17
Klik SINI untuk join
Dkna Abza ^-^

Wah....dah kesibukan hari nie nak siapkan kerja sekolah, dkna telah diundang oleh saudara Kancil join segmen di blognya..tanda penghargaan, dkna luangkan sedikit masa mengimbas kembali zaman kanak kanak ribena ^-*

Tahun 1999 dkna ambik UPSR kat Sekolah Kebangsaan Kampung Bahru, Besut, Terengganu. Ini merupakan sekolah rendah yang kedua dkna sebelum menjejak kaki ke alam remaja. Keluarga dkna suka pindah randah, jadi untuk tahun tersebut dkna berada disekolah baru..kiranya budak baru la...masuk awal tahun pastu exam ujung tahun..

Kalau nak meniru pon segan...maklumlah tak kenal sangat kawan kawan..hihiiii...lagipon dkna takut terkantoi kalau meniru sebab isteri kawan arwah abah mengajar kat sini..rumah lak bersebelahan..segan laaaaaaaaaa... ^-^

Dah jadi kebiasaan dkna akan TIDUR awal sebelum exam..orang lain study sampai malam tapi bukan bagi dkna..dkna akan tidur seawal mungkin..bila mak tanya 'kenapa tidur awal'... jawapan dkna 'takut esok tertidur dalam dewan, pasti tak lulus exam sebab hantar kertas kosong'..

Dan yang pasti, arwah abah akan hantar ke sekolah...bukan hantar jer tapi siap tunggu anak bongsu dia kat luar dewan...aduuuiii..bila tengok muka arwah abah pasti segala idea terus datang mencurah curah bagaikan air terjun...bersemangat la sebab waktu tu tak ramai golongan ayah menunggu anak anak habis exam...dan soalan dari arwah abah 'dkna boleh jawab exam?'..jawapan dkna 'boleh jer tapi tak tau betul ke salah'...hahahaaaa

Dan sehingga hari nie tak kira la exam PMR, SPM, POLITEKNIK dan UNIVERSITI..dkna akan tidur awal sebelum exam dan jawapan yang sama bila mak telefon tanya pasal exam...bezanya tiada pertanyaan lagi dari seorang ayah....

Keadaan yang sama jugak bagi mak sebab mak yang paling risau dan kalut bila dkna nak exam...mak yang tak lena tidur, mak yang tak ada selera makan dan mak yang akan bangun seawal pagi buat solat sunat hajat...

Dkna nak kongsi cerita nie dengan kawan si ubi badok H.J dan cikgu MIA INA .

p/s : 16hb exam..pasti dkna tidur awal ... hihiiii

Post a Comment

Namee Roslan said... 13/9/11 4:12 PM

masa UPSR saya tertidur :D suka segment yg berunsur macam ni. bagus :)

Kancil 8349 said... 13/9/11 4:27 PM

Salam,

terima kasih kerana sudi join segmen kancil...

wah...tidur awal sebelum exam...memang betul tu...tapi Kancil lebih terharu dengan pengorbanan arwah ayah Dkna. Kancil nak doakan Al - Fatihah untuk arwah ayah Dkna.
moga rohnya aman dan dicucuri rahmat.

azam said... 13/9/11 4:35 PM

saya terbaik kat sekolah time tu....hehehehe...bangga 4 orang je dapat 5A

ubi said... 13/9/11 5:11 PM

oh org besut..sy dulu sekolah kat mrsm besut..hee~

Elih Japahar said... 13/9/11 5:25 PM

bagus segmen ni...sy dulu tahun 5 mula dah bercintan cintun, cinta monyet org ckap...tapi couple dgn org tu sampai umur sy 22 tahun..pastu break! kecewa menongggeng haha..skrg dah 26 lol :P

H.J said... 13/9/11 6:27 PM

kita ikut time..kalo tak habis baca lagi..tido lewat la jawabnya..haha

delarocha said... 13/9/11 6:47 PM

saya sudah lupa bagaimana saya mengambil UPSR.. :-)

Anonymous said... 13/9/11 8:20 PM

salam.. rasanya, time nak upsr org study.. sy tak study langsung.. serius.. hahaha.. nasib baik la ada A jugak.. heee

Saiazuan said... 13/9/11 8:33 PM

hurmmm dah lupa kisah silam... huhu

kak zmah said... 14/9/11 4:46 AM

15 hb,nak jumpa adik mila n kakak syasya,,lepas tu terus masuk Siam..Jom!

mia-ina said... 14/9/11 2:45 PM

mujuq tak meniru ye dkna..klu x, kena kantoi aaa...ehehe...so UPSR msti semua A kan????

yayath said... 15/9/11 12:00 PM

heee:)hye..salam perkenalan~~

Kancil 8349 said... 16/9/11 6:03 PM

salam,

Kancil sudah buat entri khas untuk blog ini. Jomlah lihat

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/entri-khas-mereka-yang-berpindah.html

Cik Sara said... 16/9/11 8:02 PM

Salam kenal-kenalan dkna~

AIEN NOT ALIEN said... 16/9/11 8:31 PM

Tahun 1999 menjadi saksi budak tahun arnab ambil UPSR..hihi...

[sutera kasih] said... 17/9/11 5:11 PM

sy pon ambik upsr taun 1999..dulu xeam dlm kelas, sbb skola xda dewan hehe

ciK LyndaWawa said... 17/9/11 10:52 PM

saya amik spm time 1999.hai adek..=]

 
Top