0
Dkna sempat dapatkan 1 botol Batook Ori dari Ben Ashaari waktu kami sama-sama berhari raya qurban. Lebih kurang 2 minggu dkna gunakan Batook Ori untuk Mikhail. Alhamdulilah, nampaknya Mikhail sesuai dengan Batook Ori ni.


Kali pertama sapukan Batook Ori, dkna tengok jugak kat kulit dia. Kadang-kadang, sesetengah baby tak sesuai dengan minyak dan mungkin menggelupas atau merah. Dah sapu banyak kali, kulit Mikhail masih ok dan tak ada kesan elergi. Lagi satu, Batook Ori ni tak terlalu panas untuk kulit baby. Memang sesuai la kan untuk baby, selesa untuk dia.

Beberapa hari lepas, Mikhail tak berak... risau jugak kalau baby tak berak nie. Dkna sapukan Batook Ori kat perut Mikhail. Sempat 2 kali sapu, kemudian dia berak macam biasa. 

Semalam, hidung Mikhail berair..meleleh air mulut sama banyak dengan air hidung...hahaha. Malam nak tidur, Mikhail nampak gelisah sebab tak selesa hidung kot. Dkna sapu sikit Batook Ori kat hidung. Ermmm.. lega.. lena sampai pagi. 

Korang yang ada anak kecil, bolehla cuba Batook Ori nie. Kalau kat Putrajaya, korang cuba contact Ben Ashari atau baca testimoni dari Ben kat blog dia. 

Post a Comment

 
Top