8
Rentetan dari kes sebelum ni...korang dah lupa ke? Alaaaa...tak kan dah lupa kot..haaa..tekan SINI ok...ermmm..dah baca ey?

Disebabkan terlampau rajin sangat nak pergi kerja hari nie...haaa..kan menyusahkan diri sendiri..masuk opis then buat kerja..badan dah rasa seram sejuk..baju dah 2 lapis..tangan dah mula kebas..tengok jam kul 930pagi...

Aduuii..lambatnya kul12 tengahari..nak balik...tak tahan sejuk..ambik bantal ulat gonggok..letak atas meja..tahan mata nak lelap...tahan...tahan...tahan..tapi tak tertahan..terlelap kat meja sampa kul12..tutup pc terus balik rumah...cakap kat bos nak pergi klinik..tapi klinik kan tutup..so tangguhla niat nak ke sana.

Sambung tidur kat rumah..sedar kul230..kelam kabut nak pergi klinik..bukan apa..takot suspek denggi jer sebab last week balik Penang, nyamuk tak kenal dkna..so si nyamuk nie syok duk gigit..sampai jadi camnie...haaa..tengok tu..merah berbintik bintik..nie baru sikit tau..

tangan kanan..tak tunjuk lagi tangan kiri

Then pergi la klinik Dengkil..punyalah jauh kan..sebabnya 1 jer, klinik kat Putrajaya nie ramai sangat orang sakit..Kalau pergi petang camni confirm kul 5 baru boleh jumpa doktor..

Dipendekan ceritas, sampai kat klinik..check sana sini akhirnya doktor ambik darah..nie buktinya yea..

dkna tak pasti puasa hari nie batal atau sah!

Setiap kali dkna demam, wajib kene ambik darah..aishhh..pelik betul..demam tak teruk tapi kalau pergi klinik mesti doktor ckapa 'kita ambik darah yea''.....ermmm..untuk tahun nie dah 2 kali dkna kene ambik darah sebab demam..apa pon result tadi tak menunjukkan dkna kene denggi..alhamdulilah...

p/s: sakit dibulan puasa menghapuskan dosa kecil.

Dkna Abza ^-^

Post a Comment

adan said... 5/8/11 8:20 PM

tak pernah lak kena ambik darah bila time demam.. pelik.. special kot.. ngee :P

Dkna Abza said... 5/8/11 8:29 PM

@adan
tu lah pasal..tiap kali demam kene amek darah..:)

AsyieqiN Rkey said... 5/8/11 8:35 PM

get well soon...=)

Dkna Abza said... 5/8/11 8:49 PM

@Asyieq-iN Rkey
tens yea :)

Kak Mahh said... 5/8/11 9:09 PM

Manisnya darah dr Penang...ermmm

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said... 6/8/11 6:15 AM

Owh, nasib baiklah xkena denggi kan, kalau tak lagi teruk, sian kt badan, huhu!...

tp putrajaya nih kan salah 1 port denggi...

Dkna Abza said... 6/8/11 12:19 PM

@zmah
heheee..manis laaaa

@boypj
betul tu...banyak kes kat Putrajaya nie

@abe goreng
yea...mujur tak kene denggi

 
Top