9
Berbuka Puasa Di Tasik Empangan, Putrajaya
Berbuka Puasa Di Tasik Empangan, Putrajaya

Teringat zaman bercinta dulu, aku masak kat rumah lepas tu pukul 7 keluar dengan pakwe sambil pegang mangkuk tingkat cari lokasi untuk berb...

Read more »

9
Resepi Roti Gulung Sosej Knorr
Resepi Roti Gulung Sosej Knorr

Sedar tak sedar, dah nak hampir ke penghujung ramadhan. Sejap masa berlalu kan. Tak sedar pun minggu depan dah raya dan pastinya minggu ...

Read more »

7
Romantika Berbuka Puasa Di Flora Kafe
Romantika Berbuka Puasa Di Flora Kafe

Hari Jumaat lepas, aku dapat jemputan berbuka puasa kat Flora Kafe. Memang teruja sebab aku dah lama usha tempat ni, sebab tengok kat face...

Read more »

18
Pau Cendawan Putrajaya, Indah Rupa Dari Rasa
Pau Cendawan Putrajaya, Indah Rupa Dari Rasa

Balik kerja semalam, sampai jer depan pintu rumah.. Suami aku tersengih-sengih lepas tu dia suruh aku tengok kat atas meja. Rupanya ada pau...

Read more »

4
Resepi Ringkas Ayam Masak Tiram
Resepi Ringkas Ayam Masak Tiram

Bulan puasa ni, aku jarang gak masak kat rumah sebab dapat jemputan berbuka puasa tak putus-putus. Alhamdulillah.. Rezeki bulan puasa kataka...

Read more »

9
Hebat Penangan Pau Cendawan Putrajaya
Hebat Penangan Pau Cendawan Putrajaya

Kat Putrajaya ni ada 2 gerai yang kena beratur panjang di bazar ramadhan. Gerai pertama, kuih tepung pelita dengan tagline "makan sebu...

Read more »

9
Pulut Durian Versi Kelantan
Pulut Durian Versi Kelantan

Dah beberapa hari suami aku ajak cari durian kat area Kajang. Nak makan durian kampung katanya. Aku...kalau bulan puasa ni malasnya melampa...

Read more »

17
Kenapa Aku Setia Dengan Ephyra Skin Care Series [PROMOSI]
Kenapa Aku Setia Dengan Ephyra Skin Care Series [PROMOSI]

Alhamdulilah.. hari ni dah 15 Ramadhan, apa khabar semua? Macam mana dengan puasa tahun ni. Aku harap korang semua berada dalam lindungan-N...

Read more »

6
Dengar Bacaan Hadis Terbeliak Mata
Dengar Bacaan Hadis Terbeliak Mata

Alhamdulilah, hari ni dah 11 ramadan. Sekejap jer masa berlalu kan. Pejam celik, tak lama lagi dah nak raya. Bulan ramadhan ni, ramai yang ...

Read more »

6
Berbuka Dengan Zespri
Berbuka Dengan Zespri

Semalam, aku tunggu Zespri ni sampai rumah sebab dah janji nak berbuka sama-sama sambil layan drama TV3. Tengok jam dah pukul 7 petang, mac...

Read more »

6
Tips Berpuasa Untuk Anak [Wajib Baca]
Tips Berpuasa Untuk Anak [Wajib Baca]

Hari ni sesi persekolahan bermula macam biasa selepas 2 minggu bercuti. Pagi tadi, jalan raya pun dah mula sesak seawal pagi. Lagi sesak bi...

Read more »

4
Citarasa Ramadhan Hotel Bangi Putrajaya Memikat Hati
Citarasa Ramadhan Hotel Bangi Putrajaya Memikat Hati

Alhamdulilah, sedar tak sedar rupanya dah hari ke-6 kita berpuasa. Macam mana dengan sahur pagi tadi, berselera tak makan waktu pagi? Berbu...

Read more »
 
 
Top