4
Selamat Tinggal 2014
Selamat Tinggal 2014

Berakhir sudah tahun 2014. Pejam celik, sekejapnya masa berlalu..ermm..pejam celik, usia makin meningkat, anak semakin membesar dan yang pa...

Read more »

6
Video Dodoian Seorang Bapa Ketika Banjir
Video Dodoian Seorang Bapa Ketika Banjir

Pagi tadi, Dkna dah tengok video yang dikongsi oleh rakan kat instagram. Video bayi seusia Mikhail..mungkin. Sekali imbas jer dkna tengok, ...

Read more »

15
Bekalan Makanan Untuk Keluarga Di Kelantan
Bekalan Makanan Untuk Keluarga Di Kelantan

Dalam situasi camni kita boleh nampak siapa yang sudi bantu kita, siapa yang hanya bermuka-muka depan kita. Ditanya macam mana bekalkan mak...

Read more »

11
Dah Boleh Duduk Sendiri
Dah Boleh Duduk Sendiri

Wah ! Seronok hari ni bila Mikhail boleh duduk tanpa sokongan. Heheheee.. usia 7 bulan 2 minggu baru boleh duduk elok.  Tu pun d...

Read more »

0
Lokasi Tempat Bantuan Banjir Di Putrajaya
Lokasi Tempat Bantuan Banjir Di Putrajaya

Lepas Isyak tadi dkna terus gerak ke Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) untuk bagi sedikit sumbangan dan bantuan mangsa banjir di Pantai Ti...

Read more »

4
Lokasi Melor Dalam Keadaan Berjaga-Jaga
Lokasi Melor Dalam Keadaan Berjaga-Jaga

Bimbang, risau, gelisah bila teringat keluarga di kampung. Keadaan sekarang kat Kelantan, kawasan rumah dkna, Melor masih lagi selamat.  ...

Read more »

8
Banjir Makin Teruk Di Kelantan
Banjir Makin Teruk Di Kelantan

Tak sanggup nak download gambar banjir di Kelantan yang di share kat whatsapp. Tak sanggup nak tengok gambar dalam lokasi banjir dalam face...

Read more »

10
Live Update : Banjir Gua Musang 2014
Live Update : Banjir Gua Musang 2014

Alhamdulilah... kakak dkna ( www.ceritaku.my ) baru je maklum bahawa air di Gua Musang dah semakin surut berbanding semalam. Sekarang, dia ...

Read more »

2
Pejabat Tabung Haji Ditutup Akibat Banjir
Pejabat Tabung Haji Ditutup Akibat Banjir

Info terkini banjir di Kelantan dimana 2 cawangan Pejabat Tabung Haji ditutup hari ni berikutan banjir di kawasan tersebut semakin teruk. ...

Read more »

7
Mangsa Banjir Gua Musang 2014
Mangsa Banjir Gua Musang 2014

Allahuakbar...teruknya banjir di Kelantan tahun 2014. Kakak dkna, blogger www.ceritaku.my salah seorang mangsa banjir yang terperangkap di...

Read more »

5
Upin Ipin Menarik Perhatian Anak
Upin Ipin Menarik Perhatian Anak

Dah banyak kali Dkna perasaan, bila iklan Upin Ipin jer terus Mikhail toleh ke arah tv. Ada sesuatu yang menarik perhatian dia. Buka jer ra...

Read more »

12
Makanan Bayi : Brokoli, Ayam, Kentang dan Beras
Makanan Bayi : Brokoli, Ayam, Kentang dan Beras

Kali ni dkna cuba menu baru untuk Mikhail selepas beberapa kali dkna bagi menu yang sama, maksudnya Dkna dan bagi Mikhail makan brokoli, ke...

Read more »

4
Tempat Menarik Di Putrajaya : Teh Tarik Place
Tempat Menarik Di Putrajaya : Teh Tarik Place

Teh Tarik Place, tempat yang tak asing untuk lokasi melepak dan santai. Tempat yang menarik terletak di Ayer8, Presint 8 Putrajaya. Ked...

Read more »

5
Tempat Menarik Di Putrajaya : Restoran Kampung Penyet
Tempat Menarik Di Putrajaya : Restoran Kampung Penyet

Kalau kat Putrajaya ni memang banyak tempat-tempat menarik untuk dilawati. Kali ni dkna tertarik dengan kedai makan kat Presint 14. Kedai n...

Read more »

10
"Talking TOM" Permainan Untuk Anak
"Talking TOM" Permainan Untuk Anak

Bila lelaki atau suami belikan anak-anak dengan mainan tanpa pengetahuan isteri, tiba-tiba bagitau dah order mainan anak. Ok, hati gembira ...

Read more »

20
Kembalikan Hak Astro !!!
Kembalikan Hak Astro !!!

Bagi pengguna Astro, korang mesti baca kisah ni, manalah tau esok lusa giliran korang pulak yang kena.  Susulan dari cerita sebelum ni,...

Read more »

11
Penalti Dari Astro !!!
Penalti Dari Astro !!!

Wah ! Naik angin suami dkna hari nie sebab astro. Haaa.. nak dijadikan cerita, dkna call astro pagi tadi untuk double confirm terminate ast...

Read more »

6
TESTIMONI : Kembali Langsing Dengan LAROME
TESTIMONI : Kembali Langsing Dengan LAROME

Kalau cerita bab langsingkan badan ni lebih sinonim dengan kaum hawa yea kan. Haaa.. sekarang bukan kaum hawa jer nak langsing, kaum adam p...

Read more »

10
Photo Canvas Mikhail Dari Samudera Kanvas
Photo Canvas Mikhail Dari Samudera Kanvas

Sebelum ni dkna tertanya-tanya macam mana rupa, bentuk dan design photo canvas ni kan. Bila dah sampai photos canvas Mikhail dari Samudera ...

Read more »

19
Harga Antara Dua Penerbangan MAS Dan Air Asia
Harga Antara Dua Penerbangan MAS Dan Air Asia

Dah lama tak balik Kelantan... Rindu pulak nak tengok pokok getah belakang rumah, rindu nak tengok kereta lalu lalang depan rumah, rindu na...

Read more »

6
Wordless Wednesday - Perempuan Mengandung -
Wordless Wednesday - Perempuan Mengandung -

Read more »

4
Persaingan Mendidik Anak
Persaingan Mendidik Anak

Menarik tajuk perbincangan di Wanita Hari Ini mengenai persaingan mendidik anak. Apa yang dibincangkan mengenai cara ibu bapa mendidk anak-...

Read more »

16
Berbaloi ke Unifi?
Berbaloi ke Unifi?

Ermm.... sebelum ni tak terlintas pun kat difikiran nak pakai mana-mana talian hayat internet kat rumah. Sebabnya..ermm.. sebabnya telefon ...

Read more »

6
Tonton SELUDUP Di Astro Prima Dan Maya HD
Tonton SELUDUP Di Astro Prima Dan Maya HD

Akhirnya SELUDUP akan ditayangkan di Astro Prima mulai 4 Disember 2014 jam 9.30 malam , setiap hari Khamis manakala setiap hari Sabtu...

Read more »
 
 
Top