21
Dkna pernah guna aplikasi Viber dan WhatsApp sebelum aktif berWeCHat bersama keluarga dan rakan-rakan yang lain. Hampir beberapa bulan dkna guna aplikasi WeChat dan sememangnya dkna lebih suka menggunkan aplikasi ini berbanding aplikasi yang lain. 





WeChat juga menyediakan beberapa fungsi yang boleh menarik minat kaki-kaki chatting seperti Voice Messaging, Shake, Look Around, Drift Bottle, Facebook Connect, Emogi dan Group Chat. 




Dkna akan berinteraksi bersama keluarga tersayang dengan Group Chat. Walau jauh dimana, internet dihujung jari akan mengeratkan hubungan kami sekeluarga. Bila dkna bosan, dkna suka gunakan Shake, hanya perlu goncang untuk menambah kenalan. Tapi kebanyakan yang dkna jumpa di Shake dari negara China. Oh! mana rakyat Malaysia yang menggunakan aplikasi WeChat?

Untuk keterangan yang lebih lanjut, korang boleh layari www.wechatapp.com.

Klik SINI untuk pengalaman dari Hafiz Rahim, pengguna WeChat yang aktif manakala untuk info mengenai  antivirus WeChat dari Bro Framestone boleh klik SINI.


NotaKaki : 
Paling dkna suka 'emotion custom' sebab ada Oppa gangnam stlye. Percaya atau tidak? Install WeChat ok. 

Post a Comment

[sutera kasih] said... 28/9/12 11:07 AM

sy pun ada ada gak sign up we chat tp x aktif sgt sbb x ramai kwn..kalo shake pon, rmai dr ngra china...hoho add sy gak tau :P

Unknown said... 28/9/12 11:20 AM

nanti saya cuba install..=p

Unknown said... 28/9/12 11:22 AM

eh, cuma dapat install kat hp je ke? kwang kwang kwang...=D

Elih Japahar said... 28/9/12 11:34 AM

Kerana terlalu busy, tak ada masa nak chat..jumpa kat kedai makan terus lah haha :D

Anonymous said... 28/9/12 11:56 AM

KA pulak jrg2 amat berchat2 ni

Kakzakie Purvit said... 28/9/12 11:58 AM

Kakak rasa kalau kakak install pun tak ada masa nak gunakannya Dkna..

pinky said... 28/9/12 12:10 PM

BB xde kot aplikasi ni...

admin said... 28/9/12 2:58 PM

nak try install kat hp aku bole ke tak thanks~

Khalilah said... 28/9/12 11:55 PM

Macam2 cara mudah nak chat sekarang ni... Untuk org yg jarang chat macam sy, mmg rabun sgt psl ni. Nasib ada jugak info bru kat sini...:)


I'm new here btw

boni kacak said... 29/9/12 2:05 AM

seb baik saya bukan kaki chat.kalau tak, dah lama da donlod..hehehe

new hope said... 29/9/12 2:32 AM

salam,

sangat bermanfaat untuk berchatting waktu pejabat^^

KLIK PA dapat bonus 1.5 bulan gaji, rakyat dapat naik harga gula

Anonymous said... 29/9/12 3:26 PM

pantas .. laju .. tapi kita just main 3310 je lagi .. tak merasa telefon pintar .. maklumlah budak u ptptn ..

Leeza Dayasari said... 29/9/12 10:36 PM

ohh mcm viber juga erk.... ok....

::::: Selamat Berhujung Minggu... Ceria Selalu :::::

maszull said... 30/9/12 8:20 PM

assalamualaikum dkna...tentu seronok menggunakannya...;)

umiawadah said... 30/9/12 9:17 PM

macam-macam aplikasi kat hp sekrang ni ye.akak tak reti2 jugak

Unknown said... 30/9/12 9:28 PM

okeeeeeeee xguna ponn

hafizrahim said... 30/9/12 11:35 PM

eh..patutla tersedak..namaku diseru rupanya..tq gadis..hehehe

entry terbaru : Blogging Dengan CDN Percuma..Apa Itu CDN?

Rashid said... 30/9/12 11:57 PM

We chat? adoii ketinggalan saya rupanya. Ngggakkk tau wechat tuu.. hehe ..

hazwan hairy said... 1/10/12 1:02 PM

untunglah pakai hp mhai..kami ni pakai hp buruk ja..

Bro Framestone said... 2/10/12 10:24 AM

Bukan antivirus WeChat la.. itu majlis perlancaran antivirus Avst dan juga WeChat di Malaysia

 
Top