4
Lambakan produk skincare dan beauty produk dipasaran boleh buat kita keliru nak pilih yang mana satu kan? Ibarat goreng pisang panas gitu... Tapi, sebelum korang pilih produk skincare untuk kulit wajah, pastikan korang tahu dan kaji dari mana asal usul sesuatu produk terlebih dahulu.

Kali ni, aku nak share ngan korang GLAMORA ! Antara 2 produk yang dihasilkan oleh Glamora ialah Luminate Serum dan Body Spa. Bercerita tentang serum, pasti orang perempuan ni lebih arif mengenai semua ni. Orang kata, makanan utama untuk cantik..hehehhee.. Body Spa pulak, aku sendiri pun kurang arif sebab tak pernah guna pun... teringin nak guna tapi, sebelum guna apa kata sama-sama kita baca info mengenai produk Glamora ni berserta dengan testimoni masing-masing.

--------------------------------------------------------------------------------------

GLAMORA, Malaysia's 1st High End Brand for Skincare & Beauty Products. Produk berkonsepkan High End dengan harga mampu milik. Diformulasikan oleh Profesor & Doktor. Daripada hasil ramuan & formulasi dari salah satu institut kaji produk terbaik di PERANCIS yang menggunakan teknologi micronization terbaru dari Korean.

Produk ini menitikberatkan keberkesanan dan kesihatan kulit dan pada masa yang sama, ia bukanlah produk jenis 'dependant' di mana kulit tidak akan kembali ke keadaan asal sekiranya berhenti penggunaan. Produk yang dirumus khas untuk memperbaiki komposisi kulit dari dalam dan bukan surface sahaja. Menarik kan?


LUMINATE Fairness Face Serum

  • Serum ini adalah "water-based". Oil-free, paraben-free & fragrance-free. Jadi tidak akan menyebabkan allergy, kulit kering, pengelupasan kulit atau jerawat. Boleh digunakan utk semua jenis kulit & semua peringkat umur. Lelaki & wanita.
  • Serum yang serap 99.9% bermaksud, sekali sapu dalam 10 saat "hilang". Semuanya terserap ke dalam kulit muka dan leher. Jadi EFEKTIF sebab total serum resap dan berfungsi.
  • Tiada sisa-sisa serum di atas kulit, jadi kulit tak nampak berminyak.
  • Efek optimum mengambil masa lebih kurang 2 minggu. Tapi banyak je testimoni yang nampak perubahan dalam tempoh seminggu. Antara perubahan paling nyata sampai orang sekeliling boleh tegur adalah lebih kurang 10 hingga 14 hari. 
  • Boleh guna Luminate sahaja, atau boleh digunakan sebagai kombinasi. Seperti:- pakai serum terlebih dahulu sebagai base sebelum mekap dan ia member kesan terhadap mekap tahan lebih lama. Waktu malam pula, boleh pakai serum sebelum krim malam.
KELEBIHAN LUMINATE FAIRNESS FACE SERUM

  • Pencerah Kulit
  • Mengurangkan pigmentasi berlebihan serta memberikan kulit yang LEBIH CERAH, GLOWING & SEGAR.
  •  Meratakan Tona Wajah
  • Memberikan tona wajah yang sekata dengan memperbaiki kerosakkan akibat ketidakseimbangan hormon,  sunburn dan tompok- tompok tidak sekata.
  •  Menghilangkan parut. 
  •  Memperbaiki sel- sel wajah agar PARUT LESAP tak kembali.

CARA MENGGUNAKAN
  1.  Pakai 2 kali sehari. (Pagi dan mlm)
  2. Facewash dahulu, pastikan muka & leher bersih & kering
  3. Dropkan 1-2 puff serum ke jari dan sapu ke seluruh muka & leher. Gently massage the face using an outward motion. 
  4. Akhiri dengan dap-dap seluruh muka
HARGA SEBOTOL RM 155
ISIPADU: 15ML (Tahan sebulan setgh ke 2 bulan) *mengikut amount pengunaan. 




TESTIMONI 









 .............................................................................................................................................


BODY SPA Intense Lightening Body Spray

BODY SPRAY WHITENING PERTAMA DI MALAYSIA! SANGAT MUDAH DIGUNAKAN !! Hanya SPRAY anda dapat memakainya di bahagian yang susah dicapai, serta sapuan yang lebih rata dan sekata. 
Tidak mengandungi minyak, paraben, hydroquinone atau merkuri. CEPAT MERESAP, TIDAK BERMINYAK & TIDAK MELEKIT seperti Losyen. Sesuai bagi semua jenis kulit, lelaki ataupun wanita di semua peringkat umur. Mengandungi sedikit pewangi untuk memberikan bau badan yang segar dan yang penting, PRODUK MESRA WUDUK. 

KELEBIHAN BODY SPA INTENSE LIGHTENING BODY SPRAY
  • Menghapuskan kawasan kulit yang gelap.
  • Memutihkan SELURUH BADAN dan KAWASAN TERDEDAH (termasuk leher, siku, lutut, tangan, lengan dll)
  • CELAHAN HITAM mudah dirawat dengan pantas (spt ketiak, celahan paha dll)
  •  MENGHILANGKAN PARUT BADAN akibat jerawat
  • MEMUDARKAN SELULIT & STRECHMARKS perut selepas lahir anak. 
  • Mengurangkan kerosakan cahaya matahari (SUNBURN) pada kulit

CARA PENGGUNAAN

  1. Goncang botol dahulu
  2. Bersihkan kawasan yg hendak dispray
  3. Spray sekali picit penuh ke arah kawasan tersebut
  4. Sapu2 utk ratakan ke kawasan2 berhampiran dgn kawasan spray tu (spreads well for better coverage)
  5. Pakai 2 kali sehari (pagi & malam)
Elak spray ke Muka.




HARGA SEBOTOL RM 145

ISIPADU: 50ML (Tahan 1-2 bulan, mengikut berapa kawasan yang dipakai dan berapa banyak spray skali pakai) 

TESTIMONI 









Kalau nak lebih jimat, aku cadangkan korang ambil set Combo dengan harga bagi produk kedua-dua produk ni hanya RM 250. 


Untuk keterangan lanjut dan testimoni yang berkaitan, boleh layari laman sesawang tersebut :

Alamat
Glamora Group Sdn Bhd
35B, Jalan Wan Kadir 2,
Taman Tun Dr Ismail
Kuala Lumpur
Malaysia 60000
Facebook : Glamora HQ
Instagram@Glamora_HQ
Hotline : 013.310.8080





Post a Comment

Nadia Johari said... 28/9/16 1:09 PM

tertarik dengan body spa die

Kakzakie Purvit said... 28/9/16 1:31 PM

Hebat juga penangan Dkna buat promo produk ni
Kakak sampai macam tergoda dibuatnya:)

Ato said... 1/10/16 8:16 PM

Terasa juga nak pi spa...

Oyong Ilham said... 3/10/16 1:56 PM

tertarik juga saya liat produknya ... buat lelaki boleh kah dipakai ???

 
Top