13
Ciri-ciri Orang Kedekut
Ciri-ciri Orang Kedekut

Dkna Abza ^-^ Korang pernah tak jumpa orang yang kedekut? Kalau loghat klate kedekut tu 'kupik' heheheee.. Ok, dah lewat petang bar...

Read more »

29
Belajar Kira-kira
Belajar Kira-kira

Dkna Abza ^-^ ‎1 x 8 + 1 = 9 12 x 8 + 2 = 98 123 x 8 + 3 = 987 1234 x 8 + 4 = 9876 12345 x 8 + 5 = 98765 123456 x 8 + 6 = 987654 1234567 x ...

Read more »

12
Negeri Sembilan vs Selangor
Negeri Sembilan vs Selangor

Dkna Abza ^-^ 1) Stadium yang tenang jangan disangka tiada mercun 2) Piala Liga Super di negeri orang, Piala Malaysia di negeri sendiri ...

Read more »

28
Wanita Mengandung Dibiarkan Berdiri Dalam Bus
Wanita Mengandung Dibiarkan Berdiri Dalam Bus

Dkna Abza ^-^ Cuaca pukul 5 petang tadi panas jer kat Putrajaya. Dkna duk membilang minit sebab nak balik naik bus, kereta tinggal kat opis...

Read more »

13
Renungan Jumaat 28 Oktober 2011
Renungan Jumaat 28 Oktober 2011

Dkna Abza ^-^ " Allah akan (membalas) olok-olok mereka dan membiarkan mereka terumbang-ambing dalam kesesatan mereka. Mereka itulah or...

Read more »

13
Anak Sakit Bila Mak Pergi Honeymoon
Anak Sakit Bila Mak Pergi Honeymoon

Dkna Abza ^-^ Semalam dkna sakit kepala yang teramat sangat. Memang rasa dah nak nangis. Mana tidaknya, bangun jer dari katil dah rasa peni...

Read more »

19
Sakit Hati!!!!!
Sakit Hati!!!!!

Dkna Abza ^-^ Memang menyakitkan hati...eeeeeeeee...geram!! Nak tau sebab dkna sakit hati?? ermmm..bukan sakit hati kat korang, tapi sakit ...

Read more »

7
Spontan Khamis ~4~
Spontan Khamis ~4~

Dkna Abza ^-^ 'rindu suara mak... sob..sob...sob' psssstt..mak pergi jejalan kat Phuket dengan along

Read more »

14
Anda Pelik Bangun Awal??
Anda Pelik Bangun Awal??

Dkna Abza ^-^ Happy Deepavali untuk mereka yang sambut perayaan hari nie. Pasti meriah dengan pesta cahaya. Kat batu caves dah sesak. Kat ...

Read more »

12
Im Sorry!
Im Sorry!

Dkna Abza ^-^ I M Sorry Of Being So Emotional I M Sorry Of Being So Possessive I M Sorry That I Cry For You I M Sorry Becaus...

Read more »

19
Ilmu Silat Selamatkan Atuk
Ilmu Silat Selamatkan Atuk

Dkna Abza ^-^ myMetro Alahaiii...kecian kat atuk nie haaaa. Bila tengok muka atuk nie dkna teringat arwak tok ayah. Ermmm...berita hari ...

Read more »

11
Bahasa Kelantan ~6~
Bahasa Kelantan ~6~

Dkna Abza ^-^ Macam-macam perkara yang berlaku semalam. Nak update blog pon tak sempat. Hari dkna nak sambung entry sebelum nie. Jom kita...

Read more »

24
Anak Sulung dan Anak Bongsu
Anak Sulung dan Anak Bongsu

Dkna Abza ^-^ Banyak bezanya antara anak sulung dengan anak bongsu. Yang paling ketara anak sulung mestilah anak pertama, dan anak bongsu...

Read more »

12
Penerima Hutang dan Pemberi Hutang
Penerima Hutang dan Pemberi Hutang

Dkna Abza ^-^ Kenapa orang berhutang? Kenapa kita bagi berhutang? Kadang-kadang kita nie terlebih baik hati sampaikan senang jer bagi dui...

Read more »

14
Spontan Khamis ~3~
Spontan Khamis ~3~

Dkna Abza ^-^ "apa hukumnya makan duit anak yatim dan menganiayai anak yatim ''

Read more »

18
Bila Jumpa Doktor...
Bila Jumpa Doktor...

Dkna Abza ^-^ Haaa..kalau ke hospital atau klinik mata pasti mencari-cari gerangan doktor muda kan? Kalau yang perempuan lak biasanya duk s...

Read more »

14
Wordless Wednesday ~ anak rimau~
Wordless Wednesday ~ anak rimau~

Dkna Abza ^-^ Ada sesiapa berani kacau anak rimau tidur????

Read more »

7
Bahasa Kelantan ~5~
Bahasa Kelantan ~5~

Dkna Abza ^-^ Dah lama rasanya dkna tak kongsi bersama korang loghat klate...ok, untuk sambungan yang lepas boleh terjah kat SINI yea. Un...

Read more »

19
Dijodohkan Oleh Orang Tua
Dijodohkan Oleh Orang Tua

Dkna Abza ^-^ Sape tak pernah tengok cerita cinta adam maya?? Kalau perempuan memang confirm tak berganjak depan tv kan?? Kalau yang lak...

Read more »

25
Kesilapan, Kemaafan Dan Kesabaran
Kesilapan, Kemaafan Dan Kesabaran

Dkna Abza ^-^ Tak ada manusia yang sempurna dalam dunia nie dan tidak pernah melakukan kesilapan. Samada ia kesilapan secara tak disengaja...

Read more »

15
Ibu Bekerjaya vs Ibu Suri Rumah
Ibu Bekerjaya vs Ibu Suri Rumah

Dkna Abza ^-^ Hari nie pasti tak ramai yang update blog. Memang amat ketara sekali bila tiba hari minggu sebab hari ni dan esok cuti kan. ...

Read more »

21
RM20 Untuk Bayar Ayah!
RM20 Untuk Bayar Ayah!

Dkna Abza ^-^ Seorang bapa pulang ke rumah dalam keadaan letih disambut oleh anak lelakinya yang berusia tujuh tahun di muka pintu. “A...

Read more »

10
Renungan Jumaat 14 Oktober 2011
Renungan Jumaat 14 Oktober 2011

Dkna Abza ^-^ ''Adapun orang -orang yang kafir dan mendustakan ayat-ayat kami, mereka itu itu penguhuni neraka; mereka kekal di d...

Read more »

22
Kita Tidak Bersefahaman
Kita Tidak Bersefahaman

Dkna Abza ^-^ Sekejap jer masa berlalu kan. Rasa macam baru semalam dkna sambut hari tua, tapi dah hampir seminggu berlalunya hari tua dk...

Read more »

6
Spontan Khamis ~ 2 ~
Spontan Khamis ~ 2 ~

Dkna Abza ^-^ Professionalization depends on the creation and maintenance of at least three things :- knowledge, practitioners and clie...

Read more »

35
Manusia Dan Buku
Manusia Dan Buku

Dkna Abza ^-^ Semua orang punyai cita cita..ada yang telah tercapai apa yang dicita citakan sebelum ini dan masih ada yang sedang menyusuri...

Read more »

16
Aduan Jika Harga Naik!!
Aduan Jika Harga Naik!!

Dkna Abza ^-^ Semua dah sedia maklum yang gaji kaki dan tangan kerajaan ini akan naik... AKAN naik. Tak naik lagi yea. Dan pasti harga se...

Read more »

10
Sesaat Tidak Akan Lewat Ajal Kita
Sesaat Tidak Akan Lewat Ajal Kita

Dkna Abza ^-^ Semalam baca paper tentang kematian salah seorang jemaah haji dari Malaysia yang meninggal dunia kat Arab Saudi. Masuk opis...

Read more »

17
Hadiah Hari Lahir Dkna
Hadiah Hari Lahir Dkna

Dkna Abza ^-^ Korang nak tengok tak reaksi muka dkna sekarang?? Nak tak?? Nak ?? Kalau nak tengok jugak, korang klik SINI. Dah ten...

Read more »

23
Jemaah Haji Meninggah Di Madinah
Jemaah Haji Meninggah Di Madinah

Dkna Abza ^-^ Berita dari Harian Metro hari nie mengenai jemaah haji yang meninggal di Madinah. Mangsa ada perempuan yang dipercayai jat...

Read more »

10
Senyum Macam Doremon
Senyum Macam Doremon

Dkna Abza ^-^ _____________________111¶¶¶¶1¶ ¶1_______________________ ... __________________1¶¶¶¶1111111 ¶¶¶¶¶1___________________ _______...

Read more »

8
Bahasa Kelantan ~4~
Bahasa Kelantan ~4~

Dkna Abza ^-^ Semalam dkna ada kelas dari awal pagi sampai malam..penat memang penat...hari ni pon dkna ada kelas petang tapi sempat masuk...

Read more »

19
Jom Terjah Blog Newbie
Jom Terjah Blog Newbie

Dkna Abza ^-^ Dkna jarang join segmen sebab kurang keyakinan diri..malu...segan silu..hehehee.. ayat poyo ...tapi hari ni Dkna nak joi...

Read more »
 
 
Top