16
Dkna Abza ^-^


Semua dah sedia maklum yang gaji kaki dan tangan kerajaan ini akan naik...AKAN naik. Tak naik lagi yea. Dan pasti harga semua barang keperluan akan naik...dan mungkin jugak dah naik..


Dengar cerita dari kawan kat opis nie, harga seekor ayam yang kecik pon dah cecah RM20.00..ermm...mahal bagi mereka yang berpendapatan sederhana.


Dengan rasa bertanggungjawab, dkna kongsi bersama-sama korang informasi terkini ni. Baru jer dapat emel dari ketua jabatan...






Kementerian yang bertanggungjawab jika ada berlakunya kenaikkan harga yang tak sepatutnya berlaku ialah KPDNKK. So kalau ada sesiapa yang nak buat aduan tentang kenaikan harga yang akan berlaku atau sedang berlaku boleh hubungi talian aduan ini :-


Aduan KPDNKK

1-800-886-800

atau



p/s : lepas nie terus jer buat aduan kat KPDNKK..jangan mengadu kat blog tentang harga naik..heheee

Post a Comment

My Little Diary said... 11/10/11 3:07 PM

gaji kakitangan naik sajer...
yang keje swasta jugak tersepit terutama golongan sederhana....
:( tak sukeee

h4ni3 said... 11/10/11 3:20 PM

alahai..
kalau buat aduan pun, ntah layan ker tidak.. huhu

hyz said... 11/10/11 3:28 PM

nak ngadu gak kat blog ni... semalam beli ayam pong nak cecah rm20 hengget.. kecik je pun.... beli kat giant!!!!!! hehehhe

Unknown said... 11/10/11 3:37 PM

hehehe...ADUAN : GAJI KAKITANGAN KERAJAAN NAIK hehehehe......

Rtp Farra Arisha said... 11/10/11 3:37 PM

ha'aah kan..apa guna mengadu dekat blog..but at least dengan luahan kita di blog, segalah luahan perasaan kita luahkan. tenang sudah satu masalah ;)

Elih Japahar said... 11/10/11 3:38 PM

Pas ni nak report lah kalau ada terjumpa naik semahal yg tak disangka-sangka...thanks, info ye :)

abghani said... 11/10/11 3:42 PM

kt psr gudang ayam $7.40 sekilo sekor dh $14++

Namee Roslan said... 11/10/11 4:13 PM

peniaga la yg naikkan pandai2 harag barang. so siapa yg terkena tu cepat2 buat aduan !

Anonymous said... 11/10/11 5:15 PM

takda maknanya naik gaji, sbb harga brg pun akan naik. sama lerrr jugaknyaaa. hurmmm.


yg kerja swasta ni, belum tentu naik gaji, tp harga brg tetap naik. cena ni?

Hafizin Jamil said... 11/10/11 6:01 PM

report kak makcik na pom blh kan..?haha

Unknown said... 11/10/11 6:19 PM

terok la naseb rakyat marhaen mcm kita ni

Kancil 8349 said... 11/10/11 6:50 PM

berharap tiada kenaikan harga sebab menyusahkan semua pihak nak berurusan mahu pergi lapor, pergi periksa, pergi saman dan bawa ke makhamah...semua tu melibatkan duit juga tu....

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... 11/10/11 10:22 PM

yang naik gaji kakitangan je kan.. yang swasta gak yang kopak anti.. adoiiiiiii

Aki said... 11/10/11 11:19 PM

hak hak hak.. ye ar.. ade orang dok sibuk menempek komplen kat blog,tapi tindakak sepatutnya tak ambil.. ^_^.v.. Nasib baik kak Adylia sudi kongsikan post ni.. ho ho ho..

[sutera kasih] said... 12/10/11 1:52 PM

betul la..mak pun bising sbb byk brg naik harga di kedai..

Dhiya Fariza said... 13/10/11 4:10 PM

BAIKLAH heehehehe

 
Top