Nov 20, 2012

Jadual Pembayaran Gaji 2013

Tengok kiri, tengok kanan. Fuhhhhh!! SALE! SALE! SALE!. Siapa yang tak tergoda kalau diskaun 50% untuk barang yang berjenama. Kalau rajin berjalan-jalan pasti dapat barangan yang sama dengan harga diskaun 70%. Tiap kali keluar berjalan, duit ibarat air terjun.

Inilah penangan kakitangan kerajaan bila pembayaran gaji diberikan lebih awal dari tarikh kebiasaan. Wah! Bila dapat tau gaji masuk selang 2 minggu dari gaji sebelumnya, hati riang gembira tapi yang derita selepas 2 minggu kemudian.

Poket makin kempis, ATM pulak menjadi peneman setia waktu SALE. Balik rumah pandang kalendar kemudian bermulalah omong-omong kosong 'lambat lagi gaji nak masuk'. Kemudian mula mencari jadual pembayaran gaji 2013. Pergh! terus langkau tahun 2013 bermacam-macam perancangan dalam minda nie.


Bila tengok jadual pembayaran gaji 2013, dkna kena buka buku 3x5 buat kira-kira supaya bajet 2013 tak tersasar keluar dari landasan. Mengikut ramalan ahli nujum, jadual pembayaran gaji 2013 ni adalah sah untuk digunapakai. Dkna ternanti-nanti Kenaikan Gaji Kakitangan Awam Tahun 2013, adakah desas-desus kenaikan gaji tahun depan bukan untuk semua jawatan dalam perkhidmatan awam benar atau salah. Kita tunggu yea!


Nota Kaki :
Print jadual pembayaran gaji, tampal kat partition masing-masing.

22 comments:

Bro Framestone said...

Wah....

Bro gaji ikut rezeki je nie.. ada tue, ada la.. if xde tue, memang tiada la...

Miss Purple said...

amboi tak sabar tggu gaji thun depan ye... dpt gaji nnt bole belanja..hihi.. :)

maszull said...

assalamualaikum dkna....wah !!! tahun 2012 tak habis lg dah tengok jadual gaji 2013 yer....mesti badjet nak ehmmmm ehmmmm ni yer...:)

whitecappuccino said...

okla tu gaji dibayar tak mengikut kehiasaan kecuali oktober...

Kak Mahh said...

Bestnya naik gaji...ciklong gaji 2012 belum settle lagi ni...ermmm kayolah naik tunggakan..boleh gi MekoH

Mummy Akmar said...

Rezeki berlipat ganda..

Nak mintak tolong semua dan reader yang lain tolong support Mummy menang hadiah iPhone 5 Gadget Impian

1. Klik Entri Contest iPhone 5 Gadget Impian

2. Klik butang G+ (Google Plus)

3. Jangan lupa follow blog Mummy!

Mintak sangat jasa baik korang.

Thanks

atuk said...

Assalamualaikum Dkna

pandangan jauh tu....

Myra Jay said...

Semangat tul Dkna ni ;)

Tp bulan 2 tak dapat awai ek untuk raya...?
Selalu Gomen baik hati setiap kali raya dapat awai gaji :D

Cik Nurul Siezuka said...

wah bestnyer.. kitaorang tiap2 26 jer.. kalau raya diorang bayar sparuh dulu.. ;)

:: Mrs.Eady :: said...

kene start mengira nie..hehehe...

hazwan hairy said...

untunglah....hahaha

Melastik Bintang said...

siap ada jadual lagi bila nak kuar gaji yek..kekek untung gomen...

Kesuma Angsana said...

KA x keje gomen hehehe

the malay male said...

kena plan awal awal

aKSARAfENDI said...

wahh advance....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hoooo info ni bagus juga. thn depan sy mula kerja... moga2...

fifie said...

Haiiii nasib lah orang tak bekerja lagi nie tak ada carta gaji lah. huhu

boni kacak said...

jangan tertipu dengan sale.. dorang tu banyak menipu je.

Anastasyea Aida said...

Kalau ada 2 gaji, lagi best !

www.anastasyea.com

Sherwieyna Muzzawer said...

Yeayyyyy tak sabar nak dapat gaji tahun depan..hehehe

Marya Yusof said...

As salam DKNA,

Apa khabar? Blog ke2 cerita ttg gaji kakitangan awam! Skrg ni dah dok umah cuti tp tetap sibuk juga nak tahu gaji masuk bila next year sb tunggu gaji hubby ler...hehehee...

Bulan 10 tu gaji masa birthday saya! Selalu juga hari birthday saya terima gaji seperti tahun2 yg lepas...hahaha :D

Dhiya Fariza said...

belum kerja lagi heeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dkna Abza Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah