30
Dkna Abza ^-^

Dkna memang jarang sekali shopping online dan boleh dikatakan dkna memang tak suka beli barang secara online sebab tak puas hati. Yealah, barang tak ada depan mata so kita tak tau sejauh mana kualiti yang dijanjikan. Secantik mana tudung jenama FAREEDA dkna tak pernah tergoda dan tak ada sehelai pon jenama tudung tersebut. Bila lalu depan butik FAREEDA kat Bangi tu ada tergerak hati nak singgah tapi apakan daya, kaki ini amat berat untuk melangkah masuk ke dalam jimat duit poket.

Tapi sekuat mana iman didada tak tertahan jugak bila tengok barang yang dkna cari ada diiklan kat FB tapi bukan tudung FAREEDA! 

Apa yang dkna terkilan sangat bila beli barang online nie yang dijanjikan barang akan sampai dalam tempoh 2 hari. Dan sehingga hari ni dkna masih belum terima barang yang dkna beli. Yea..hampir seminggu dkna tunggu.

Tracking Pos Laju
Sebelum dkna buat payment pada hari Selasa, 10/07/2012 dkna dapat confirmation dari butik tersebut bahawa barang akan sampai pada hari Khamis 12/07/2012 or Jumaat  13/07/2012 sebab hari Rabu 11/07/2012 barang akan dipos. Berpegang pada janji pemilik butik tersebut dkna tungu punya tunggu sampai Jumaat jam 12.00 tengahari barang masih tak sampai. Bila check no.tracking, tiada dalam data! Berapi la kepala dkna sebab duit yang telah dibayar bukan jumlah yang sikit!

Korang cuba tengok pergerakan barang yang di pos. Dkna memang geram sangat!! Petang Jumaat baru barang dipos selepas beberapa kali dkna sms dan pm pemilik butik tersebut untuk confirmkan barang! Kalau macam nie gayanya jual barang kepada pelanggan baru dan menghampakan keyakinan pelanggan dkna tak akan beli dah barang kat butik tu. 

Kalau kat blognya ada tertulis 'PENGHANTARAN AKAN DILAKUKAN PADA HARI JUMAAT SAHAJA', dkna boleh terima akan kelewatan barang tu. Tapi yang paling sakit hati sms pon janji paling lewat hari Jumaat. Kalau sedar akan kesilapan tu bukanya nak mintak maaf pada pelanggan, paling tidak keyakinan pelanggan tu berbalas ke positif. Inilah kesan bila berurusan secara alam maya. Kepercayaan pelanggan harus dijaga.

p/s : tengahari nanti barang sampai, 
harap barang yang ditempah
seperti  yang dihantar.

.

Post a Comment

Anonymous said... 16/7/12 10:44 AM

tulah dkna risiko beli online ni!.. KA pernah juga beli dn alhamdullilah xde pulak msalah mcm ni!

hairy said... 16/7/12 10:45 AM

sya rajin beli on9 tp sglanya ok..alhmdulillah xdpt lesung batu cm mbr..HAHAHA

mama aryan said... 16/7/12 10:53 AM

akak pun tak suka beli online,takut tak kena dgn apa yg kita jangka.. kalau pakaian la..

C.M.A @ CikMoonAdnan said... 16/7/12 10:56 AM

huhu sebab tu moon xbape suka beli secara online...

dan moon pon xsuka buat bisnes secara online.. sbb ni laa risikonya...

aTy _faRed~ said... 16/7/12 11:08 AM

pernah gak shopping on9..dan pernah gak terkene..tapi masih gak shopping...heheh..tengok barang gak ar..sesetengah barang beli on9 mmng tak puas hati kalau tak tengok n pegang sendiri....

Kazman / Sue said... 16/7/12 11:21 AM

uikk... lambat sampai yee... kena sabar tu... walau dalam kengerian...

Falsya said... 16/7/12 11:28 AM

lambat betul haaaa...xkol dieorg ker?..

Namee Roslan said... 16/7/12 11:41 AM

hmm setuju dgn dkna. em tagline shopping made easy.....maksud..shopping online memudahkan kita tapi menyusahkan lagi je. :(( baik g kedai beli je kan,

Tinta Lana said... 16/7/12 11:42 AM

Salam.

Ina, sehingga waktu ni, lana tak pernah beli apa2 barang pun secara online. Kecuali buku2 dari seorang pembekal, itupun lana yakin sebab lana pernah jumpa orangnya.

Kalau baju, memang ada yg kat on9 tu cantik2..tpi risiko membelinya pun 'cantik' juga. Kita sbg pembeli takda peluang nak pegang and pilih pa yg kita nak.

Harap2 sampailah ya barang ina dalam keadaan baik..insyaAllah :)

teratak hati said... 16/7/12 12:01 PM

Setakat ni beli online ok je,ada skali lmbt smpai tp blh consider la mngkin dia sbk ke,tp brgnya mmg puas hati sbb klu baju tu mmg tgk ukuran btl2 dn sampai sperti yg diinginkan..sy pun jual online,mmg tk de tetapkan hari utk pnghantaran,customer bayar je terus pos,stakat ni ok je diorang puas hati..

teratak hati said... 16/7/12 12:02 PM

Dkna org melor ye..sy jrang dh blik melor,tp ada balik jgk la..klu blik rumah ayah ngah saya kat depan balai polis melor tu..

eMMe said... 16/7/12 12:22 PM

tak brani nak beli online heheh.. penah beli, so far puas hati la, kalo cam baju2 ni.. tak brani n takmo amik risiko...

putryteya said... 16/7/12 12:26 PM

tak pernah pulak beli onlinee .:) hehhe

are_lin@yu said... 16/7/12 12:41 PM

klu ayu pun sedih jgk..ayu pn ada wat bisnes on9..insyaAllah mmg elak dari bnda2 cmni..ayu pun pernah jd customer so bnda2 ni mmg xnk sg brlku..huu..sabar ya..

p/s :jom lah join segmen ayu..hehe

Rai said... 16/7/12 1:18 PM

banyak benda saya tak berani beli online..husband pun kurang setuju.. melainkan yang jenis boleh cash on delivery..da tengok barang baru bayar tu..

maszull said... 16/7/12 1:55 PM

assalamualaikum dkna...kesian nyer ada masalah la tu ....mama pun ada juga beli on line ni tapi okay je la buat masa ni...:)

Bazilah (^0^) said... 16/7/12 2:51 PM

beli online byk sket risiko :) tp kalau psl penghantaran lmbt tuh, penjual tu kne take note lah. penah beli online & alhamdulillah ok :)

munna said... 16/7/12 4:07 PM

kak munna selalu shopping on9.... setakat ni takde masalah lagi....

teratak hati said... 16/7/12 4:13 PM

dkna,rumah ayah ngah kite depan balai polis melor, belakang rumah yg betul2 tepi jalan tu,yang macam rumah kedai tu kan,belakangnya rumah ayah ngah,rumah pusaka wan dulu la..cousin nama awess,subhi,nur ezleen,nurul hidayah,4 orang beradik,depan nama diorang ada 'wan',nama ayah ngah wan omar..kenal dak??hehe

SURIA AMANDA said... 16/7/12 4:29 PM

so far..akak lom gagal lagi berurusan dengan online shopping, tp berhati2 jugak..

Sherwieyna Muzzawer said... 16/7/12 4:48 PM

Saya memang suka beli barang online terutamanya baju baby. Alhamdulillah setakat ini ok. Tapi kena berhati-hati jugalah sebab memang ada penjual online yang penipu.

kak mah said... 16/7/12 4:58 PM

Ciklong biasa online alhamdulillah barang sampai menepati kehendak ke 2-2 pihak....Penjual/peniaga perlulah ada tanggungjawab setiap barangan/produk sehingga ianya sampai ke tangan pemilik...barulah pelanggan tak lari..

Ujie said... 16/7/12 6:24 PM

Lama tu..patutnya inform la kalo lewat pos.

Saya pun jual online. Arini terima byrn..esok saya pos & inform cust. kalau pos lewat, saya inform kat cust. jugak.

Bab beli pulak..dah beberapa kali buat. sume ok...

Papa Mifz said... 16/7/12 7:18 PM

PM beberapa kali jer beli online...tuh pun tgk produk la...

Alieza Dayasari said... 16/7/12 7:52 PM

leeza tak pernah terlibat dgn shopping on9 ni...
sbb kalau nk beli smthing, msti try, or tgk, or pegang, haaaaaaaaaaa

makchaq said... 16/7/12 11:25 PM

Makchaq suka gak beli online ni, Alhamdulillah ok pulak..
Harap2 masa akan datang pun ok la....

Mishter Izwän said... 17/7/12 1:22 AM

risiko tinngi kalau beli on9, tp kalau kene cari dealer yang boleh dipercayai atau lebih bgs cari dealer yang mmber pernah beli.

Boni Kacak said... 17/7/12 1:35 AM

sabar awak sabar,, jangan diikutkan amarah tu.. meh saya pinjamkan bahu saya utk ditumbuk2 manja oleh awak,.

norinaomar said... 17/7/12 12:53 PM

Saya memang suka shopping online sebab saya duduk sarawak sebulan sekali baru keluar town, itupun kat sini bukan ada kedai best2 macam kat semenanjung..

thanks singgah blog saya, singgahlah lagi

sudipVSsenduk said... 19/7/12 12:06 PM

selalu juga shopping online.. so far so good

 
Top