11
Biasanya kalau suami tak kerja hari minggu, aku selalu bawak Mikhail mandi kat Kolam Mandi Perbadanan Putrajaya kat area rumah aku ni jer. Kalau jalan kaki pun sampai, boleh cross kat Jambatan Seri Wawasan kemudian turun ikut tangga. Tapi kalau nak ke sana pergi dengan kereta kena pusing jalan raya. 

Aku suka datang sini sebab orang pun tak ramai kalau dibandingkan dengan kolam dekat Dataran Gemilang. Anak aku pun kecik lagi, jadi lebih selamat untuk dia mandi kat tempat yang tak ramai orang. 



Antara kemudahan yang ada kat sini, toilet. Haaaa.. Senang tuk anak-anak nak tukar baju atau nak "membuang". Dan yang paling penting tak perlu bayar apa-apa pun. Kemudahan kat Putrajaya ni adalah percuma. 

Aku sempat rakam video keluar dari lokasi ni sebab masih ramai orang yang tinggal kat Putrajaya tak tau wujudnya kolam ni.

video

Tengok betul-betul video ni yea, jalan masuk ikut arah kereta yang datang dari bertentangan dari video aku ni.  Nak datang sini ada 2 jalan, tapi aku bagi jalan yang paling senang untuk korang cari sebab nampak belon panas sebagai land mark.

Apa kata petang ni bawak keluarga mandi manda kat sini. Jangan lupa bawak bekal makan, penat anak main air mesti lapar. Kebersihan pun kena jaga yea. Happy Sunday ! 


Post a Comment

Izzati Suhaide said... 31/1/16 2:01 PM

woww bestnye kak dkna berendam dalam air..heheh

Saidina Umar said... 31/1/16 2:26 PM

PAKEJ 4 HARI 3 MALAM MEDAN - DANAU TOBA


"DAY 1

TIBA BANDARA INTERNASIONAL KUALANAMU MEDAN ("WELCOME TO MEDAN")
PERJALANAN KE LAKE TOBA
MAKAN TENGAHAN (LUNCH)
SINGGAH KEKEDAI PATEN (SHOPPING KACANG TUMBUK YANG BERNAMA TING-TING , TANG-TANG , TUNG - TUNG ,PING-PING , PONG-PONG
TIBA DI PARAPAT (LAKE TOBA)
CHECK IN HOTEL DANAU TOBA INTERNATIONAL COTTAGE
MAKAN MALAM DINNER
ISTIRAHAT
TOUR PERTAMA BERAKHIR

"DAY 2 "

SARAPAN PAGI (BREAKFAST)
MENAIKI FERRY MELAWAT KE PULAU SAMOSIR
SINGGAH KE TOMOK MENGENAL SEJARAH SEJARAH TOMOK
BALIK KEDANAU TOBA
MAKAN TENGAH HARI
TOUR KE BRASTAGI ( DALAM PERJALANAN)
SINGGAH KE PUNCAK LAKE TOBA SIMARJARUNJUNG MAKAN PISANG GORENG SPECIAL SAMBIL MINUM COFFEE
SINGGAH KE AIR TERJUN SIPISO PISO MELIHAT PEMANDANGAN SIPISO PISO WATERFALL
CHECK IN HOTEL KAT BRASTAGI
MAKAN MALAM ( DINNER )
WISATA MALAM
TOUR KEDUA BERAKHIR

"DAY 3 "


SARAPAN PAGI (BREAKFAST)
SINGGAH KE BUKIT GUNDALING
SINGAH KEPASAR BUAH BRASTAGI SAMBIL MENIKMATI JAGUNG REBUS DAN JAGUNG BAKAR DAN BERKENDARA MENAIKI KUDA
MEMETIK STROWBERRY SENDIRI
PERJALANAN KEMEDAN
SINGGAH KEKEDAI BATIK
CHECK IN HOTEL
ISTIRAHAT BAGI YANG NAK ISTIRAHAT , BAGI YANG TAK BOLEH PERGI PIJAT TRADISIONAL MEMANJAKAN DIRI DAN RILEX
MAKAN MALAM ( DINNER )
KEMBALI KE HOTEL ( ISTIRAHAT )
"DAY 4 "
SARAPAN PAGI ( BREAKFAST )
MELAWAT KE ISTANA MAIMOON
SHOPPING MAL KOMPLEK
SHOPPING BIKA AMBON
KELILING KOTA MEDAN SAMBIL MENUNGGU MASA TRANSFER KE BANDARA AIRPORT KUALANAMU MEDAN



"HARGA PAKEJ 4H3M / PAX
RM 430 / PAX (MIN 5 ORANG )


"PAKEJ INCLUDE
TRANSPORT FULL AC
HOTEL 3 STAR , 4 STAR
BREAKFAST , LUNCH , DINNER
AIR MINERAL
DRIVER AND TOUR GUIDE
FERRY KEPULAU SAMOSIR

FOR INFORMATION :
WHATSAPP : +6287867000255 (Saidina Umar)
FACEBOOK : saidina umar , melancongmedan
instagram : @melancongmurahsodap
page facebook : melancongmurahsodap
group facebokk : melancongmurahsodap(travellyholidays)
EMAIL : medanhiphop@gmail.com
blogspot : melancongmurahsodap.blogspot.com

Yan Ty said... 31/1/16 3:00 PM

Kat mana ni.. xleh imagine lagi..

Noriza Rahman said... 31/1/16 6:03 PM

La ada port baru ya, anak-anak selalu cakap nak mandi kolam...nanti nak kena bawa ke sana juga la

Lisa Nurulain said... 31/1/16 6:19 PM

Bawa daku pergi sana pleaseeee

zaza zehra said... 31/1/16 9:19 PM

zaza pun hrtu first time mandi kolam... lepas tu terasa nak mandi lg... syoknya rasa kan..

Rizziela said... 1/2/16 8:56 AM

best gak.. tp sya x pernah sampai kat sini lg.. biasanya kat Datara Gemilang atau kat Pullman Hotel tu

Inani Hazwani said... 1/2/16 11:23 AM

Wahh seronok ni :)

aizamia3 said... 1/2/16 1:39 PM

Ni, jangan kata anak2, mak budak pun sama join.. hehehe..

Yana Libra said... 1/2/16 1:43 PM

katne ni..cam menarik je ni

Bro Framestone said... 1/2/16 6:09 PM

Terasa macam jauh je nak ke Putrajaya tue

 
Top