33
Dkna Abza ^-^

Mungkin dkna mampu beli pakaian mahal tanpa perlu post kat entry semalam. Biarlah orang kata baju dkna murah, dkna tak kisah. Baju yang agak mahal itu biarlah disorokkan, jangan sampai orang mengata dkna menunjuk-nunjuk beli baju mahal-mahal kat blog. Tak pasal-pasal korang bagi pahala free kat dkna di bulan puasa ni. 

Bundle 2012
Mungkin dkna mampu beli pakaian baru dan tak pernah beli pakaian bundle tapi masih ramai yang buat pilihan disana. Katanya murah walaupon ia pakaian bundle tapi ada jenama, kain masih elok dan lain-lain alasan bagi peminat bundle.

Kasut Bundle
Semalam dkna tambah tapak sandle jenama Primavera, masih ada tag harga pada tapak sandle tu sehingga Wak (tukang kasut) tegur tentang harganya, dkna pula yang rasa malu dengan Wak. Mungkin bagi kita kasut mahal sebagai kepuasan dan berbaloi dengan kualitinya, tapi bagi orang lain ia satu pembaziran. 

Bundle Pantai Bachok, 2012
Gambar jualan bundle nie dkna amek kat Pantai Bachok, Kelantan baru-baru ni. Tapak jualan bundle nie memang besar dan ramai yang memilih bermacam-macam jenis pakaian, kasut dan lain-lain. Kagum sebab mereka mencari rezeki yang halal dan mampu untuk dibeli oleh orang ramai. 

Kadang-kadang terdetik dihati 'aku rasa hidup aku susah, tapi masih ramai lagi insan yang susah dari aku. Ya Allah, aku beryukur dengan rezeki dari-Mu. Permurahkan rezeki bagiku untuk hari-hari mendatang...amiinn'.

p/s: apa masalahnya kalau pakai baju siam?

Post a Comment

Ezad Skytech said... 31/7/12 7:37 AM

hee...ezad sebenarnya mmg tak kisah sgt pun pasal benda yang dipakai tu harga mahal ke murah..asalkan boleh pakai da memadaikan dkna..:D

aksarafendi said... 31/7/12 7:45 AM

yg pnting cntik dan pndai mnggayakan..bli brg mhal2 pn akan rosak jgak..harga mhal xsmstinya brg brkualiti..mhal pd jenama je..

BERT said... 31/7/12 7:52 AM

murh ke mhl ke janji selesa pkai kn .. :))

Bobo said... 31/7/12 7:57 AM

dulu bundle murah2 tp sekrg ni byk yg mahal2.. kalau dpt yg murah2 tu syok lah :)

Kakzakie Purvit said... 31/7/12 8:47 AM

Tempat kakak tak ada kedai macam ini. Kalau ada kakak suka je. Murah kalau dapat pakai setahun pun dah berbaloi...

Unknown said... 31/7/12 9:11 AM

bundle ok ape ..
manusia je yg suke membeza2kan
senang , susah semua pemberian allah
dia beri senang sekejap dan x semestinya senang selamanya ..
kenalah beringat selalu sblm terlambat ;)

mshazadoes said... 31/7/12 9:18 AM

bundle pn bundle lh..jnji rock !

Unknown said... 31/7/12 9:28 AM

klu kena gaya ,,bundle ni lebih bernilai dt kedai biasa

Izwa Kamaruddin said... 31/7/12 9:47 AM

bundle pun ok :)

nazayiena said... 31/7/12 9:52 AM

Bundle pun ok.

hazwan hairy said... 31/7/12 10:08 AM

bundle pn cntik apa...simple2 but nice okeh..klo pndai gaya brgan hrga rm10 pn cntik tau..stylo & gorjes ja nmpk kn..lalalla

Unknown said... 31/7/12 10:31 AM

baju bundle saya kurang selesa sikit.. walau pun pemilik bundle kata da basuh bersih2..tapi sbb baju orang saya kurang berani sikit sbb family ada sejarah hitam dengan bundle..

tapi kalau baju murah saya memang takde masalah. in fact saya lagi bangga pakai baju murah..hehe..

Kancil 8349 said... 31/7/12 11:05 AM

banyaknya baju...kancil sekali je beli pakaian di bundle,..tu pun masa di sememanjung

saniah said... 31/7/12 11:14 AM

Akak asal utara nun...dulu masa kecik2 time nk raya arwah ayah bawak akak naik motor je pg2 ke pekan siam pdg besar...shopping raya dan beli daging...murah..bnyk pilihan pulk tu..skrg pun kami adik beradik klau blik.kmpg wajib ke pdg besar...heheee sampai org kmpg pun heran apa yg kami cari kat sana...welll mcm mcm adaaaa ;-)

Qhaifa Nur said... 31/7/12 11:21 AM

pakaiannya pun cantik lagi walau bundle....

Leilaraziii Kamen Riders Team and KPAS said... 31/7/12 12:13 PM

wahh byk nya kasut, boleh pilih pg mancing ni..

Kak Mahh said... 31/7/12 12:26 PM

Beli dok ko ciklong?

Jahirah said... 31/7/12 12:45 PM

xkisah la mahal ke murah yg pntng selesa pakai,harga sesuai dgn kualiti.

Bulan Syurga Firdausi said... 31/7/12 1:01 PM

xde rezeki lagi sy nak sampai ke bachok...

Zul De Alexis said... 31/7/12 1:50 PM

murak ke mahal yg penting menutup aurat...kn dekna :)

Leeza Dayasari said... 31/7/12 2:09 PM

Bundle pun ok juga sebenarnya... kan kan

Unknown said... 31/7/12 3:03 PM

bundle syok sebab design dia kdg2 rare.. murah tu dah tentu.. tak semua yg lusuh2.. kdg2 ada yang owner nya baru 2-3 kali pakai...

Unknown said... 31/7/12 3:26 PM

hmm memang tak pandai bab mencari barang bundle ni

Anonymous said... 31/7/12 3:37 PM

bersyukur lah dngan apa yang mampu kita miliki sebab ada orng diluar sana yg tk memiliki apapun

Unknown said... 31/7/12 7:12 PM

kwn baik PM ada sorang bukak kedai bundle...:)

Unknown said... 31/7/12 10:13 PM

saya pun penggemar barangan bundle.. hehe. ok jugak barangan kat situ tau., cantik2

Unknown said... 31/7/12 10:13 PM

saya pun penggemar barangan bundle.. hehe. ok jugak barangan kat situ tau., cantik2

Unknown said... 31/7/12 10:13 PM

saya pun penggemar barangan bundle.. hehe. ok jugak barangan kat situ tau., cantik2

Jajas said... 1/8/12 12:25 AM

dkna xsesuai pakai baju bundle...xmanis...hehe

Namee Roslan said... 2/8/12 9:27 PM

baju murah takpe asalkan selesa! :D tapi kalau bundle nak kena hati2 takut gatal2. hehe :) dkna comel..pakai apa pun lawa tau.

Unknown said... 6/8/12 4:08 PM

dkna blh bw aku cr bundle yg terbest tak? hehe...

 
Top