18
Dkna Abza ^-^

Orang yang suka masuk parking orang nie boleh dikatogerikan dalam golongan orang yang kurang ajar. Haaaa..korang tau tak kenapa?? Nie sebabnya orang yang suka jer masuk parking sedangkan dah nampak kita tengah tunggu nak masuk parking. Dan yang paling hangin kita siap bagi signal, alih-alih kereta lain masuk dengan selamber jer dari belakang terus potong Q dan masuk parking.


Dkna memang pantang orang macam nie. Dah banyak kali terkena sebab parking. Kita dah siap tunggu tepi, tetiba datang kereta dari belakang terus jer masuk tanpa rasa bersalah. Tempoh hari terkena kat The Mines. Haaaa..nak tau apa dkna buat?? heheeeee... dkna nie memang agak 'gengster' katakan..


First dkna nampak jer kereta tu masuk parking dkna terus blok belakang kereta tu, then bunyikan hon..padan muka dia. Memang dia berkeras tak nak keluar. Dah masuk memang la tak nak keluar yea dak? Walaupun dia tau dan nampak yang dkna memang dah tunggu parking tu. Dia selamber jer tengok melalui cermin belakang.


Dkna pandang jer sampai dia serba salah. Nampak jer bini dia terjeling-jeling dalam kereta tu. Memang sakit hati betul. Dkna tunggu lagi dalam kereta sambil mulut terkumat-kamit. Dia tau dkna tengah marah sebab dkna sempat turunkan cermin kereta. Lebih kurang 5 minit dkna tunggu, dia rela tak turun dalam kereta. Buat-buat something dalam kereta. Dia dah tau salah lah tu.


Geram tetap geram. Dkna pon pusing ke jalan keluar. Dia ingat dkna dah blah agaknya. Sedangkan dkna lalu tepi kereta dia nak cari parking lain. Kebetulan waktu tu dia turun kereta terpandang kereta dkna. Haaa..apa lagi, dkna pandang dengan muka tak puas hatilah. Nak ajer turun kereta suruh dia cari parking lain. Dia yang nampak muka dkna dah geram buat-buat pandang ke tempat lain. Buat-buat tak perasan. Huh!! tak guna betul...


Hangin tak korang kalau jadi macam nie?? Kiranya dkna tak sezalim orang lain. Dkna tak turun kereta sebab kawan dkna tenangkan hati dkna yang panas membara tu. Kalau tak, memang mamat tu kene marah free jer....ko bernasib baik la mamat oiiiittt..kalau tak kerana kawan dkna ada, memang dah lama ko kene alihkan kereta tu ha.





Dan kes parking jugak Terjadi semalam. Masih suam-suam kuku lagi..hangat lagi cerita nie. Ni kes bila perempuan bawak kereta. Dkna pon perempuan jugak. Sama-sama perempuan. Bukan niat nak menjatuhkan maruah kaum sendiri atau mengaibkan kaum perempuan tapi kalau dah buat silap tu tetap akan silap gak kan.

Balik kerja petang semalam, elok jer dkna drive slow kat parking flat mencari tempat yang paling dekat dengan lif. Kononya malas nak menapak jauh la kan. Pemalas dan takut lemak yang tak berapa nak tepu kat dalam badan dkna nie hilang nanti makin susut badan dkna.


Belakang kereta dkna ada awek follow sambil mencari parking. Elok jer ada parking kosong dkna ke depan sikit jer..memang betul ke depan sikit sebab dkna lebih suka parking masuk belakang kereta. Dkna tak berapa nak 'pro' masuk depan sebab tu dkna selalu masuk belakang.


So, dkna harus maju kereta ke hadapan untuk ambik ruang nak undur. Tetiba tak sempat nak masuk gear reves si minah belakang tu dengan selamber masuk parking dkna. Aduuuuuuuuuuuuuiiii..terus jer terasa darah menyirap satu badan. Mak aiiiikkkk..budak nie cari nahas petang-petang macam nie.


Mentang-mentang ko bawak viva, kecik then ko muat jer masuk parking tu dengan slamber. Dkna pandang ikut cermin belakang. Nampak muka minah tu terperasan yang dkna dah masuk gear reves. Lagi sebelah tangan duk pegang telefon. Dalam hati dkna 'ok...fine...dah masuk parking dengan tak bersalahkan. baiklah'...


Dkna terus parking selang sebuah kereta dari lot parking minah tu. After lock stereng kereta dkna turun kereta nak ambik beg kat belah penumpang. Saja jer dkna pusing depan kereta dkna dan pandang minah tu. Dia pandang sambil bercakap dalam telefon. Dkna pandang balik dengan muka tak puas hati.


Biar dia sedar yang dia ada buat salah. Dia terus melarikan anak mata ke tempat lain. Haaa..dah tau salahlah tu. Sedangkan abang yang ada kat depan kereta dkna pon perasan yang dkna nak parking tak kan dia yang duk follow kereta dkna tak boleh nak agak dkna nak masuk parking kat situ.


Lepas ambik beg dkna lagi sekali pandang minah tu...ermmm..sabar jer lah. Paling tidak dia sedar yang dia sesuka hati jer masuk parking. Kalau nak parking sekali pon tengok la kereta depan nak masuk mana. Jangan main terus pusing stereng kereta kasi muat jer kereta masuk parking tu.


Sabar tetap sabar. Selagi boleh sabar kita akan sabar tapi sabar itu ada batasnya. Betul tak??


p/s : betul ke orang berbadan kecik nie berani atau garang??

Post a Comment

Anonymous said... 30/11/11 4:46 PM

take their pics and plate no then post here :D

Adylia Qarissa said... 30/11/11 5:02 PM

cik anon :)

kalau dkna buat macam tu dah dikira mengaibkan orang yea dak??? :p

biarlah digelar mamat dan minah ajer kat sini..untuk melepaskan rasa tidak puas hati...hilangkan stress pasti hati pon tenang..lalalalalaaaaaaaaaa

azam said... 30/11/11 5:15 PM

:) hehehe...gangster betul.....kira gangster ayu la nih.....

tapi memang patut kalau marah sebab kita dah tunggu....tapi setidak²nya bglah singnal tanda nak masuk parking tersebut

ummiarissa said... 30/11/11 5:48 PM

uih Dkna-kalau akak..dah lama ku membebel...akak pun banyak kali kena camtu...tapi suami ni lembut hati bagi je parking kat orang...

Ieja said... 30/11/11 6:04 PM

sama la kita..pantang jugak kalau ada org curi parking kita..geram je rasa kan

penah jugak la 2 3 kali benda ni jadi time keluar dgn en.Tunang..tapi yang lg geramnya blh pulak en.Tunang cakap " xpe la kita blh cari parking lain" haishhhh lelaki lelaki..x da perasaan ke apa..kita ni dlm hati rasa nak calar2 je keta tu..hahaha dia blh blh bt rileks...

hyz said... 30/11/11 6:24 PM

kalo saya mmg saya hon sampai ko kuar dari parking!

fazrulnoor said... 30/11/11 6:43 PM

selalu cha ya nun alif yang buat mcm tu

Selendang Merah said... 30/11/11 7:21 PM

sabar dekna..sabar tu separuh dari iman....ari nie ari dia..x pa nanti mesti dia akan kena balik apa yg dia wat kat dekna..

Ros said... 30/11/11 7:22 PM

Salam ziarah...

Atiqah Wadiah said... 30/11/11 7:28 PM

mmg menyirap okeyh..org potong que pon sy menyirap jgk..huhu

Ezad Skytech said... 30/11/11 8:57 PM

da penat2 tunggu...sedap2 je kereta lain ambik parking kita...hangin tu...huuhhh~

Gen2Merah said... 30/11/11 9:12 PM

ahaha.. mmacam sama kes dgn saya..
bila saya baca entri ni, teringat plak kes saya bergaduh dengan sorang cina tahun lalu..

saya tunggu punya lama nak masuk parking, cina tu sedap2 selamba ja masuk dr belakang.. nah kauu.. kebetulan lelaki sama lelaki, saya terus turun ketuk pintu kereta dia.....

pastu apa yang terjadi tak perlu lah aku nak sambung.. sendiri mau ingat la.. ehehe.. kang aku cerita meleret2 plak kat ruang komen ni... hihi

sekamar rindu said... 30/11/11 9:30 PM

salam...

pernah berlaku kat sr pun kes mcm ni...rasa geram sangat..!

Cik Yatt said... 30/11/11 10:00 PM

tu mmg nk kene maki..prnh kene gak la skali..perghh! hangin kot

Saiazuan said... 1/12/11 3:07 AM

walaupn zuan xde kereta, jrng drive, bleh paham perasaan bila dipotong parking.. memang frusttt~

Kancil 8349 said... 1/12/11 6:53 AM

memang kurang ajar...tu potong parking..time membayar kat kaunter di pusat membeli belah...kes macam nie pun berlaku

EmpayarUtama said... 1/12/11 10:18 AM

Sabo, sabo. Saya mintak maaf sebab curik parking awak (erkkkk saya ke...)

khairul said... 1/12/11 12:55 PM

boleh gaduh wo klu camni

 
Top