9
Bengkung Moden Selepas Bersalin | SHAPEE | Kemain teruja aku nak bersalin tak lama lagi, sedikit demi sedikit aku persiapkan kelengkapan selepas bersalin. Antara barang yang wajib aku sediakan, mestilah bengkung. Penting sangat bengkung ni untuk mereka yang bakal bersalin untuk menjaga bentuk badan supaya kembali langsing macam anak dara. Biar bersalin banyak kali, asalkan bentuk badan kekal gitew. 

Bengkung moden dari Shapee sebenarnya lebih menyenangkan para ibu untuk pakai atau kenakan kat badan sendiri tanpa perlu pertolongan orang lain. Kalau yang jenis bengkung zaman mak-mak aku dulu, ada tali dan perlukan orang lain untuk ikat bengkung ni. Betul tak? Haaaa.. kalau berpantang kat kampung okeh la sebab ada mak yang tolong yea dak..? Tapi zaman sekarang, kebanyakan ibu yang bersalin lebih selesa mencari bengkung yang lebih mesra. Tak nak susahkan orang..gitew.

Ok, bengkung moden Shapee ni hanya perlu tampal jer..zapppp..zapppp..zapppp dah siap kat badan. Boleh ubah 'ketat' ikut keselesaan masing-masing. Materialnya pula terdiri daripada polyester, elastane dan cotton.

Korang tengok antara celah-celah fabrik Belly Wrap Basic tu ada ruang untuk bernafas yang bermaksud bila pakai bengkung ni korang tak akan rasa mudah panas atau berwap. Pergerakan jugak lebih bebas dan selasa. Jangan risau bagi mereka yang bersalin secara pembedahan, bengkung ni pun boleh pakai jugak yea. Bestnya bila nak menyusukan baby, postur badan kita lebih 'terletak' dan selesa. 
 

Aku percaya, bahagian pinggul merupakan bahagian yang paling korang takut bila bersalin. Sebabnya, kebanyakan wanita yang bersalin akan mengalami perubahan atau pembesaran di bahagian pinggul. Jadi, aku pilih untuk pakai Hips Wrap Plus. Ia akan menyokong bahagian pinggul, bawah perut dan bahagian bawah belakang. Yang ini pun hanya perlu zaapppp...zaapppp..zapppp jer mengikut keselesaan masing-masing. 



Harga untuk bengkung moden Shapee ni mampu dimiliki oleh semua golongan. Murah dan berbaloi okeh. Untuk keterangan lanjut mengenai Shapee, korang boleh singgah laman sesawang berikut atau boleh jer cari kat memana mall yang berhampiran.

Belly Wrap Basic RM 55
Hips Wrap Plus RM 45





Post a Comment

Nadia Johari said... 28/2/17 4:32 PM

senang je, terus zap zap

Jueliza Jamani said... 1/3/17 12:20 AM

best ni sebab mudah zap zap jer.. tak payah belit dengan tali panjang dah.. hehehhehe

suhailah hamid said... 1/3/17 9:24 PM

menarik ni, senang nak pakai kan.

Lisa Nurulain said... 3/3/17 11:51 AM

Lisa pun berbekung . hahahah sebab perut cit cit sikit la.. hihi . selesa pakai bekng mcm ni ... senang and tak keras kt perut

raihanah said... 4/3/17 8:10 AM

senang guna, zap zap je

Wan Syahida said... 5/3/17 12:55 PM

Senangnya keje camni ek.. jimat masa..

Sue Izza said... 7/3/17 5:01 AM

boleh try ni perut masih membuncit huhuuu

ZULHILMI TEMPOYAK said... 7/3/17 7:29 PM

bagus gak nak cuba ni.. utk laki ok kan nk kurus. heehe

YB Shehan said... 12/3/17 6:45 PM

i love bengkung. jgn malas tau dkna.. kang bunc..

 
Top