10
Semalam buat-buat tak tau jer sempena ulang tahun perkahwinan ke-2. Wish kat suami pun dah lewat, kononya nak tunggu suami yang wish dulu. Tapi tak jugak sampai ucapan kat telefon. Ish ! Ego punya suami..atau suami betul-betul lupa? Tunggu punya tunggu, ok la. Kita isteri mengalah la kan. Alih-alih suami balas 'ooww..rupanya ingat hari anniversary kita'. Eleh.. reply mesej macam ni nak cover lah tu konon si suami ingat hari ulang tahun, tapi buat-buat tak tau..hahahaa

Hey ! perempuan ni semua hari dia ingat okeh...hahaa. Tak kira hari jadi ke, hari bertunang ke atau hari bergaduh besar sekalipun orang perempuan ni ingat sampai tua tau, sampai dah nyanyok..haha. Betul tak?



Disebabkan orang perempuan ni ingat semua hari, jadi persiapan tu dah tentu ada kan. Haa..senang hidup bila jiran sebelah rumah ni memang buat kek, buat cookies. Hanya whatsApp jer 'akak.. nak order kek cheese oreo esok yea'. Esoknya, terus sampai kek depan pintu rumah.

Bila suami tengok kek dah terhidang atas meja dengan sedikit juadah, soalan pertama 'beli kat mana?' .. Dengan rakusnya si isteri jawab 'tengok isteri awak ni, romantik kan?'. Walaupun jawapan tu tak menjawab soalan suami...hehehee.

Akhirnya berjaya juga surpise untuk suami. Tapi kalau suami nak buat surpise untuk isteri, mesti tak menjadi kan? Hahahaaaa.. 

Iklan ! Kek ni sedap woooiii.. nak bawak kat pejabat pun tak sempat, kami 3 beranak pulun makan. Brownies jiran Dkna buat ni pun sedap sampai menjilat jari. Tak rugi order dari jiran sebelah pintu..hehee

Post a Comment

safurara said... 12/8/15 3:16 PM

dgn rara terbalik lak.rara x ingat, suami yg ingat.hehe

PeRdU cINta said... 12/8/15 5:42 PM

Happy anniversary dekna..moga jannah destinasi kalian kelak..amin..

Inani Hazwani said... 12/8/15 6:07 PM

Selamat Ulangtahun sis :D

Kak Mahh said... 12/8/15 9:06 PM

Nanti nak try...suruh jiran masak yer!

NuSaNa NoSa 91 said... 12/8/15 10:42 PM

ahahahahaa~ betul, betul..

perempuan ni, otak dia macam diari.. semua tarikh keluar.. ^_^

yanie yusuf said... 13/8/15 9:37 AM

happy anniversary.. betul-betul orang perempuan kuat ingat bab tarikh penting tapi en.suami sekarang dah alert perkara cam ni tau..tu yang syok tu..

Khai♥Rin : anies said... 14/8/15 6:58 PM

happy anniversary...semoga kekal hgga ke syurga aminnn

falling angel said... 18/8/15 6:01 PM

Happy anniversary!!!!! May Allah bless you always okayhh!! No naughty2 wife yeerr.. Hehe.. Cute laa akak nii..

Nadia Johari said... 22/8/15 12:23 AM

hhahaa..samalaa

nini said... 8/9/15 2:35 PM

Hahahha....gelak nini baca entry ni sebab kami sama2 tak hapal pon tarikh2 penting....so i dont expect anything from my husband...sebab nanti frust....hahaa

 
Top