18
Abadikan Saat Romantik Dengan Ambi Pur
Abadikan Saat Romantik Dengan Ambi Pur

Kadang-kala bau mempengaruhi emosi kita seharian. Tak kira dimana-mana sekali pun, dalam bus, di cafe, di pasar atau di rumah sendiri. Kala...

Read more »

7
Penantian Akhirnya Terjawab !
Penantian Akhirnya Terjawab !

Dah lama menanti, hampir 14 bulan menanti dengan penuh sabar. Tertanya-tanya bila? Kenapa? Ermmm.. ibu mana yang tak risau kalau anak dah c...

Read more »

2
Amalkan Ephyra Di Bulan Puasa
Amalkan Ephyra Di Bulan Puasa

Setiap kali dapat tempahan dari pelanggan, soalan yang selalunya dorang tanya 'waktu bila sesuai untuk minum ephyra di bulan puasa'...

Read more »

3
Shopping Raya Di GM Klang Wholesale City Malaysia
Shopping Raya Di GM Klang Wholesale City Malaysia

Tahniah kakitangan kerajaan yang dah terima gaji bersama-sama bonos RM 500 seperti yang dimaklumkan oleh PM sebelum ni [ BONOS R...

Read more »

4
Kesian Mereka Berpanas Di Pejabat
Kesian Mereka Berpanas Di Pejabat

Hari ni tambah ilmu kekeluargaan dekat ILIM, Bangi. Tajuk sangat menarik "Wacana Kekeluargaan (Psikologi)". Penceramah pun best, ...

Read more »

4
Home Made Cookies Murah Dan Sedap
Home Made Cookies Murah Dan Sedap

Raya dah tak lama lagi, kira-kira tolak hari Sabtu dan Ahad kemudian tolak lagi cuti sebelum raya rupanya lebih kurang 14 hari jer lagi mas...

Read more »

10
Noni LivYoung Al Qurma Sepanjang Ramadhan
Noni LivYoung Al Qurma Sepanjang Ramadhan

Genap seminggu dah kita berpuasa, sekejap jer masa berlalu. Hari pertama berpuasa, memang rasa penat sangat. Maklumla hari pertama perut mu...

Read more »

4
Bila Puasa Mesti Sejuk !
Bila Puasa Mesti Sejuk !

Setiap kali kita puasa, kat pejabat mesti rasa sejuka kan. Walaupun suhu aircond memang diselaraskan. Bila bulan puasa pulak, macam-macam g...

Read more »

7
Epic Fit Meal | Makanan Diet
Epic Fit Meal | Makanan Diet

Hari minggu lepas, Dkna dan keluarga berkesempatan ke Epic Fit Meal untuk berbuka puasa. Kali ni kami pilih menu diet untuk berbuka pua...

Read more »

7
Lautan Manusia Di Bazar Ramadhan Putrajaya
Lautan Manusia Di Bazar Ramadhan Putrajaya

Alhamdulilah.. Dah 5 hari berpuasa, berbaki lagi 25 hari untuk perginya bulan Ramadhan. Tak berkesempatan lagi untuk singgah di mana-mana b...

Read more »

4
Robocar Poli Untuk Mikhail
Robocar Poli Untuk Mikhail

Tak pasti siapa yang teruja dengan mainan anak sebenarnya. Anak tak pandai lagi nak mintak, tapi ibunya sibuk membeli robocar poli...hahaha...

Read more »

3
Resepi Tempoyak Ikan Bilis
Resepi Tempoyak Ikan Bilis

Korang suka makan tempoyak? Apa kata hari ni buat menu baru untuk berbuka berasaskan tempoyak. Pasti selera makan bertambah-tambah wa...

Read more »

0
Shopping Raya Untuk Anak Yatim Dan Asnaf
Shopping Raya Untuk Anak Yatim Dan Asnaf

Mungkin ramai yang tertanya-tanya status di Instagram dan Facebook Dkna tentang Shopping Raya 2015. Untuk makluman semua, shopping ray...

Read more »

1
Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 2015
Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 2015

Sempena kedatangan Bulan Ramadhan kali ini, marilah kita :   Lahirkan rasa gembira dan bersyukur kerana kita masih dipanjangkan um...

Read more »

4
Bonos Raya 2015 Bagi Kakitangan Awam
Bonos Raya 2015 Bagi Kakitangan Awam

Tahniah penjawat awam dengan pengumuman oleh Perdana Menteri di PICC, Putrajaya hari ni. Apa yang dinanti-nanti oleh penjawat awam sebelum ...

Read more »

1
Tujuh Cara Kekal Diet Sihat
Tujuh Cara Kekal Diet Sihat

Ingat lagi tak Dkna pernah kongsi Strategi Perut Ramping Sebelum Raya ? Kali ni Dkna nak kongsi cara-cara untuk kekal diet sihat. Perempuan...

Read more »

2
Tanda Awal Ramadhan Makin Hampir
Tanda Awal Ramadhan Makin Hampir

Bila hampir bulan puasa, makanan yang wajib ada kat rumah mestilah kurma. Haaaa.. Dah siap sedia kurma atas meja menanti ramadhan yan...

Read more »

1
Putrajaya Lokasi Merempit dan Berlumba !!
Putrajaya Lokasi Merempit dan Berlumba !!

Boleh dikatakan setiap hari dan waktu yang sama. Selepas pukul 12 malam, dengar bunyi bising. Bunyi motor prangg sana...pranggg sini. Lokas...

Read more »

3
Tudung Awning Lebih Ringkas
Tudung Awning Lebih Ringkas

Lama tak pakai tudung awning nie. Hari ni rasa nak pakai, lebih ringkas dan senang nak pakai. Sarung pada muka, terus keluar rumah. Ter...

Read more »

2
Strategi Perut Ramping Sebelum Hari Raya
Strategi Perut Ramping Sebelum Hari Raya

Raya dah tak lama lagi kan, ada yang risau berat badan tak turun dan perut makin kehadapan. Malu nak berhari raya rumah saudara-mara takut ...

Read more »

7
Viet-Thai Canteen Cyberjaya | Masakan Thailand Dan Vietnam
Viet-Thai Canteen Cyberjaya | Masakan Thailand Dan Vietnam

Kali ni Dkna dan keluarga ke Cyberjaya untuk cari cuba masakan baru. Tak jauh dari rumah, nak cari restaurant ni pun senang jer.  Viet-Th...

Read more »
 
 
Top