18
Dkna Abza ^-^

Suaranya mampu buat dkna menangis. Dah 2 3 hari mendengar suara yang semakin hari semakin tidak sihat. Niat di hati sememangnya nak balik kampung. Bila tengok jadual tugas, nak balik lama sikit kat kampung hanya free next week. Boleh ambik cuti panjang sikit.


Tapi apakan daya bila pagi tadi dengar suara bonda dalam telefon buat hati nie terus memberontak nak balik kampung dengan kadar segera. Kalau kampung tu sejauh sekangkang kera sudah lama dkna berada dikampung. Inilah dikatakan susah payah bila berada jauh dari prang tua. Kampung jauh nun disana. Nak balik kampung ambik masa yang panjang.


Buka web air asia try usha harga tiket nak balik malam nie. Tapi...aduuuuiiiii... harganya boleh tahan. Ditambah ditolak dibahagi didarab akhirnya ambik keputusan balik naik bus jer lah. Dah lama dkna tak naik bus. Kalau tak balik dengan kereta pasti dkna naik flight jer.





Pukul 2 petang tadi bergegas ke putrajaya sentral cari tiket bus. Alhamdulilah..masih ada tiket untuk balik malam nie. Dkna terus ambik tiket pergi dan balik. Senang, lepas nie dah tak payah pikir tak ada tiket. Disebabkan lama tak naik bus, rupa bentuk tiket pon dah lain. Haaa..dkna tengok tiket bus nie macam pelik je...heheheeee... terjakun lak !!


Apa pon jadi malam nie tetap balik kampung. Malam isnin pulak balik putrajaya. Hanya cuti untuk 1 hari jer. Selasa dah kerja. Bonda di kampung masih tak tau yang dkna balik malam nie. Hanya kakak-kakak jer yang tau. Malas nak bagitau bonda takut nanti makin menjadi-jadi sakitnya.


Orang tua nie kalau tau anak nak balik, sakitnya makin menjadi-jadi..so, lebih baik jangan bagitau bonda. Dah sampai depan pintu rumah biar dengar tengok sendiri muka anaknya. heheheheeee...


Harap perjalanan malam nie lancar dan selamat.. insyaAllah.

Post a Comment

Rtp Farra Arisha said... 3/12/11 6:16 PM

have a very safe journey. semoga ceria bersama yang tercinta. and salam to your family..

FIFIEY LYCHEE MARATION said... 3/12/11 8:23 PM

tua2 lah nk bermanja ngn anak2, masa diorg muda, anak2 bermanja ngn ibu:)) kan? pepatah mengatakan, makin tua, makin sensitif! dan hati org tua perlu dijaga benar2...

Gen2Merah said... 3/12/11 10:33 PM

semoga selamat dalam perjalanan ya... harap juga orang tua dkna cepat2 sembuh... amin

Cik Yatt said... 4/12/11 1:34 AM

hati-hati ye..:)

Dhiya Fariza said... 4/12/11 1:52 AM

have a safe ride and journey :)

Saiazuan said... 4/12/11 2:37 AM

ave a safe journey :D

fadhdeela said... 4/12/11 2:57 AM

selamat blk kg!! semoga bonda nyer cepat sembuh :)

meh lepak sini: Selipar_toilet!

khairul said... 4/12/11 1:49 PM

enjoy ter..beli la apa2 kt abg taw

Joe_Hans said... 4/12/11 5:11 PM

hati2 dalam perjalanan... mdoakan yg terbaek untuk bonda kamu.. amin

Kancil 8349 said... 4/12/11 5:17 PM

selamat kembali ke kampung...

Pocket said... 4/12/11 7:54 PM

so dah sampai dah,
mak sihat ker?

moga segalanya yang terbaik utk kamu.

Papa Mifz said... 4/12/11 8:22 PM

semoga bonda bertambah sihat yer..amin...

khairul akmal bin azman said... 4/12/11 9:49 PM

bas mahligai..
dulu salu naik mse study kat kota bharu

Rashid said... 5/12/11 12:06 AM

Moga mak sihat ..

Biasalah tu. Mungkin emak rindukan dkna. Baguslah kerna dkna ambil keputusan balik jengah mak.

Mak satu-satunya. Ia tiada dua. tiada pengganti .. (sedih pula rasa ..)

littledolphin said... 5/12/11 2:41 AM

harap mak kamu cepat sembuh.insyaallah sihat.

ya kadang2 lebih baik jangan beritahu dulu.takut tetiba plan tak jadi,kecewanya nanti ....

sekamar rindu said... 5/12/11 12:00 PM

salam...

sungguh sedih membaca entri ni...syukurlah dekna masih ada ibu..ibu saya dah lama dijemput pulang...

budak penjara said... 5/12/11 12:17 PM

kb kawasan mana?aku dok dekat taman tengku anis..hehe

Namee Roslan said... 5/12/11 9:23 PM

Alhamdulillah dkna berjiwa lembut. :) take care ya dkna.:)

 
Top