13
Dkna Abza ^-^



COUPLE VS KAWEN







4. Masa couple, si awek kalau nak keluar pergi mana-mana kena minta kebenaran si pakwe dulu. Kalau si pakwe tak bagi, tak keluar. Konon-kononnya derhaka la kalau ingkar. Abis tu, dengan mak bapak boleh plak derhaka? Lepas kahwin beranak-pinak, si isteri dah tak mintak pun kebenaran suami nak keluar.

5. Masa couple, sebelum berpisah, si awek akan salam si pakwe. Siap cium tangan lagi, konon-kononnya nak jadi isteri yang solehah. Lepas kahwin beranak-pinak, si suami nak pergi kerja, si isteri tak salam cium tangan suami pun.


1. Masa couple, pakai tudung sebab nak tutup aurat. Tak nak bagi orang lain nampak rambut. Bila berwebcam ataupun hantar gambar kat pakwe, tak cover pun rambut dan aurat. Kononnya, nanti dia nak jadi suami jugak. Jadi halal jugak nanti. Kononnya, semuanya untuk abang sayang seorang.

cilok google

2. Bila couple, masa dating si awek terpaksa bagi si pakwe pegang tangan, pegang pinggul, cium-cium sikit. Bukti cinta kononnya. Sanggup berkorban jiwa, raga dan dara. Takut kalau tak bagi, si pakwe tinggal cari orang lain. Bila dah kahwin beranak-pinak, dah tak berpegangan tangan lagi dah. Dah tak rasa apa-apa lagi lepas kahwin. Si suami minta dilayan, ditolak mentah-mentah. Dosa woo siksa batin.

5. Masa couple, bila melepak dengan kawan-kawan, semua sibuk cerita kehebatan pakwe masing-masing. Bila dah kahwin beranak-pinak, bila berborak dengan kawan-kawan, semua sibuk cerita keburukan dan kekurangan suami masing-masing.

3. Masa couple, si pakwe cakap itu, si makwe pun ikut je. Konon-kononnya nak jadi suami yang tegas la nanti. Bila dah kahwin beranak-pinak, si isteri jadi queen control. Si suami ikut je telunjuk si isteri. Si suami berdosa sebab dayus, si isteri berdosa sebab control suami. Mana taat setia sebelum kahwin dulu, wahai perempuan? Mana sifat tegas dan kepimpinan sebelum kahwin dulu, wahai lelaki?

Post a Comment

Unknown said... 28/2/12 9:03 AM

kalau berpacaran jgn tunggu lama²

mun said... 28/2/12 9:16 AM

waa.. bagus laa wat entry nie...

sindiran yg bagus :)

Hafizin Jamil said... 28/2/12 10:47 AM

macam tu ke dkna buat time couple??haha

Pen Biru said... 28/2/12 12:44 PM

wah..cm ada pegalaman jer nih..hehehe..jgn marah :p

LAici KAng Ais said... 28/2/12 2:58 PM

mcm pengalaman je ni.hee.gurau je awk

tul tu.sokong kata2 awk tuh.tp benda yang dilarang tu lah manusia suka

[sutera kasih] said... 28/2/12 4:07 PM

harap kita dijauhkan dr perkara2 terlarang huhu

Unknown said... 28/2/12 10:48 PM

knapa susunan num nampak mcm brserabut? hehehe

takyah la kapel2 ni.. zuan klu da ada calon skarang ni, dah ajak kawin pun...better menghalalkan kan :)

Namee Roslan said... 29/2/12 12:55 AM

itulah org kata..indah time bercinta e. mintak jauh la. hmm..

hyz said... 29/2/12 8:38 AM

apesal dimulakan no 3? no 2 ngan no 1 kat bawah?

Unknown said... 29/2/12 8:56 AM

abg mtk maaf sbb lama x singgah .. busy skit sejak 2 menjak ni

Elih Japahar said... 29/2/12 12:49 PM

Jauh2kan pkara terlarang tu, nice entry :)

Erkk..451253 call me k LOL..:P

kay_are said... 29/2/12 9:33 PM

fuh.. nasib belum kawin lagi.. so tak terase r ngan entri ni.. =P

Elih Japahar said... 24/6/12 8:26 PM

oo patut pun muka keluar kat entry ping tu...muka2 komentator yg terlink tu hehe :)

 
Top