18
Dkna Abza ^-^

Haaa..kalau ke hospital atau klinik mata pasti mencari-cari gerangan doktor muda kan? Kalau yang perempuan lak biasanya duk soksek2 dengan kawan sebelah bila pandang doktor muda, kacak, encem, bergaya..kan?? heheeee

Kalau yang lelaki lak control macho bila jalan depan doktor perempuan. Jalan mendada jer kan, kiranya dengan penuh segaklaaa..tambah lak kalau depan mata mereka tu doktor muda dan cantik macam Dhiya Fariza.

Tapi dkna bukan nak cerita pasal kekacakan atau kecantikan luaran tapi yang pasti dalaman jugak cantik gak kan? Kalau tak cantik, macam mana boleh jadi doktor ....

Ada tak sesapa suka pergi klinik or hospital? Demam sikit jer tapi nak jugak jumpa doktor. Kalau kecik2 dulu yea la kan, pantang badan panas terus jer mak ayah bawak jumpa doktor. Tanda kasih sayang dorang kat anak2.

Tapi Dkna akan jumpa doktor bila betul2 tak sihat. Itu pon terpaksa ke klinik sebab tak tahan mak dan kakak membebel kalau demam dkna berlarutan. Kalau setakat pergi klinik then cakap 'saya demam doktor, saya nak mc' ermmm...dkna pikir 10x samada nak pergi semata-mata nak menipu tau betul2 sakit.

Biasanya kat klinik swasta selalu jadi kes macam nie. Kalau pergi klinik kesihatan, jangan harap la dapat mc sesuka hati. Kalau tak caya, mari buat rombongan cik kiah kat klinik putrajaya. Tengok berapa ramai dapat mc...

Kadang2 kita pergi dalam keadaan sihat, lepas jer cakap kat doktor tak sihat then dapat mc 1 hari esoknya terus demam..heheee... Haaaa...kalau jadi macam nie orang selalu cakap "Tuhan bagi cash kat ko". Bak kata nabil 'lu pikir la sendiri'...ngeeee~~

Kalau ada niat yang tak berapa nak baik tu, bolehla tolak ketepi. Takut nanti korang demam kura2 lak..pwiieeew...

Tapi hari ini dan saat korang sedang baca cerita dkna nie, dkna berada di klinik. Ada temujanji dengan doktor. Dkna datang pon sebab kakak yang booking temujanji dkna, kalau nak harapkan dkna datang buat checkup...huh!! berbulan dan bertahun pon belum pasti dkna datang serah diri. Haaa..sebab dah janji dengan kakak, so dkna dengan rela hati datang menyerah kalah kat tangan doktor...huhuuu...

Diatas permintaan dkna, kakak pon kena teman dkna sampai habis checkup..heheeee.. Dkna bukan takot jumpa doktor tapi takot pengsan tengok doktor encem...ekekekeeeee... Harap apa yang dirancang bersama kakak berjalan lancar.

Dup...dap...dup...dap...dup...dap...

p/s : dkna checkup dengan doktor lelaki berbangsa India :)

Post a Comment

Cik Tia aka Cik Ungu said... 19/10/11 3:36 PM

hai tumpang lalu jap...

Dkna ni mst takut mam ubat kan??ekekeke...same cam mak saya, die rela pegi cucuk kt pggung dari telan ubat..alahai...huhuhuhu

Unknown said... 19/10/11 3:49 PM

sakit betol ke??

sakit memain xyah la.....hehehe
xpun g je cakap...doktor saya nak mc....anak sakit

Fadzli Amir said... 19/10/11 4:39 PM

Hehehhe...bagus2...ni tgh sakit ni tapi kena kerja gak, tak sempat gi jumpe doktor lagi, sempat beli ubat kat farmasi je.....

Unknown said... 19/10/11 4:55 PM

ada satu klink kat Nibong Tebal....senang dpt MC hehe

h4ni3 said... 19/10/11 5:01 PM

check up ape tu?

Rtp Farra Arisha said... 19/10/11 5:31 PM

kita pergi klinik or hospital sebab sakit, that is the real aim..bukannya nak wusha2 doktor kacak :') ckckckc.

sis check-up? but for what? do you sick? :'/

Kancil 8349 said... 19/10/11 5:54 PM

semoga ndak apa2 berlaku pada kamu...hehehe

Namee Roslan said... 19/10/11 6:14 PM

dkna...ahaha. bila jumpa doctor sy plak yg kena marah sbb dalam seminggu tu adalah dalam 4 kali dia kena hadap muka sy. sbb sy slau sakit. n doctor panel plak tu. so mmg takleh lari la. hehe. dpt mcm sentiasa je. :P

Unknown said... 19/10/11 6:22 PM

hmm brapa lama ek x jmpa doc.. huhu

Ain Zulaikha said... 19/10/11 6:29 PM

huhu tahu takpe, lagi susah klinik kerajaan susah gila nak dapat mc...
kena gi swasta gak baru dpat mc..

YattAkasah said... 19/10/11 7:38 PM

tak suke jmpe dok..klu da tak thn bru pi jmpe..

n tak suke pi hospital..huhu

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... 19/10/11 8:27 PM

aku dah lama x g jmpe doktor... tapi jmp dktor gigi adalah ... hehe.. doktor gak kn :)

Ezad Skytech said... 19/10/11 9:44 PM

hee...jarang g klinik ni...:)

ReramaBiru said... 19/10/11 10:13 PM

~tak suka jugak..hehe dengar parents cakap nak pegi klinik or hospital terus baik..:P

Dhiya Fariza said... 19/10/11 11:09 PM

Sis nakal huhu. Mmg undeniable perkara ni terjadi ttg mc tu. Dhiya setuju.get well soon kalo sis ada sakit pape:-)

budak penjara said... 20/10/11 1:20 AM

budak2 aku sllu g klinik jumpe doc..siap mntk mc plak tu..de skli tu..doc bg mc 8 ari utk dak2 aku..pdhl gatal ckit je pn

fazrulnoor said... 20/10/11 7:47 AM

hah...xkan pagi2 ni dkna dah g klinik>>hihihi

 
Top