12
Bila buka emel, macam tak percaya. Baca detail.. eh betul ke ni? Tengok attachment kemudian klik kat link yang diberikan. Wah !!! bestnya. Trip ke Bangkok, Thailand bulan Jun. Kira-kira hari, eh...lebih kurang 2 minggu lagi dari tarikh nak pergi. 

Ditaja penuh oleh Air Asia dari hujung rambut sampai hujung kaki. Wah ! Double happy.. Kemudian ...

Oh ! Anak
Oh ! Suami

See.. anak dulu baru suami. Nampak tak sekarang anak diutamakan..hehehehe. Sayang-sayang suami, kita boleh tinggalkan dia keseorangan, tapi bila sayang anak...ermm.. Ni satu kelemahan.


Bagi suami baca emel ni. Dengan izin, boleh jer ke sana tapi...haa..anak.. Ok, suami jaga dengan rela hati katanya. Ermm...3 hari nak tinggalkan anak teruna, sepanjang usianya tak pernah lagi berjauhan, tidur malam tak pernah lagi tanpa anak. 

Kemudian hadirlah dalam jiwa raga ni...

Kecewa? Frust? Sedih? Gembira? 

3 hari jer pun.. tak lama. Rugi tau tak pergi, bukan senang nak dapat offer macam ni. Tambah lagi, Dkna hanya blogger tepian Tasik Putrajaya jer..hehehehe. 

Akhirnya Dkna buat keputusan sendiri, thank you Air Asia untuk tajaan penuh ke Bangkok Thailand.

Tapi Dkna terpakasa tolak tawaran ni demi seorang anak dan beberapa lagi komitmen. Belum lagi sampai Bangkok, air mata dah meleleh kenangkan anak nak ditinggalkan. Argh! Macam mana nak tinggal untuk 3 hari. Keputusan muktamad, hello Bangkok..masa akan datang kami sekeluarga pasti kesana satu hari nanti.

Tahniah untuk beberapa orang blogger yang dah confirm pergi ke sana. Bagi blogger yang masih bujang, ini masa sesuai untuk korang travel atau terima saja apa-apa tawaran. Bila dah kahwin dan ada anak, korang akan rasa apa yang Dkna rasa sekarang. InshaAllah, rezeki ada dimana-mana.

Eh ! Agak-agak, boleh replace tak dengan blogger lain? Nak offer kat kawan-kawan ni..heheheee



Post a Comment

Kak Mahh said... 21/5/15 2:34 PM

Nanti la elong bawa semua ke Bangkok. Full sponsor!

yoorin melacolea said... 21/5/15 2:38 PM

Tahniah dkna..1 keputusan yg memg sukar nak buat.. tang anak tu memang lemah laa kann.. 😁 insyaa Allah..ade rezeki lain nanti..

Blogger Babyface said... 21/5/15 2:39 PM

Alah..baru je nak mintakkan buahtangan utk Hani. Terus cancel.

Takpelah Makcik.Nanti pegi sendiri je.

Faziera193 said... 21/5/15 2:41 PM

Lohh akak tolak ke..huhuhu tapi tu la kan..bila ada anak ni mmg berat rasa hati kalau kena tinggal..suami takpe lagi..bhahahaha

InsyaAllah ade rezeki nanti utk 1 family..hehe

JMR said... 21/5/15 2:54 PM

dok leh replace dgn ayahnya ke? hehe

Julia Johari said... 21/5/15 3:53 PM

Wowww tahniah DKNA...alaa tak leh pi ke...aduhhhh....syg...tp syg anak lg kan...boleh ke replace heheh

Mira Adzlia said... 21/5/15 3:57 PM

btol tu..bila dah ade anak, anak jd no 1. :)

Hanim Hashim said... 21/5/15 4:12 PM

aah dikna .... itulah cabaran yang paling besar yang tak sanggup kita nak tempuh setakat ni hehe. InsyaAllah ...satu masa nanti pasti dkna akan ke sana ... bersama anak dan suami! :)

Tahniah! ^^

Mama Kembar 3 said... 21/5/15 7:07 PM

Congrats dkna sbb dipilih! Takpa, insyaAllah next time ada laa rezeki lagi

Yan Ty said... 22/5/15 9:35 AM

Alahai... best nya Dkna!!!!! Takpe la.. neext time ada la rezeki...

hanan said... 24/5/15 11:13 PM

wahh..best la dapat gi sana.

mesti sernok kan?

Sheila Adziz said... 30/5/15 3:46 PM

it's ok dkna.... may be rezeki akan dtg lg baik yg Dia mahu berikan buat dkna n fmly...

 
Top