10
Bagi golongan lelaki, korang amat bertuah sebab miliki wanita dalam hidup korang..kiri kanan wanita kan..mak..akak..mak cik..anak perempuan..isteri...

Tuhan cipta wanita nie teramat unik..ada kelembutan dalam kekasaran...ada tangisan dalam gelak tawa...ada senyuman dalam dalam kedukaan...ada kesabaran dalam kemarahan...

Tapi wanita ini teramat sensitif...susah untuk mengawal emosinya jika tak sesuai dengan keadaan dan situasi. Kadang kadang sesuatu yang kecik pon jadi isu besar..kadang kadang tak perlu berkata apa apa, just be silent pon boleh buat hati wanita nie terguris...

Bila wanita beremosi, golongan lelaki nie tak lain tak bukan ayat mesti sama jer... ''alaaaa..tu tanda nak peod(datang bulan) la..emosi semacam'' ...

Dan yang pasti Tuhan kurniakan pasangan yang terbaik untuk wanita diluar sama..kalau wanita banyak cakap, lelaki pendiam..kalau wanita kuat cemburu, lelaki relax...kalau wanita garang, lelaki lembut hati...kalau wanita lawa, lelaki tak encem sangat ..heheee..

Tahiah kepasa lelaki yang diluar sana memiliki wanita disekeliling kamu...kamu amat bertuah memiliki wanita tersebut sebab kamu mampu menjadi yang terbaik dari terbaik!

p/s : arwah abah bertuah miliki ma yang berjaya menjaga anaknya sampai berjaya...alfatihah untuk arwah abah..sob sob sob..

Dkna Abza ^-^

Post a Comment

H.J said... 28/7/11 12:13 AM

yup...dijadikan berpasangan..semestinya pasangan itu amat padan bagi mereka..

sekamar rindu said... 28/7/11 12:21 AM

salam..

membaca entri ni..tiba2 teringat pada arwah ibu saya..

adan said... 28/7/11 12:34 AM

selalunyer wanita klu period mst marah2 je.. serba serbi tak kena..

Adylia Qarissa said... 28/7/11 7:39 AM

@hj

betul tu...menutup kekurangan masing masing

@sekamar rindu

al fatihah untuk ibu kamu

@adan

dah di jadikan wanita itu unik...tak ada mana mana lelaki dapat rasa apa yang wanita rasa :)

iduraz said... 28/7/11 8:38 AM

TUHAN dah tetapkan jodoh kita untuk saling melengkapi, kalau suami isteri sama jer sifat dan perangainyer, sapa nak beralah kan..:)

Lulu Caldina said... 28/7/11 9:53 AM

blog ni dah tersenarai dalam bloglist Lulu-Pages :)

yanadimple said... 28/7/11 1:39 PM

bertuahnya mnjadi wanita. sng sgt na msuk syurga. dgn taat kpd suami pon, dah bley plih na msuk syurga dr pintu mne. laki jgk, harus hrgai wanita sbaeknya kn >.<

alhamdulillah, sy prmpuan, seidh2 perhiasan

http://yanadimple.blogspot.com/

Norhisham Nordin said... 28/7/11 2:30 PM

Al-fatihah kpd arwah..!!

Adylia Qarissa said... 28/7/11 3:08 PM

@iduras

yea..betul tu..saya sokong

@lulucaldina

tens yea.. :)

@yanadimple

saya sokong..bila dah kawen, pintu syurga terletak kat suami...

@norhisham nordin

tens ..semoga Tuhan rahmati kamu ...

pyejal said... 29/7/11 12:18 PM

manusia lelaki & wanita sama2 unik..:)

terjah entri terkini di:
pyejal weblog

 
Top