29
Dkna Abza ^-^


Bulan Mac tahun ni memang banyak kenangan buat dkna. Belum habis dkna bercerita tentang majlis perkahwinan bff dkna, ada berita gembira dari dari bff di kampung. 

Semalam :

ting tong...MMS diterima.
Ringkas dan padat pesananya.

'Na, nie gambar anak aku'
Sender : D-LAH

baby girl Dlah
Wah!! setahun lebih kawan dkna menghilangkan diri, rupanya hilang duk buat anak..hahaaaa. Apa lagi, dkna dengan kadar segera tekan button kol. Bersembang panjanglah kami. Dlah baru seminggu melahirkan baby girl dengan berat 3.1kg di Hospital Banting. Dkna nie macam reporter, pantang dengar berita gembira terus jer inform kawan yang lain. Kami (dlah & Eyna) kawan dari sekolah lagi, so dkna nie jadi orang tengah menyampaikan berita or cerita diantara mereka. :)


Berita kelahiran baby girl dlah dah selamat sampai kat telinga eyna.

Dan lebih kurang sejam lepas dkna duk layan fb, terbaca status eyna ;

'Alhamdulillah slamat lhirkn baby boy n girl,doakn y trbaik buat kami semua, — with Mohd Redzwan Bidin at KBMC, Kota Bharu, Kelantan.

baby eyna
Dkna cuba contact eyna tapi tak dapat. Hanya mampu ucapkan tahniah melalui sms. Tahniah buat mereka semua. Dapat curi gambar salah sorang dari baby eyna dan tak pasti nie baby boy atau gurl. 


Dan buat cousin dkna, hanif aka woklat (nama glamor disekolah) juga baru menimang cahaya mata. Dapat baby boy dan berat lebih kurang 3kg+. 

Haaaa..dah cukup 3 kelahiran untuk 4 baby. Tahniah buat mereka yang terlibat secara langsung atau tak.. he he he.. Semoga dengan kehadiran cahaya mata ni dapat mengeratkan lagi hubungan suami isteri. InsyaAllah berkekalan sehingga nafas terakhir. 

Entah kenapa hati ni sebak dan pilu ketika mana menaip entry hari bahagia kawan-kawan. Al-maklumlah, kami (eyna, dlah & hanif) sebaya dan kami bersekolah di sekolah yang sama dan kami semua 1 kelas. Diantara kami hanya dkna jer yang belum kawen. 

Betul kata-kata dkna ketika zaman sekolah dulu 'antara aku, dlah dan eyna yang pasti kawen paling awal DLAH kemudian EYNA dan paling last aku'. Kini kata-kata dkna jadi kenyataan. 

Dan ketika study di Johor, kami (ima & yana) sudah pasti dkna yang akan kawen paling last. Dan kini dkna menunggu jemputan dari yana bagi majlis mereka yang bakal berlangsung tak lama lagi. Entah kenapa dari dulu sehingga sekarang hati dkna tetap menyatakan yang diantara semua bff dkna (eyna, dlah, ima & yana) yang terakhir adalah dkna. 

Dan dkna yang terakhir!! 


p/s : ada sesuatu yang terpendam dan terbuku di dalam hati kecil ini

Post a Comment

Muhammad Saiazuan Norhalik said... 28/3/12 11:43 PM

tahniah.. satu rezeki dari Allah :)

khairul said... 28/3/12 11:47 PM

ding dong..abg singgah nie..abg mtk maaf dkna ..lama x singgah

yad'z said... 29/3/12 12:59 AM

tahniah untuk kawan2 tu.. comel.. tenang jek rasa bila tengok muka baby.. ^^

Ezad Skytech said... 29/3/12 1:02 AM

bila dengar berita gembiradari kawan2..kita pun tumpang gembira sekali kat dkna...tahniah buat mereka semua :D

lisa said... 29/3/12 1:52 AM

selamat dapat baby baru!! hehehe teringinnya nak adik lagi sorang T_T

budak penjara said... 29/3/12 2:21 AM

tahniah..kbmc x jauh dh tu ngn umah ambo..hehe

NAMAku Eyn@ a.k.a ZuRiN@ said... 29/3/12 7:19 AM

Haha..tu pic y xlngkap lg..nnt bla da ok,aku upload yer...xpo jd y last,ambk pnglman kwn2 dlu..wat rjukn,haha

NAMAku Eyn@ a.k.a ZuRiN@ said... 29/3/12 7:24 AM

Haha..tu pic y xlngkap lg..nnt bla da ok,aku upload yer...xpo jd y last,ambk pnglman kwn2 dlu..wat rjukn,haha

NAMAku Eyn@ a.k.a ZuRiN@ said... 29/3/12 7:25 AM

Haha..tu pic y xlngkap lg..nnt bla da ok,aku upload yer...xpo jd y last,ambk pnglman kwn2 dlu..wat rjukn,haha

NAMAku Eyn@ a.k.a ZuRiN@ said... 29/3/12 7:25 AM

Haha..tu pic y xlngkap lg..nnt bla da ok,aku upload yer...xpo jd y last,ambk pnglman kwn2 dlu..wat rjukn,haha

NAMAku Eyn@ a.k.a ZuRiN@ said... 29/3/12 7:25 AM

Haha..tu pic y xlngkap lg..nnt bla da ok,aku upload yer...xpo jd y last,ambk pnglman kwn2 dlu..wat rjukn,haha

.........cP~ said... 29/3/12 8:05 AM

salam..
Nanti tunggu giliran dkna pulak.. Heee..

ummiarissa said... 29/3/12 8:10 AM

tahniah buat kawan2 Dkna...untuk Dkna pula jangan risau dan kecewa..jodoh pasti akan tiba...teruskan berdoa untuk mendapatkan yang terbaik..

kak mah said... 29/3/12 8:41 AM

Na,nanti minta hadiah bby dr dkna tau!

BungaTulip said... 29/3/12 8:44 AM

Comeynya baby 2 :)

[sutera kasih] said... 29/3/12 2:53 PM

alhamdulillah..bertambah umat Islam :)

semoga dipermudahkan hal jodoh DKNA pulak yeaa :)

Rtp Farra Arisha said... 29/3/12 4:05 PM

love to see the newborn baby! btw, congrats to all of them. cool sis, you may get your real love someday soon!! :') insha-Allah. <3

LYAfrina said... 29/3/12 5:25 PM

olor2 comel2nyer.....
smpai masa..giliran dekna plok

Cik Yatt said... 29/3/12 10:17 PM

a like baby.!

C.M.A @ CikMoonAdnan said... 30/3/12 10:28 AM

suka sgt bau baby.... wangi je kan..kan..

bila laa nak dapat bau baby sendiri nie..

huhu

hyz said... 30/3/12 3:28 PM

alhamdulillah. semoga baby2 ni jd anak y soleh n solehah

Bulan Syurga Firdausi said... 30/3/12 4:31 PM

rezeki Allah...ape yg ade dlm hati tu..???hehee

kay_are said... 31/3/12 2:15 AM

tahniah pada yang berkenaan.. pada si tukang taip, dah selalu sangat cakap camtu.. maybe jadi doa betul2 r tu.. tapi takpe.. nanti jumpe r pasangan nye tu =)

syAzAnA said... 1/4/12 2:09 PM

Tahniah buat kekawan dkna. :)

sekejap jeh masing2 dah ada anak kan? cepat jeh masa berlalu.

Eera Shera said... 1/4/12 2:29 PM

comelnye baby..tahniah semua yg baru dpt baby..xpe satu hari nnt turn dkna pulak ek..byk2 kn berdoa :)

man said... 1/4/12 7:24 PM

comelnya..hehehe

Dhiya Fariza said... 1/4/12 11:42 PM

ur turn will come. dhiya doakan :)

Namee Roslan said... 3/4/12 12:26 AM

ya Allah..coemlnya semua.. P) dkna pun tak lama dah ni kan..hehe :)

Bobo said... 6/4/12 10:05 PM

baby mmg comel! semoga cpt besar dan sihat! hehe

 
Top