0
Pejam celik dah masuk bulan Februari 2014, bermakna kandungan dkna dah 25 minggu. Alhamdulillah dengan izin dari-Nya dkna dan anak dalam keadaan sihat. Dalam tempoh mengandung ni dkna memang amalkan supplement dari Shaklee sepenuhnya.

Zaman anak dara dulu pon dah makan supplement Shaklee tapi cam chipsmore..sekejap makan, sekejap tak makan..heheee. Bila dah tau mengandung, dkna terus ambil set untuk ibu hamil. Maklumla, dkna ni tak makan sayur dan agak memilih menu yang sihat. Nak bagi kandungan dapat zat sepenuhnya, dkna ambil beberapa jenis vitamin dari Shaklee.

Trimester Pertama :-
  1. B-Compleks - lengkap dengan asid folic yang mana membantu tumbesaran tulang-tulang bayi dalam kandungan.
  2. Vita-C Plus - dapat meningkatkan imunisasi badan, sel dan tisu dalam badan disamping pertumbuhan gusi dan gigi yang sihat
  3. Vita-Lea - bagus untuk ibu yang hamil sebab boleh meningkatkan paras HB normal dan bagi ibu yang mempunyai masalah darah rendah.
  4. OsteMatrik - dapat menghalang kekejangan otot semasa tempoh kehamilan.  


Trimester Kedua & Ketiga :-

  1. Omega Guard - membantu pembentukan sel otak anak dalam kandungan.
  2. ESP - menguatkan rahim, membantu perkembangan otot bayi dan memelihara secara menyeluruh kesihatan ibu dan bayi dalam kandungan.
Sekarang dkna dah ambil kesemua supplement yang disarankan. Info yang dkna dapat dari internet jer. Zaman teknologi, info kesihatan semua dihujung jari je.. 


Usaha dan tawakal, semoga anak dalam kandungan ni diberikan kesihatan yang baik. InshaAllah. Sekarang ni tengah mencari info-info berkaitan set bagi berpantang dan menyusu. Dkna mohon cadangan korang, apa yang patut dkna ambil semasa berpantang nanti.


Post a Comment

 
Top