15
Dkna Abza ^-^

Rasanya macam baru semalam bersalam-salaman dengan saudara mara, sepupu sepapat untuk bermaafan. Sekarang tiba masanya untuk menumbangkan beberapa ekor lembu untuk sambut raya haji. Cepatnya masa berlalu sehingga kita terlupa dengan kesibukan duniawi.

Dan yang pasti dkna akan balik berhari raya kat klate. Orang kata kalau raya haji di klate lagi meriah berbanding negeri lain. Ermmm...dkna pon tak pasti sejauh mana kebenaran tu sebab dkna tak ada pengalaman sambut raya haji kat negeri orang. Tiap-tiap tahun pasti balik klate. Tapi untuk masa akan datang tak pasti lagi sama ada masih sambut raya haji kat klate atau tak.

Rata-rata kat opis dkna dah ramai bercuti esok. Dah ramai bertolak balik kampung malam nie. Dan ada jugak yang bertolak esok pagi. Dkna pulak sedang menghitung jam nak balik kampung. Dkna bertolak lewat malam memandangkan dkna penumpang tetap seorang sahabat, so dkna kena ikut jadual berlepas dorang la... :)





Entah dah berapa kali dkna ulang alik naik kereta nie balik kampung. Tak sah kalau tak jadi penumpang terhormat kenderaan diatas..he he he... dan kereta nie jugak yang selalu angkut beras siam bawak balik ke putrajaya. Dah banyak berjasa kereta nie kat dkna.

Untuk raya tahun nie dkna jadi penumpang 1 way jer...balik ke klate. Dan balik sini dkna nak fly. Cepat sikit sampai...Maaf yea honda, dkna terpaksa tinggalkan kamu dengan owner mu bersendirian untuk perjalanan ke putrajaya.

InsyaAllah untuk perjalanan akan datang, dkna pasti jadi penumpang terhormat kamu.. :)

p/s : rindu kat kereta lama...walaupon model sama tapi hati tetap dengan baby yellow :(

Post a Comment

Cik Jannah said... 3/11/11 11:54 PM

semoga selamat sampai di sana ya? :)

Cik Yatt said... 4/11/11 12:16 AM

bestnye ade kete sndri

Dhiya Fariza said... 4/11/11 12:26 AM

Siapa sahabat teww hehe

Afzainizam said... 4/11/11 12:29 AM

OOhhhh selamat dalam perjalanan pulang yerrr.. jangan lupa balik bawak beras siam satu bonet yerrr


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
diy polishing chrome part2 motorsikal

Rashid said... 4/11/11 12:30 AM

Selamat pulang dkna .. moga hati suka kat klate ..

Gentleman Frog said... 4/11/11 4:10 AM

salam,

semoga cepat sampai..

khairul said... 4/11/11 8:37 AM

jgn mkn dagin byk sgt yer dkna..org ckp rendang kelantan bes..abg nk sepeket hehe

Dunia Realiti a.k.a Elih said... 4/11/11 8:38 AM

Selamat hari raya..selamat bercuti..selamat sampai kesana :) kat opis sy pun dah ramai yg bercuti hari ni...

fazrulnoor said... 4/11/11 9:41 AM

selamat hari raya sis

roha said... 4/11/11 9:57 AM

wah nak kirim beras siam seguni hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said... 4/11/11 5:29 PM

happy holiday, salam aidiladha! semoga selamat smpai ye!!:)

hyz said... 4/11/11 7:11 PM

malam ni saya pong nak balik kampong da.. huhu

kak zmah said... 5/11/11 8:29 AM

Tuan honda minta tambang...bayarlah dia nak buat sembelih lembu esok..

kak Mah said... 5/11/11 8:30 AM

Ciksu dah sampai ke?

ctk said... 6/11/11 4:57 PM

kelate kt mne tu ?

 
Top