12
MOMMA® Pregolact™  MILK BOOSTER PENGGALAK SUSU IBU. Pandang kiri, pandang kanan..aku tengok ramainya kawan-kawan yang mengandung. Ada yang tengah mabuk-mabuk lagi, ada yang tengah tunggu hari jer nak bersalin. Tahniah korang ! Aku doakan semoga kesihatan korang baik sepanjang tempoh kehamilan. Doakan untuk aku jugak okeh...hihiihiii

Kalau cerita bab mengandung ni, soalan yang selalu aku tanya kawan-kawan 'ko minum susu apa?'. Aku tahu, ibu yang sedang hamil perlukan zat-zat yang mencukupi untuk disalurkan kepada anak dalam kandungan. Tapi tak ramai yang suka minum susu kan? 

Aku diberi peluang oleh pihak  MOMMA® Pregolact™ untuk cuba 2 jenis perisa iaitu vanila dan coklat. Kalau aku bagi korang pilihan, mesti korang pilih susu perisa coklat...heheee.. Sejujurnya susu perisa coklat dari MOMMA® Pregolact™  memang sedap. Aku bancuh dengan air panas, pergh! rasa pekat coklat tu. Bagi perisa vanilla pula tak kurang hebatnya. Tekak aku masih boleh menerima perisa ni. Dua-dua perisa ni aku dah cuba. Susu MOMMA® Pregolact™  sesuai untuk mereka yang ingin hamil, boleh amalkan seawal mungkin. Manakala untuk wanita yang hamil dan sedang menyusukan anak, ia berfungsi sebagai milk booster. 


MOMMA® Pregolact™ adalah produk susu bernutrisi yang dapat membantu ibu mengandung atau menyusu untuk kekal sihat dan cergas dan dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak dalam kandungan atau anak yang disusui. Di samping dapat meningkatkan penghasilan susu ibu.

Tidak seperti produk lain yang berada di pasaran, MOMMA® Pregolact™ diformulasi dengan Activ-4 Plus™ adalah produk susu dikhaskan untuk ibu hamil dan menyusu yang mementingkan kecantikan, kesihatan, tenaga ekstra, perkembangan bayi yg baik dan meningkatkan kuantiti dan kepekatan susu badan.


Aspek-aspek ini penting bagi setiap wanita yang bergelar isteri dan ibu:-
Cantik: Membantu menghalus, melicinkan dan mencantikkan kulit ibu dan bayi.
Sihat: Membantu memberi kesihatan yang baik dan merawat stress.
Bertenaga: Membantu memberi tenaga segera buat ibu-ibu yang sering keletihan.
Bijak: Mengandungi EPA & DHA yang dapat membantu meningkatkan perkembangan otak bayi.
Milk Booster:   Melancarkan saluran susu, meningkatkan pengeluaran serta  kepekatan susu badan bagi ibu yang mempunyai masalah susu  kurang.

Kelebihan MOMMA® Pregolact™ 

  • Meningkatkan kuantiti susu ibu (milk booster)
  • Memekatkan susu ibu (bayi lebih kenyang dan tidur lena)
  • Mencantik dan menghaluskan kulit ibu dan bayi.
  • Memberi tenaga kepada ibu
  • Baik untuk perkembangan otak bayi.
  • Meningkatkan kesihatan ibu dan mengurangkan stress. 

MOMMA® Pregolact™ diperbuat daripada Formulasi RAHSIA dan TERKINI daripada campuran 12 bahan semulajadi termasuk bahan-bahan sunnah yang berfungsi membekalkan nutrisi yang lengkap bagi memenuhi keperluan ibu dan bayi.

5 dari 12 bahan semulajadi yang digunakan telah TERBUKTI BERKESAN dapat membantu meningkatkan kuantiti dan menambah kepekatan susu ibu. Kesan semulajadi dapat dirasakan jika diamalkan berterusan selama 7 hari. Selain diperkaya dengan pelbagai nutrisi dan rasa susu coklat yang sedap, tidak berbau hamis,

HALAL JAKIM DAN KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

Memahami keperluan dan masalah yang sering dihadapi oleh wanita yang ingin hamil, ibu mengandung dan menyusu, susu dari formula gabungan bahan ektraks semulajadi iaitu Zaitun, Kismis, Omega 3, Delima, Buah Tin, Habatus Sauda, Susu Kambing, Kurma, Madu, Safron, Inulin (prebiotic) Coklat serta Vanilla.

KHASIAT MOMMA® Pregolact™ 

  • Menaikkan HB
  • Kurang alahan (morning sickness)
  • Menghilangkan rasa letih, lesu dan penat
  • Anak cerdas dan bijak
  • Meningkatkan perkembangan otak
  • Mengelakkan sakit pinggang dan kejang kaki
  • Merawat stress
  • Merawat masalah kulit kepala gatal atau rambut gugur
  • Meningkatkan imunisasi badan
  • Kulit ibu dan bayi, cantik dan halus
  • Penggalak susu ibu (Milk booster)
  • Mengurangkan masalah kulit kering atau eczema
  • Mengurangkan risiko demam kuning
  • Tenaga ekspres buat ibu yang sering kepenatan
Alhamdulillah, semoga semua ibu-ibu dapat memberikan makanan terbaik kepada anak iaitu susu ibu sehingga anak berusia dua tahun.

Untuk maklumat lanjut mengenai MOMMA® Pregolact™ boleh layari facebook dan website MOMMA®:
Hotline tempahan: 016-923 6962 / 016-924 6962
Untuk testimonial boleh layari http://bit.ly/testimonialMOMMA

Atau terus ke kedai beralamat:
MOMMA® Industries Sdn Bhd,
No 6-25-3, Tingkat 2, Jalan Medan Pusat Bandar 8A,
Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Google Map / Waze: Momma Club


Post a Comment

Sue Izza said... 10/10/16 1:04 PM

okeh coklat di terima ,perisa lain ngan original tolak tepi la heheheh...

Kakzakie Purvit said... 10/10/16 1:35 PM

Untung ibu muda sekarang macam-macam susu pun ada
Kakak pregnant dulu minum Amway dan Anmum sebab lain memang tak ada atau tak tahu sebab dulu internet tak macam sekarang Dkna.

Menarik susu ini.

jie susanos said... 11/10/16 11:30 PM

berunyung la ibu2 yg mengandung skrg ni..mcm2 susu ada..

susu bgus utk yg hamil..

anumuchan said... 14/10/16 5:01 AM

tak suka minum susu.heeee

Lisa Nurulain said... 19/10/16 1:04 PM

suka mnum susu coklat. kalau original letak sirap hahaha

Afif Rayyan said... 20/10/16 1:49 AM

Bagus2.. boleh share info berguna nie pada sepupu2 yang sedang mengandung.. tq

mas saari said... 22/10/16 12:48 PM

tahniah dkna.. moga kandungan membesar dengan sihat dan dpt khasiat terbaik dr susu yg diminum..

Julia Johari said... 24/10/16 10:28 AM

Alhamdulilah...tahniah dkna...bestnya minum susu ibu yg terbaru ni...woww menarik

puteraduyong said... 26/10/16 10:45 PM

malas la nak mengandung.... ;)

box bayi said... 29/10/16 2:13 AM

Susu Sapi kah itu? Mohon kunjngan balik di :
Set Kamar Klasik Spanyol Terbaru Jepara

Uncle Zuan said... 31/10/16 8:52 AM

okay thanks for info, dah kawin dan ada bini nanti tau la nak bagi dia minum susu apa nanti

Nadia Johari said... 31/10/16 6:40 PM

coklat sedap tu

 
Top