8
Sarapan Ringkas Dengan Roti Sosej Bercheese
Sarapan Ringkas Dengan Roti Sosej Bercheese

Bangun awal pagi semalam tak tau nak masak apa untuk suami dan anak. Tengok atas meja ada roti. Ermmm.. masih banyak lagi, tarikh luput dah...

Read more »

12
Jom Panjat Meja !
Jom Panjat Meja !

Teringat waktu bulan puasa tempoh hari, setiap kali nak berbuka mesti anak buat perangai. Perangai baiknya, nak berbuka sama dengan ibu dan...

Read more »

2
Promosi Merdeka Ephyra 2015
Promosi Merdeka Ephyra 2015

Hari ni gaji..hari ni gaji. Wah ! tiba-tiba rasa seronok sebab dalam akaun bank ada penambahan. Banyak yang bermain di fikiran, nak bayar b...

Read more »

8
Zoo Negara | Bloggers Day Out Sambut Birthday Panda
Zoo Negara | Bloggers Day Out Sambut Birthday Panda

Seperti biasa, aktiviti bersama dengan keluarga besar dari Kelab Blogger Ben Ashaari memang tak pernah menghampakan. Kali ni, Blogger&#...

Read more »

9
Anak Pooo Pooo Busuk !!
Anak Pooo Pooo Busuk !!

Eh! Ada ke orang buang air besar bau wangi? Hahahaa.. kejam pulak tajuk entry kali kan. Grrrr...  Ok, sebenarnya sejak 2 minggu lepas D...

Read more »

10
TIKET PERCUMA Ke Zoo Negara 2015
TIKET PERCUMA Ke Zoo Negara 2015

Jom ramai-ramai ke Zoo Negara Ahad, 23 Ogos 2015. Apa yang lebih menariknya, anak-anak bawah 12 tahun boleh masuk secara PERCUMA ke Zoo ...

Read more »

5
Viola Beauty Secret Penyelesaiaan Masalah Kulit Anda
Viola Beauty Secret Penyelesaiaan Masalah Kulit Anda

Wanita memang tak terlepas dengan kecantikkan. Macam-macam perkara mereka akan cuba untuk kelihatan cantik dan comel sama ada dengan me...

Read more »

9
Ephyra Gala Dinner 2015
Ephyra Gala Dinner 2015

Tahniah Oceanlife atas kejayaan Ephyra sepanjang 3 tahun beroperasi. Jumaat lepas, Dkna dan suami berpeluang ke Ephyra Gala Dinner di PWTC...

Read more »

10
Mengalah Bukan Kalah Seorang Isteri
Mengalah Bukan Kalah Seorang Isteri

Semalam buat-buat tak tau jer sempena ulang tahun perkahwinan ke-2. Wish kat suami pun dah lewat, kononya nak tunggu suami yang wish dulu. ...

Read more »

5
Jangan Makan Cheese Nan Meleleh !
Jangan Makan Cheese Nan Meleleh !

Kali pertama Dkna makan roti nan yang penuh dengan cheese. Teruja sangat bila ipar cakap ada kedai cheese nan meleleh kat Kedah. Paling ter...

Read more »

8
Carseat Atau Seatbelt ?
Carseat Atau Seatbelt ?

Ada orang cakap, kenapa tak ajar anak duduk dalam carseat. Lebih selamat kalau memandu. Tapi bila kita cerita, orang cakap itu alasan.  ...

Read more »

7
Mak Dara Dengan Duit Raya
Mak Dara Dengan Duit Raya

Jamuan raya birthday di pejabat hari ni. Majlis 2 dalam 1, biasanya setiap 3 bulan, unit Dkna akan ada potluck kat pejabat. Masing-masibg b...

Read more »

4
Kisah Di Sebalik Biskut Raya Tanpa Balang
Kisah Di Sebalik Biskut Raya Tanpa Balang

Sedar tak sedar dah nak hampir ke penghujung Syawal. Tahniah buat kawan-kawan yang dah selesai puasa-6 di bulan Syawal yang mulia ni. Dkna,...

Read more »

4
Garsa Kitchen Sandwich Delivery KL
Garsa Kitchen Sandwich Delivery KL

Biasanya kalau hari minggu Dkna akan masak jer kat rumah, breakfast, lunch dan dinner semuanya hasil masakan air tangan sendiri untuk sua...

Read more »
 
 
Top