0
Hari nie tak online kat Facebook sebab tak bawak tab...Galaxy Tab bukan iPad Mini ok. Memandangkan kesihatan kurang memuaskan, mood hari nie lebih kepada blogwalking dan tinggalkan jejak kat blog kawan-kawan berbanding up status di Facebook

Pening-pening lalat dkna singgah kat blog HasrulHassan, kutip sikit ilmu dari blog beliau. Menarik dengan satu entry Letak Gambar Hot Instagram Di Blog akhirnya dkna cuba aplikasi kat blog sendiri.

Mungkin dkna salah teknik, cara yang diajar beliau tak menjadi. Dkna cuba cara lain dengan log in Instagram di komputer.




Kemudian dkna terus ke 'edit profile'. Keluar paparan seperti dibawah, klik 'badges'.



Pilih logo instagram yang mana untuk dipaparkan di blog. Kemudian 'copy' kod yang dibelikan, 'paste' di bahagian sidebar blog sebagai html.

Hasilnya blog dkna dah ada instagram di sidebar. Korang nampak tak? Kecik jer haaaissshh.. Boleh la follow dkna yea, sambil baca blog terus jer tengok gambar hot kat instagram dkna. Selamat mencuba.


Nota Kaki :
Ada sesiapa boleh bantu dkna nak buat instagram seperti di blog HH 


Post a Comment

 
Top