19
Dkna Abza ^-^

Pernah tak korang jumpa lelaki bujang pergi pasar?? kalau yang dah kawen tu, kita tak nampak heran sangat kan..memang dorang dah biasa teman bini ke pasar..jadi kalau diarahkan oleh wife pergi pasar, ia perkara kecik jer..betul tak??

Kalau lelaki bujang yang pergi pasar macam mana pulak yea reaksi dorang?? Sebelum nie menjadi peneman si awek membeli lauk pauk tetapi kali nie si awek yang mengarahkan kekasih hati ke pasar untuk beli lauk..nie kes nak uji sejauh mana kemampuan kekasih hati a.k.a bakal suami untuk membuktikan keteroran mereka pilih lauk..heheeee

Reaksi sebelum pergi pasar beli lauk... :)

P : Esok awak tak kerja kan, so pergi pasar beli lauk yea..saya tak sempat nak pergi...

L : Nak beli lauk apa?

P : Bla..bla...bla...bla...

L : Esok listkan barang apa nak beli..nanti saya lupa

P : Ermm..yealah..

Hari ni ...

P : Petang nanti jangan lupa pergi pasar yea..

L : Ok..dah list barang apa nak beli kan..

P : Yup..dah list..nanti pilih ikan yang elok yea..

L : Ermmm..tak payah makan ikan laaa..tak pandai nak pilih..nanti pilih ikan yang tak pakai lens, takot kecik lak..takot buruk..beli ayam jer laaa..

P : Ermm..ikot suka lah...tolong belikan bawang yea..

L : Ok..dah tulis belum dalam list tu nak beli bawang...??

P : Nak tulis la nie..

L : Baikkkkk..tulis siap siap bawang bangla/india/merah..takot tersalah beli bawang lain..

P : Cabai kering/lada kering tu agak agak la banyak mana k

L : Nak banyak mana?? Saya beli 1 kg laaa ...senang kira..

P : Uikkss..banyak sangat tu haaa..beli setengah kg pon dah cukup..beli yang timbang yea bukan yang dah siap packing..

L : Saya beli ikut sukat tangan saya jer laa..sikit ke banyak ke ok.

P : Yealah..tengok la yang mana senang..


Aissshhhh... nak bagi lelaki pergi beli barang dapur pon kene bagi list yang detail...siap tulis bape ulas nak bawang, bape ekor nak ikan, bape kg nak daging..tu tak kira sayur lagi..entah sayur apa yang dibelinya nanti..heheeee...

Ini cerita sebelum ke pasar, agaknya kalau dah sampai pasar tu mesti dapat sms...bawang nie tak elok laa..ikan tak lawa..ayam kecik..daging dah habis..sayur apa nak beli...

Perbezaan antara perempuan dan lelaki..anak perempuan dan anak lelaki...jangan salahkan kaum lelaki jika mereka tak pandai nak membeli barang dapur...tapi bila dah hidup berumah tangga, wajiblah korang kenal bawang apa..kecian kat bini..setakat nak beli bawang 2 ringgit tu pon nak ajak bini jugak ke??..hihihiiii

Post a Comment

dhiera zainudin said... 10/8/11 9:58 AM

alamak, kalau suruh saya yang pilih ikan, saya tak tahu~ melainkan ikan pari ke bawal ke merah ke? erkk..

Nor Ain said... 10/8/11 9:58 AM

haha . lawak lawak . betul sangat . kte setuju . mmg pom . nampak sgt lelaki tak boleh buat perkara yg sgt simple pd wanita . SALUTE women ! : )

Anonymous said... 10/8/11 10:15 AM

sblom org suh ak g pasar,aku suh dia tulis lu ape dia nk..smpai pasar,aku suh mk cik pasar amik smua ape yg di tulis..hoho

Dkna Abza said... 10/8/11 10:20 AM

@dhiera
hahaaa..sebab ikan tu lain dari yang lain kan :D

@princess
hikhik...simple bagi perempuan bukan bag lelaki

@sifu im
haaa..bagus gak idea ko tu..hahahaaa

Dhiya Fariza said... 10/8/11 10:21 AM

bape ulas nak bawang pun kena mention, ulas pulak tu haha.

Dhiya Fariza said... 10/8/11 10:21 AM

ni memang entry pedas tuk lelaki. bagus kalau dorang baca. kasi sedar sikit :) nice one!

Dkna Abza said... 10/8/11 10:28 AM

@dhiya
hahahaaaa..kene mention betul betul..nanti dia salahkan kita sebab tak bagitau dengan jelas..

MellProps said... 10/8/11 10:55 AM

itu belom diorang nak kena masak lagi tue , haha

Dkna Abza said... 10/8/11 11:05 AM

@doodlelicious
jangan sampai pecah dapur :)

eqbalzack said... 10/8/11 11:38 AM

salam,
abg eq singgah sini..nnt kalau free boleh join GA abg eq ok..
selamat berpuasa...

Dkna Abza said... 10/8/11 11:54 AM

@eqbalzack
salam...ok abg eq..selamat berpuasa jugak!

sekamar rindu said... 10/8/11 1:01 PM

salam...


saya memang selalu pergi pasar..terutama pasar tani, pasar malam..nak buat mcm mana..
mak dah meninggal..ayah lak sakit.mahu tak mahu kena pergi juga..

Hafizin Jamil said... 10/8/11 1:06 PM

tak pernah plak jumpa lelaki banyak tanya macam tu..haha

Dkna Abza said... 10/8/11 2:13 PM

@sekamar rindu
dkna bangga dengan saudara...belajar tanpa perlu bimbingan orang lain..buat kerja orang perempuan memang sukar bagi kaum adam

@hj
hahaaaaa...orang laki tak kan jumpa orang laki banyak tanya...sebab korang nie masing masing ada ego..kan...kan..kan.. heheeee

Kancil 8349 said... 10/8/11 3:01 PM

kalau saya gi pasar memang ndak arif....ndak pandai memilih barang dapur...:)

Dkna Abza said... 10/8/11 3:21 PM

@kancil 8349
hahaaaa..hanya lelaki yang terpilih seperti sekamar rindu jer arif ke pasar...

Kak Mahh said... 10/8/11 4:47 PM

Ciksu...rajin ke pasar?

Dkna Abza said... 10/8/11 10:41 PM

@zmah
ujung bulan confirm rajin jer g pasar hahaaaa

sekamar rindu said... 11/8/11 3:56 PM

salam..


hidup perlu diteruskan wp sukar..

terkejut juga..ada menyebut nama SR dalam entri terbaru...

tqq..

 
Top