Sesudah Itu Matahari Akan Turun Di Atas Kepala.
Pesanan Hamba Ini:
(A) Berselawat - Untuk Junjungan Nabi Kita Muhammad Saw.
(B) Bertaubatlah - Dengan Segera Sementara Pintu Taubat Masih Terbuka.
(C) Bersembahyanglah
(D) Berzakat - Jangan Ditinggalkan.
(E) Menunaikan Fardhu Haji – Bila Berkemampuan.
(F) Jangan Menderhaka Kepada Kedua Ibu Bapa.
Untuk Makluman
1.Seorang Saudagar Dari Bombay Telah Menerima Surat Ini Dan Beliau Telah Mencatak Sebanyak 20 Salinan Dan Mengirimkan Kepada Orang Lain, Dia Kemudiannya Dianugerahi Allah Dengan Mendapat Keuntungan Yang Besar Dalam Perniagaannya.
2.Seorang Hamba Allah Telah Menerima Surat Ini Tetapi Tidak Mengendahkannya Dan Menganggap Wasiat Ini Palsu, Maka Selang Beberapa Hari Kemudian Anaknya Meninggal Dunia.
3.Pada Tahun 1977 Tun Dato Mustapha Bekas Ketua Menteri Sabah Menerima Wasiat Ini Kemudian Mengarahkan Setiausahanya Mencetak Sebanyak 20 Salinan Dan Menghantarnya Kepada Orang Lain, Maka Selang Beberapa Hari Kemudian Dia Telah Mendapat Hadiah Dari Kebajikan Masyarakat Di Malaysia Timur.
4.Tan Sri Ghazali Jawi, Bekas Menteri Besar Perak Secara Tidak Langsung Dipecat Dari Jawatannya Kerana Apabila Beliau Menerima Wasiat Ini Beliau Terlupa Mencetak 20 Salinan Untuk Disebarkan Kepada Orang Lain Tetapi Beliau Telah Menyedari Kesilapannya Lalu Beliau Mencetak Semula Wasiat Ini Dan Mengirimkannya Kepada Orang Lain, Beberapa Hari Kemudian Beliau Telah Dilantik MenteriKabinet Perdana Menteri.
5.Zulfikar Ali Bhuno Telah Menerima Surat Wasiat Ini Dan Tidak Percaya Akan Kebenarannya Juga Menganggap Palsu Lalu Membuangnya Ke Dalam Tong Sampah. Seminggu Kemudian Beliau Telah Dijatuhkan Hukuman Pancung Sampai Mati.
6.Di Terengganu, Seorang Pekerja Bengkel Kenderaan Telah Menerima Wasiat Ini Dari Pengirim Yang Tidak Dikenali Yang Datangnya Dari Perak Lalu Beliau Membuat Sebanyak 20 Salinan Seperti Yang Dituntut. Alhamdulillah Dia Dianugerahkan Oleh Allah Seorang Gadis Berakhlak Mulia Seperti Yang Dituntut Oleh Islam. Baginya Anugerah Ini Paling Agung Dan Tidak Ada Tandingannya.
7.Di Terengganu Juga, Seorang Hamba Allah Telah Menerima Surat Ini Dari Orang Yang Tidak Dikenali Tetapi Beliau Tidak Mengendahkannya Dengan Mengatakan Ianya Bohong Belaka Dan Sengaja Mengada-Adakan Untuk Menakutkan Orang Yang Membacanya. Beberapa Hari Kemudian Dia Telah Mendapat Penyakit Ganjil Dan Penderitaanya Amat Menyedihkan. Setelah Tiga Minggu Mendapat Rawatan Rapi Di Hospital, Penyatkitnya Sukar Juga Diubati Oleh Doktor. Akhirnya Beliau Teringat Akan Wasiat Ini Dan Mengedarkannya Kepada Orang Lain. Semingu Kemudian Barulah Beliau Beransur Sembuh Sehingga Sekarang.
Banyak Lagi Contoh-Contoh Orang Yang Menerima Wasiat Ini Tetapi Tidak Mempercayainya Dan Tidak Mengedarkannya Atau Menyampaikan Kepada Orang Lain. Dimana Mereka Mendapat Malapetaka. Setelah Kejadian Yang Menggembirakan Dan Menyakinkan Ini Anda Jangan Lupa Menyampaikan 20 Salinan Wasiat Dalam Masa 96 Jam Dari Masa Anda Menerimanya. Insyaallah Anda Akan Memperolehi Sesuatu Dari Yang Maha Kuasa Dengan Penuh Keyakinan Pasti Ia Akan Menerangi Hidup Anda Dengan Nikmat Kebahagiaan Hidup. Isnyaallah.
PERHATIAN
Setelah Membaca Wasiat Ini Hendaklah Ditulis Atau Dicetak Dan Disampaikan Kepda Orang Lain Sebanyak 20 Salinan. Sekiranya Telah Dilakukan Anda Akan Dianugerahkan Sesuatu Nikmat Atau Hajat Anda Akan Dikabulkan Oleh Allah.
Kata Sheikh Ahmad Lagi. Jika Apa Yang Hamba Katakan Ini Tidak Benar, Biarlah Hamba Mati Dalam Kekufuran Dan Hamba Tidak Mendapumat Perlindungan Dan Syafaat Rasulullah Saw Naaauzubillah. Oleh Itu Hendaklah Ditulis Atau Dicetak Dan Disampaikan Kepada Orang Lain. Insyaallah Dalam Masa 2 Minggu Anda Akan Berolah Kebahagiaan Dan Ingatlah Lakukan Ini Dengan Hati Yang Ikhlas Dan Janganlah Diabaikan Atau Dibiarkan

Post a Comment

Anonymous said... 13/12/10 10:51 PM

wasiat yang berguna..

RAHSIA JIMAT MINYAK

Marhaenonymous said... 13/12/10 11:11 PM

wasiat yang perlu ditunaikan kerana ini adalah amanah..harap semua dapat mengambil iktibar dan memantapkan lagi pegangan nafi dan isbat.

Gentleman Frog said... 13/12/10 11:29 PM

as salam,

wasiat bagus tapi kenapa macam surat berantai pulak?

pangi anti perkasa said... 15/12/10 10:51 AM

majlis fatwa dah keluarkan fatwa pasal surat berantai ni..surat ini palsu dan boleh merosakkan akidah kalau kita berpegang padanya

http://al-ikhwanweb.tripod.com/fatwasuratberantai.htm

 
Top