7
Semusim fenomena baby nenas, berebut-rebut orang membeli, yang mana tak pernah jumpa mesti teruja dengan baby nenas. Dengan saiz yang comey, sekecil tapak tangan jer. Harga pula ada yang cecah RM40/kg. Pergh ... Mahal? Tapi kat Kelantan, baby nenas ni dah macam buahan biasa jer.


Aku dah makan baby nenas beberapa hari lepas. Tengok saiznya memang cute gila, rasanya manis. Not bad la kan. Dalam manisnya buah baby nenas ni, aku tak boleh nak habiskan sebijik yang comel tu. Ada something yang tak kena dengan selera aku.

Petang semalam, aku merempit dengan suami untuk dapatkan Nenas MD2. Dengar perkhabaran, Nenas MD2 ni manis gila. Try la beli sebijik, saiznya boleh tahan jugak besar. Baunya..ermm... Manis. Belum lagi di kopek kulitnya. 


Balik rumah, kononnya nak buat jus nenas, tapi cancel niatnya sebab sambil potong sambil makan dan rasa nikmat manisnya Nenas MD2. Lebih sedap makan macam tu jer. Tak perlu nak tambah pencicang MakBee atau serbuk masam masin. Aku pulak potong kecik-kecik supaya senang nak masuk dalam mulut...hehee.. Tak sedar, dah habis separuh nenas kami makan.

Paling bestnya, Nenas MD2 ni tak pedihkan lidah korang. Makan banyak mana pun tetap sedap. Dkna recommended korang beli Nenas MD2 ni. Berbaloi dengan harga RM 10 sebijik. Rezeki tetamu yang datang rumah semalam, dapat jugak merasa Nenas MD2, siap puji lagi tau.

Korang yang nak cuba Nenas MD2 ni boleh contact blogger kaki makan, HazmanFadzil.com. Memang puas hati dapat makan nenas manis leting !


...........................................................................................................................................................
IKLAN!
Ready Stok ! Promosi !


Ephyra / Skin Bar / Inteemor / M2flex
WhatsApp : 017 221 7636 untuk detail promosi


Pastikan original, baru beli.

Post a Comment

Cik Puan Eka said... 8/12/15 8:39 AM

Aduuuu tringin plak nnas md2 ni ha. Aritu dh rasa bby nnas. Not bad la tp manehh.

Yana Libra said... 8/12/15 9:19 AM

terliur baca..huhu

eima said... 8/12/15 9:50 AM

baby nenas tu kite makan waktu pi hatyai dulu .... ok la ...yg MD2 tu tak penah mkn lagi ...... klu tak gatal lidah tu mmg besh la

Rizziela said... 8/12/15 12:15 PM

Blm pernah try lagi..tp selalu dgr orang dok update dalam status

Kak Mahh said... 8/12/15 12:21 PM

Ada lagi tak ? Nak terjah rumah ni .

Amanda Suria said... 8/12/15 6:02 PM

Last week Hazman Fadzil offer jumpa kat Pasar Tani Paroi...tp akak plak membusy...x dapat pi terjah...tgok la minggu ni kalau dan...

 
Top