4
Assalamualaikum :)

Hari ni sesiapa yang kerja gomen mesti seronok coz gaji dah masuk. Bolehlah keluar pergi makan, tengok wayang dengan buah hati, pergi shopping macam macam. Macam kebiasaan kalau dah ada duit sekelip mata ajer nak tu nak ni. Ish!! Kalau tengah bulan tau pulak nak berjimat...heheeee

Dkna suka sanagt bila gaji dah masuk..bukan suka sebab ada duit tapi suka tengok gelagat kawan kawan. Tak kiralah kawan serumah atau kawan kat opis. Macam hari ni, disebabkan gaji masuk ramai yang balik awal. Alasan mereka semua sama, 'hari ni kan gaji, nak balk awal nak...dot..dot...dot...dot'. Haaaaiiiyaaa..macam macam alasan. Tapi kalau dah duit dalam beg dah makin nipis, pandai pulak balik lewat, nak siapkan kerja, nak buat over time, kerja banyak, anak tak ada kat rumah, laki outstation, bini balik lambat..hahahaaa..

Dekat kawasan rumah dkna nie ramai yang bujang terangggg tanggg tannnggg... So, parking kereta memang berebutlah..bukan tak cukup parking tapi berebut nak parking yang paling dekat dengan lif. Malas nak jalan jauh. Kalau balik kerja pukul 630 petang jangan haraplah dapat parking yang dekat, confirm kene berlenggang kangkung la jawabnya. Hari ni dkna balik kerja pukul 700 petang. Senang jer nak dapat parking, dekat dengan lif. Nie disebabkan anak teruna anak dara mak budak bapak budak tak balik rumah. Gaji punya pasal, dari opis terus pergi melawat kawasan yang boleh yang mampu membuat nafsu duit lesapppp...hahahaa

Sekarang ni pon dkna sorang sorang jer kat rumah. Lagi 2 orang housemate entah pukul berapa balik. Tak ada kemana pon dorang nie. Paling jauh pergi alamanda naik bus nadi putra :))

p/s : dkna suka keluar shopping tengah bulan, waktu tu tak ramai yang berduit lebih..heheheeee

Post a Comment

Nurul Jannah said... 23/6/11 8:13 PM

kompem ramai org kat supermarket hari ni :)

Adylia Qarissa said... 23/6/11 8:28 PM

heheeee..betoi2 :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... 23/6/11 9:54 PM

wah... dh dapat gaji yerk.. ape lagi.. jom la open table kat pizza hut... hahaha

Adylia Qarissa said... 23/6/11 10:11 PM

jom2 taufiq..:)

 
Top