25

Makan tengahari dengan menu ayam goreng kampung dan siput sedut memang menyelerakan. Maklumlah dah lama dkna tak makan ayam goreng kampung. Kalau tak salah hampir dua bulan, bulan puasa memang tak makan sekarang dah habis syawal.

Ayam goreng kampung tu dicicah dengan sambal belacan. Memang kaw kaw punya selera. Dkna tak pandai nak sedut siput, sampai sakit mulut nak sedut isinya. Aduuuiiiiiii. Sakit hati je makan siput. Nak tak nak sedut sampai keluar isi. Korang suka makan siput sedut tak?

Dkna suka makan ayam goreng kampung kat Restoran Hj Hassan, Bangi yang terkenal dengan ayam kampung. Waktu lunch mesti kedai ni penuh dan jangan risau, ayam goreng kampung tetap ada untuk hidangan pelanggan yang datang. Apa lagi, jom lunch bersama-sama dkna.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Post a Comment

Everything's Everythings said... 18/9/12 1:14 PM

hahah sama lah tak reti juga makan siput sedut.. tapi kalau sedut ketam tu memang pakar xD
habis licin oo

sedapnya menu tu..

irsah said... 18/9/12 1:28 PM

Adoiyaiiii.. ayam dan siput??? Terus terliur membuka selera... thks info akan terjah disana nanti.

Kak Mahh said... 18/9/12 2:05 PM

Tunggu Dkna belanja ciklong makan ayam kampunglah,,,

Elih Japahar said... 18/9/12 2:09 PM

Slurpppp! sedap ni...tunggu dkna datang kuching lah hehe..

Salwa said... 18/9/12 2:12 PM

banyak kali dah try sedut siput tu. Peratusan failure lagi banyak.haha.

hazwan hairy said... 18/9/12 2:34 PM

dekna! mohon belanja mkn itu semua..haha

Mummy Sher said... 18/9/12 2:40 PM

sedapnyaaaaa siput seduttttt!

lepakk.com said... 18/9/12 2:43 PM

Berkecur air liur baca post ni...

Unknown said... 18/9/12 2:46 PM

ehehe..husband akak pun tak reti makan siput sedut..akak heran gak.. tapi maybe sbb akak dari kecik da belajar sedut siput so tak ingat dah macam mana mak ajar sedut siput dulu.. hahaha..

Leeza Dayasari said... 18/9/12 2:58 PM

yumieeee.. sodapnyer...
rindu makanan spt ini.

Unknown said... 18/9/12 3:00 PM

mohon belanja wa satu hari nanti :P

Hanna said... 18/9/12 3:03 PM

Sedapnya!! Tapi Hanna tak reti makan siput sedut tu. huhu

Zura Tahir said... 18/9/12 3:12 PM

siput sedut tue sedap...

Kakzakie Purvit said... 18/9/12 3:17 PM

Dkna makan dgn siapa tu ada dua pinggan nasi. Ready utk kakak ye:)

Kakak pun suka ayam kampung tak kisahlah masak apa cara pun.

Ulam Dkna menggoda kakak tau.

maszull said... 18/9/12 3:19 PM

assalamualaikum dkna....sedapnya siput sedut tu terliur rasanya...;)

Fiza Rahman said... 18/9/12 3:52 PM

Sedapnya...dah lama tak makan siput sedup. Erk...restoran ni dekat sgt ngan umah saya.

Namee Roslan said... 18/9/12 4:16 PM

omg dkna !! ayam kampung sedap gila !! eeeee leleh liur saya dah ni !! hehe. nak pi makan lah macam ni ! :Dhehe

Bulan Syurga Firdausi said... 18/9/12 4:44 PM

siput sedut sedap :D

Anonymous said... 18/9/12 5:05 PM

semua sedap except siput sedut tu KA x brp mkn hehehe

boni kacak said... 18/9/12 6:46 PM

tgk tu..makan tak ajak saya pun kan??

Rain said... 18/9/12 8:51 PM

lama tak nyedut siput.. balik nak kena carik ni.

hai~ makan kat bangi jenguk-jenguk la ukm hehe

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said... 18/9/12 8:59 PM

mcm best je kedai yg dkna sebut tu? tp nape sy tak pnah pergi eh,huhu... dkna blanje bley?:P

Kancil 8349 said... 19/9/12 3:13 AM

jadi lapar plak Kancil...hehehe

Anonymous said... 20/9/12 10:00 AM

I really appreciate this post. I?

 
Top