29
Dkna Abza ^-^

Menjelang beberapa hari sebelum tibanya bulan Ramadhan, para ibu-ibu, bapak-bapak, mak dara, bapak dara dan tak terkecuali anak dara sibuk bercerita tentang menu dibulan puasa. Kecoh di pejabat dkna dengan desas-desus 'TIADA JUALAN PUSPANITA UNTUK TAHUN INI'. 


google

Kenapa? 
Kenapa? 
Kenapa?

Persoalan demi persoalan diantara kami. Masih lagi dibelenggu dengan persoalan yang sama. Tapi kesahihanya hampir 70% bahawa tiada jualan disini.

'alaaaa...tak dapat nak shopping baju raya'
'susahnya nak beli makanan untuk berbuka'
'ini tandanya kena balik masaklah kat rumah'

Ini diantara rungutan yang didengar. Dari sumber yang hampir boleh dipercayai, jualan Puspanita di Kompleks Kerajaan (A,B,C,D,E) tak dibenarkan beroperasi atas faktor keselamatan. Kenapa? Nak tau? Inilah punca sebenarnya [LINK]. Bagi Jabatan atau Kementerian lain dkna tak pasti adakah jualan Puspanita dibulan puasa masih diteruskan. Kita tunggu bukti 'hitam putih' akan gosip ini yea. 


p/s : baru jer planning nak cari tudung raya, 
baju raya kat jualan Puspanita minggu depan!


Post a Comment

Rai said... 18/7/12 3:00 PM

pulak dah..kesian la peniaga peniaga ni susah nak collect duit raya nanti.. hehehe..

Arina Shamsul said... 18/7/12 3:02 PM

tak reti nak komen apa..nak senyum je boleh...^__________^

Arina Shamsul said... 18/7/12 3:02 PM

tak reti nak komen apa..nak senyum je boleh...^__________^

Knor said... 18/7/12 3:38 PM

salam, nampak meriah aje,bila baca n3 ni..

~Sweet Honesty~ said... 18/7/12 3:53 PM

laaa..pasal ini lah yg bikin gusar tu kan...

Nurul Husna Mohd Hassan said... 18/7/12 4:25 PM

kena pegi jalan TAR la kalau gitu shopping raya :)

mekasih singgah hblog n tinggalkan komen. salam ramadhan :)

Elih Japahar said... 18/7/12 4:26 PM

Haiyoo, susahlah nak bershopping kalau mcm ni hehe..shopping tmpat lain lah :)

adam said... 18/7/12 4:29 PM

mohon tabah hati bawak bekal dari umah.

mekasih melawat blog saya.

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said... 18/7/12 5:20 PM

kena shopping kt tmpat lain la ye...(",) langkah la pjg sket....

ummiarissa said... 18/7/12 5:46 PM

tak pernah lagi shopping kat jualan puspanita ni..memang ada ek tiap2 tahun

Yousof said... 18/7/12 5:57 PM

Baru tau pasal ni.. Kesian dekat para peniaga, kesian juga untuk bakal pembeli..

Apapun keselamatan paling utama..




*Untuk tempahan sticker tu boleh hubungi saya di email yusofbinngadi@gmail.com.


Saya biasa pos menggunakan pos laju/ pos ekspress. ;)

LYAfrina said... 18/7/12 7:55 PM

aduyai..knp mcm tu..ermm.kesianla kat peniaga kan

kak mah said... 18/7/12 8:20 PM

jimat duit dkna...hahaa

Alieza Dayasari said... 18/7/12 8:49 PM

shopping kew? hiiiiiiiiiiiii

khairul akmal bin azman said... 18/7/12 9:00 PM

gi jalan tar la..

sane banyak barang nk shopping..

syAzAnA said... 18/7/12 9:42 PM

dah lama tak dengar puspanita. hehe

babycomel said... 18/7/12 9:49 PM

mybe boleh dpt yg lg cantik, lg comel kat tempat lain kot thn ni.. selamat menyoping eh kakak ;)

Anonymous said... 19/7/12 12:57 AM

salam,

nk mengelakkan pekerja gomen curi tulang kot, bagus..

KLIK Bonus raya

Boni Kacak said... 19/7/12 1:18 AM

tak pasal2 kes mengamuk tu effect pulak kat peniaga2.. adoi..

ros_reeza said... 31/7/12 1:51 PM

laa..dah tak leh shopping la ye.. poket kata, selamat duit aku... hihihi

Acik Erna said... 31/7/12 2:14 PM

terpaksa juga dkna shopping raya ditempat lain

nur anis said... 31/7/12 2:15 PM

kesian kat peniaga..kesian jugak kat pembeli sebab tak boleh shopping..

akubiomed said... 31/7/12 7:02 PM

Harap persiapan Raya tidak terjejas. :-)

diana said... 31/7/12 8:28 PM

tak pe la..
bukan rezeki peniaga2 kat situ..kan??
mungkin rezeki depa kat tempat lain gamak nya..

anamizu kaito said... 2/8/12 12:30 AM

owhhh sbb yg tu.. alahai ciannye peniaga.. hemm tp sbb keselamatan jgk kan kak..






slm ramadhan,
cik ana

faridah nazurah said... 6/8/12 11:53 AM

heee shopping je kat mana2 yg boleh kak.. byk lg tempat

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said... 7/8/12 10:42 AM

la kenapa pulak mcm tu keaian diorang kann

-gedek! said... 7/8/12 3:24 PM

shopping online je la...

 
Top