21

Fenomena sekarang, kebanyakan lelaki suka bergaya di pagi raya dengan mengenakan pakaian kurta. Fesyen terkini dengan pemilihan kurta yang sesuai dipakai dengan seluar slack atau jeans dan boleh jer pakai kemana saja. Pakai kurta ketika keluar jalan-jalan dengan keluarga pun dah jadi trend masa kini. Kurta ni nampak lebih ringkas, sekali pandang lelaki pakai kurta macam ala-ala pak arab gitu. So sweet ! 


Hari minggu lepas, Dkna bersama rakan blogger yang lain ber'hi-tea' bersama Amar Baharin di Paparich, Sri Rampai untuk mempromosikan pakaian keluaran terbaru beliau dari Amjifa by Amar Baharin. Antara pakaian keluaran Amjifa ialah jubah, yang berada dipasaran pada raya puasa tempoh hari. Bagi keluaran terbaru pula, Amar Baharin mempromosikan QURTA ANTA BASIC


Qurta Anta ni menggunakan material Italian cotton 100%. Kain yang berkualiti, bila Dkna tengok Qurta Anta Basic dalam bungkusan atau packinging, dalam hati dah cakap 'wah ! cantiknya'. Kemudian pegang kain memang terasa lembut dan sejuk kain tu. Sesuai la untuk pakai di Malaysia dengan cuaca yang panas kan. 

Design Qurta Anta Basic ni SLIM FIT. Haaaa... Dkna ulang lagi, ia adalah SLIM FIT. Jadi, mereka yang suka pakai kemeja slim fit, apa kata try pula Qurta Anta Basic ni. 

Petua dari Amar Baharin 'kalau biasanya pakai baju saiz M, untuk pakai Qurta Anta ni kena ambil saiz L iatu satu kali ganda saiz asal supaya lebih selesa. Lagipun, design ni slim fit'.



Contah, suami Dkna pakai baju saiz M, dia jadi model terjun hari tu untuk cuba Qurta Anta Basic dengan mengenakan saiz XL. Bila tengok pada saiznya, nampak besar dari kebiasaan baju yang dia pakai, tapi bila pakai Qurta Anta Basic saiz XL, ngam ! Nampak selesa sangat dia pakai. Keistimewaan Qurta Anta Basic lagi, di bahagian lengan kiri dan kanan ada zip yea supaya senang ambil wuduk. Labuhnya pulak paras atas lutut.



Qurta Anta Basic ni ada 5 pilihan warna iaitu yang ceria untuk korang pilih buat pasangan. Ada warna unggu, biru, kuning, hijau dan peach manakala untuk saiz pula bermula dari saiz S, M, L, XL dan XXL. Untuk pengetahuan korang,tak lama lagi Amjifa akan keluarkan set Qurta Anta Basic, sepasang dengan seluar dan untuk budak lelaki. Fuh ! Lagi cun kan bila anak dan ayah pakai sedondon keluar jalan-jalan kat kota raya. Mesti banyak mata yang memandang.


Harga RM139 include postage (sm/ss)



Untuk pembelian Qurta Anta Basic, boleh ke laman sosial Amjifa :

Instagram : Amjifaexclusive
WhatsApp : 0166860645
Email : amjifaexclusive@gmail.com

Kalau korang berminat nak jadi Rakan Niaga bersama Amjifa, boleh ke laman sosial berikut :

Rakan Niaga : Amjifaexclusive KL
WhatsApp : 0169696891



............................................................................................................................................................
IKLAN!
Ready Stok ! Promosi !


Ephyra / Skin Bar / Inteemor / M2flex
WhatsApp : 017 221 7636 untuk detail promosi

Pastikan original, baru beli.  

Post a Comment

Nina Mirza said... 22/9/15 8:31 AM

Nak order colour hijo tuuu... Zasss..!!

Hanim Hashim said... 22/9/15 8:32 AM

wow! kaler dia ...mengancam! sesuai untuk muda belia masa kini yang sukakan warna terang dan pastel :)

Farah Dafri said... 22/9/15 8:34 AM

Harga pun not bad utk kualiti elok cmtu , pasni makin kacak laa semua pakai qurta ni hehe

Nadia Johari said... 22/9/15 8:43 AM

colour light..cantik..wah papa mikha bergaya pakai ni..dah boleh beli satu ni

mas saari said... 22/9/15 9:01 AM

minat hijau dan peach.. menawan color tu!

Mira Adzlia said... 22/9/15 9:21 AM

cantik kurtanya :)

Kak Sue said... 22/9/15 9:30 AM

Kak Sue pun suka hijooo..harga pun berbaloi kan..

Hafiz Rahim said... 22/9/15 9:30 AM

Oo lain ek saiznya.. kena cari s la camni.. sebab selalu pakai double xs. Hehehe

Izzati Suhaide said... 22/9/15 9:44 AM

Mmg bergaya sakan laa bila ayh abg atau suami pakai ni...hehe

Akif Imtiyaz said... 22/9/15 11:05 AM

Wah bergaya sungguh Jai dgn kurta ni..mmg menarik ..Boleyy laa pkai utk raya haji nnt dkna..

careno said... 22/9/15 11:13 AM

Smart wehhh... yg xde perut lagi berganda smart... yg ada perut kena cover sikit la... hehehe...

Inani Hazwani said... 22/9/15 11:39 AM

Pehh lawa lawa :p

Cikk Mimin said... 22/9/15 11:49 AM

Cantikkk sgt! Nk belikan pkwe lah ! >.< hehe. Nk belikan kat ayah. Ayah da xde ..

Jom kak dkna. Join ni
giveaway mimin

Daus Redscarz said... 22/9/15 12:27 PM

Smart smart.. aku berkenan..

razzwey razz said... 22/9/15 1:04 PM

Hensemnya jai!!! Ehhh!!! Cantiknya kurta!!!

anazarin dotcom said... 22/9/15 1:30 PM

Minat sangat2 warna hijau tu

Kakzakie said... 22/9/15 1:34 PM

Kena tengok size utk hubby kakaklah Dkna
Tapi harga dia boleh tahan juga tu.

Lyssa Faizureen said... 22/9/15 3:54 PM

warna biru lawa...
tapi warna purple kalau dia buat terang and gelap siket mcm blog ni lagi lawa.. hahah :D

Eraz Fadli said... 24/9/15 9:16 AM

rasa macam nak order je..

Kak Mahh said... 25/9/15 5:52 AM

Kalernya cantik.

Julia Johari said... 1/10/15 12:53 PM

nampak sopan sang jejaka kalau pakai Qurta Anta...cantik terletak

 
Top