3
Sebelum kahwin tempoh hari dkna rajin singgah blog-blog orang sebab nak tengok macam mana mereka buat photo props. Sekarang nie kat mana-mana majlis mesti ada tempat untuk bergambar dengan aksi yang comel-comel. Wah! teruja dkna bila tengok semuanya cantik-cantik. 


Ini salah satu photo props yang dkna buat untuk majlis tempoh hari. Seronok pulak bila tengok gambar-gambar anak-anak saudara beraksi dengan photo props nie. Bukan budak-budak jer yang suka, orang dewasa pon boleh tahan gak melayan photo props



Photo props yang ada ayat tu dkna reka sendiri selepas tengok contoh mereka yang pernah berkahwin. Tak susah pon nak buat, kena rajinkan jari jemari untuk menaip dan gunting. Kalau nak cantik, liminate dulu sebelum gunting.



Bila dah liminate, huruf-huruf tu akan nampak 'timbul' dan tahan lama. Tak mudah lembik kalau ramai yang pegang-pegang.


Ada banyak bentuk dan corak photo props yang dkna buat. Korang boleh terus cetak dari SINI dan SINI untuk bentuk-bentuk yang lebih menarik. Saiz kertas korang bersaiz A4. Photo props nie sesuai untuk pelbagai jenis majlis. 

Buat mereka yang nak kahwin musim cuti persekolahan nanti, selamat mencuba!!

Post a Comment

belajarsearchengine said... 21/4/15 2:26 AM

Wah sangat bermanfaat sekali buat saya pribadi, saya yakin artikel ini juga bermanfaat banyak terhadap pembaca lainnya seperti yang saya alami.
Terimakasih bos atas infonya, sukses selalu ..!

sheila said... 6/5/15 2:21 PM

thanx sharing... sy tgh mencari idea nak bt photoprops utk wedding adik...

Hani said... 20/3/17 10:47 AM

Photo prop memang seronok dimainkan terutamanya utk kanak2 yang suka mengambil gambar. Skrg juga banyak photo booth yang ada dalam pameran, boleh ambik foto dan print keluar utk buat simpanan.

 
Top