37
Wah! sejak beberapa hari ni dkna suka cerita pasal makanan kat sini. Yang terbaru dkna kongsi cerita keenakan makan Pizza Hut, memang sedap. Nak tau menu apa dkna makan kat sana, boleh baca kat SINI. Sedap!!

Siang tadi dkna cuba menu dari McDonalds. Eh! siang tadi ke? Kejap..tengok jam dah pukul 1.00 pagi, ooww..dah jadi cerita semalam kan. Ok! Semalam dkna singgah makan kat McDonalds, Tol Sungai Besi dengan kawan-kawan sekelas. Jauh kan kami makan, dari Putrajaya makan kat sini. 

Niat di hati nak makan Double Cheese Burger jer, tapi dek tergoda dengan kawan-kawan, dkna cuba menu terbaru dari McDonalds, Samurai Beef Burger


Kononnya takut tak habis sebab kali pertama cuba, jadi dkna pilih yang single jer sebagai percubaan. Kalau tak sedap atau tak habis sekalipun tak la rasa terkilan sangat. Bila dimakan Samurai Beef Burger nie memang kena dengan selera dkna. 

Rasanya dagingnya yang manis-manis gitu dan tak pedas, kalau yang suka pedas letakla sos bagi uuurrmmmhh sikit. Boleh tambah blackpaper bagi pedasnya berapi di telinga. Mayonisnya memang meleleh-leleh sepadan dengan rasanya. Campuran adunan yang memikat selera dkna.


Menyesal pulak sebab tak amek set yang double nie. Dah habis makan rasa macam tak cukup jer. Ada tak sesiapa nak teman dkna makan Samurai Beef Burger kat Alamanda? 

Kalau korang nak cuba, jangan tersalah waktu yea sebab Samurai Beef Burger nie limited time dari jam 11 pagi hingga 4 petang sahaja. Set yang tersedia sudah pasti Samurai Beef Burger, Sakura McFizz dan Katsu Curry.  Jom serbu Macdonalds.


Klik SINI untuk rasa keenakan Burger Bakar Abang Burn.
Teringin makan burger kat SINI. Sapa nak join? 


NotaKaki :
Makan macam-macam, bila badan nak gemuk nie?

Post a Comment

Anonymous said... 11/10/12 1:37 AM

rasanya ramai je blogger kt putrajaya... mungkin boleh teman DKna makan...ahahahah

Zul De Alexis said... 11/10/12 1:38 AM

wah! sedap..mohon dkna belanja...zul sanggup turun putrajaya :P

Herma Julianny said... 11/10/12 6:46 AM

wah..
kalau DKNA kata menyesal sebab tak beli double set,
maknanya sedaplah tu kan???
bilalah saya nak melawat tanah semenanjung..
macam best je..^_^

KiD said... 11/10/12 7:26 AM

Putrajaya area mana? Jom samuraiiiii

Fendy said... 11/10/12 7:41 AM

sedaaapppppppp.....

Elih Japahar said... 11/10/12 7:44 AM

Owwhh, link says.my rupanya haha..tak yah lah nak gemuk Dkna, yg gemuk nak kurus..yg kurus nak gemuk..yg penting sihat dah lah..:)

Mira Adzlia said... 11/10/12 7:56 AM

suke katsu curry..pergh!!sdap

Melastik Bintang said... 11/10/12 8:35 AM

samurai burger memang sedap Dkna....
dah pekena dah hari tu...sosnya memang terbaik...tapi tak boleh lawan prosperity kot...

pekena samurai burger dan mcflurry cornetto.....nyumyy~~

:: Mrs.Eady :: said... 11/10/12 8:53 AM

tak bleh kn burger ni..tak kene dgn tekak..

Rai Ourkizuna said... 11/10/12 10:25 AM

uihh..ada double set pulak ke? tak terkejar inovasi mcd ni..hahaha..

Falsya said... 11/10/12 10:46 AM

Tingin nk mkn tp bile dgr sos manis terus xjd..food yg patutnye pedas tp jd manis mmg xleh nak ngam ngan tekak pedas..tppppp tingin gak nak rase sebenarnye..hehehehe

Nor Zilla Sensei said... 11/10/12 11:04 AM

huhu..lain org lain citarasa..saya xsuka sangat makan samuarai ni..makan aritu terus muak..hehe

hazwan hairy said... 11/10/12 11:22 AM

rsa x minat sgt ngn samurai ni..mual ja tp sedap lagi beger bakar..haha

Bro Framestone said... 11/10/12 11:46 AM

Malam tadi macam nak cuba...

Tapi.... selsema datang melanda

beckhrooy said... 11/10/12 11:54 AM

ingin juga nak cuba samurai burger ni :)

mama aryan said... 11/10/12 12:03 PM

akak pun baru je dpt makan ahad lepas

Aimi Syahirah said... 11/10/12 12:33 PM

Salam. Wah your blog sgt menarik & ohsem! =) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

kay_are said... 11/10/12 2:04 PM

samurai beef burger? menu baru mcdonald? langsung taktau ape2 pasal ni.. @.@

Afasz said... 11/10/12 2:10 PM

lom cube lagi. ada member kata tak berapa pedas. manis . prosperity sedap la sikit, pedas

Ema Blog said... 11/10/12 3:05 PM

malam tadi makan mekdi..tp tak pilih pun burger ni...tetap pilihan menu yg sama

baby lydia said... 11/10/12 3:13 PM

samurai sos manis lh..dya x like tp suke mkn mcd..hihihi..

boni kacak said... 11/10/12 3:15 PM

bila kita nak makan bersama ni??hahaha

C.M.A @ CikMoonAdnan said... 11/10/12 3:33 PM

fuh...bunyinya mcm sedap sgt nie...

tiga minit said... 11/10/12 3:41 PM

kebetulan tengah lapar x tau makan apa...k tq sekarang gak g mcd...

Namee Roslan said... 11/10/12 4:07 PM

namee gi mcd...ramai gila order set ni !! :D memang fav kot ! hehe

maszull said... 11/10/12 9:15 PM

assalamualaikum dkna...wah menggoda jiwa burger tu...:)

Tinta Lana said... 11/10/12 9:33 PM

Salam.

Ina!!! Jom burger bakoo manjeee plak! hahaha.

Wah2, makaaannn jep ha.best betoi,hik3. Sedap ea samurai. Tak dan lagi ni nak cuba.

Pasal soalan ina tu,dekat je ngan umah kita. Ina tau kan ada lot kedai kat area umah teres yg dekat ngan flat ijau kita ni?

Bukan yg dekat foodcourt presint 9 tu. Yang ini, jalan straight dari blok D, lot kedai tu mcm kedalam skit. Depan ia ada padang bersimen tmpt main.

Lana lupa la nama kedai mamak kat situ..huhuh

hafizrahim said... 11/10/12 9:38 PM

burger mcd apa2 pun sedap..paling best setakat ni GCB..samurai manis skit..xle makan selalu..huhu

entry terbaru : Tips Tingkatkan Trafik Blog

irsah imihar said... 12/10/12 3:22 AM

Ahah.. menu pilihan selain dari prosperity burger yang kena tunggu musimnya.. rugi benor tak ambil double dkna... perghhhh

Indah Mulya said... 12/10/12 7:22 AM

fuh..bila baca pasal food pepgi, kompem lah perut yg bunyi dlu :p

hnahdy said... 12/10/12 3:39 PM

pernah makan. sedap giler

Anonymous said... 12/10/12 4:43 PM

baru je makan tgahari tadi kenyang di rumah en McD

Ridzwan Mohamed said... 12/10/12 5:43 PM

ade org kate manis, betul ke?

PinKy MoMMa said... 15/10/12 3:30 PM

akak tak berapa utk samurai ni dkna..suka lagi prosperity hehehe..tekak org melaka..nak hok pedas2 jer ;p

a'ah makan byk tapi badan mmg tak naik kot kan..bagus okeh! jeles..sekian ;)

 
Top