10
Bila lelaki atau suami belikan anak-anak dengan mainan tanpa pengetahuan isteri, tiba-tiba bagitau dah order mainan anak. Ok, hati gembira la kan..hati anak ke hati ibu?? Haahaa.. 


Nah, ni untuk Mikhail "Talking Tom". Mainan ni memang menarik tapi ia lebih sesuai untuk anak berusia 3 tahun keatas. Semalam dah cuba tengok reaksi Mikhail. Nampak dia seronok tapi kalau dibiarkan lama-lama, hayat TOM ni tak sampai seminggu kot..haaha. Kalau main TOM dalam telefon, kita just tekan screen dan bunyi ni akan keluar..yang ni dijadikan mainan yang boleh sentuh. 

Kebaikan "Talking TOM" untuk anak-anak yang sedang membesar. 

  1. Merangsang deria sentuhan anak ketika sentuh mana-mana anggota badan TOM.
  2. Merangsang deria  pendengaran anak dengan muzik.
  3. Melatih anak-anak berkomunikasi. 

Ada beberapa bahagian badan TOM yang akan mengeluarkan bunyi yang berbeza. Komunikasi ni semuanya dalam bahasa inggeris, memang bagus untuk latih anak-anak faham dan berkomunikasi dengan baik.

  • Touch my head, i will speak to you 4 kind of good habits.
  • Touch my left ear and i will sing 18 songs in English to you.
  • Touch my right ear then 10 stories in English i will speak to you.
  • Speak to Tom, Tom will use funny voice completely repeat what you said.
  • Touch my face, i will make 3 kinds of funny sounds.
  • Touch my stomach, i will make 2 kinds of funny sounds.
  • Touch my tail, i will make 2 kinds of funny sounds.
  • Touch my feet, i will male 2 kinds of funny sounds.

Good Habits List :
  • Correct your mistakes
  • Be confident
  • Wash yout hand before meal
  • Protect yourself
Song List :
  • Gangnam Style
  • Yankee doodle
  • Happy birthday
Story List :
  • A monkey and a turtle
  • Buzzy bee's day
  • A hungry rabbit



Tak sabar tunggu Mikhail besar.. mainan ni tetap bagi dia main walaupun lebih sesuai untuk usia 3 tahun. Dah alang-alang terbeli, bagi jer la dia explore yea dak. 

Post a Comment

Nuriesya Nadia said... 19/12/14 9:32 AM

Kita yang besar ni pun teruja tengok Talking Tom ni. Kahkahkah ! :P

cik mah said... 19/12/14 9:40 AM

Cik mah main yg kat hl .azwa suka sngt2...die pun sibuk nk ckp ngan tom die tu...then beli kucing yg meow2 tu..tu pun die excited..bila jumpa kucing kat luar die ingt tu meow die. Kuat betul die jerit panggil meow betul...klaka tgok reaksi die..

yoorin melacolea said... 19/12/14 10:48 AM

dkna beli kat mana tom ni? hahaha..sebab selalu main kat apps hp je.. irine suka.. ni ada yg real ni... dia boleh ikut kite cakap jugak ke?

izzeyda said... 19/12/14 11:13 AM

menarik mainan nih.. pernah main dalam tab jer.. hehehe..

misz sheyla said... 19/12/14 11:44 AM

best2...kalau kite beli bukan bg anak main...mesti kite yg lebih main,,,hihihi

Zura Tahir said... 19/12/14 4:33 PM

tetibe si mak nie teruja plak...heheh...how much tue dkna...???

ewanthology said... 20/12/14 6:47 PM

bagus mainan mcm ni tapi klu beli sekarang (baby aina baru berumur 1 tahun 5 bulan), mmg jahanam la mainan tu kena lempar..huhu

Nadia Johari said... 21/12/14 12:15 AM

dekat rumah habis dikerjakan dengan anak buah..hahaa

Fiza Rahman said... 22/12/14 5:02 PM

Macam best jer. Blh beli utk qhalif ni ☺

Invisible Me said... 25/12/14 1:27 PM

Menarikk. Sambil main sambil belajar. IM pun macam teringin :p

 
Top