15
Susu Kambing Untuk Wanita Hamil | i-sihat | Semua sedia maklum bahawa khasiat susu kambing memang tiada tandingan dengan susu lembu atau kerbau. Sejak zaman Rasullullah lagi telah mengamalkan susu kambing untuk jaga kesihatan. Agaknya, kalau korang diberikan susu kambing yang fresh dari ladang, boleh minum tak? heheheeeee. Jujur jawapan aku, memang tak boleh nak minum. Tapi zaman sekarang dah moden dengan pelbagai teknologi terkini yang mampu menghasilkan susu kambing dalam beberapa jenis perisa tetapi khasiat dan vitamin yang ada dalam susu kambing terpelihara.

Dah hampir 8 bulan kandungan, baru aku tercari-cari susu kambing untuk baby dalam kandungan ni. Rasanya belum terlambat untuk aku amalkan susu kambing sebelum bersalin kan? Kalau dulu, aku takut sangat nak minum susu kambing sebab dah set dalam fikiran yang susu kambing ni bau hamis, rasa tak sedap, rasa susu jadi pelik bila dah ada perisa dan macam-macam bermain kat fikiran. Itu dulu la...sebelum aku cuba susu kambing dari i-Sihat.

KHASIAT SUSU KAMBING i-SIHAT

Sebelum nak cuba susu kambing ni, aku akan baca terlebih dahulu khasiatnya. Risau tetap risau sebab aku tengah berbadan dua, apa yang aku makan, baby pun akan makan benda yang sama. Jadi amat penting untuk aku tahu apa yang terkandung dalam susu kambing i-sihat ni.

Ok, i-sihat susu kambing merupakan susu asli dan organik tanpa perisa atau pun pewarna tambahan. Ia diformulasi dengan teknologi yang mengekalkan nutrisi yang terdapat dalam susu kambing. Aku ada beberapa pilihan variasi susu kambing i-Sihat. Antaranya,  susu kambing asli, VACHOC (gabungan coklat dan vanila) dan PREMIUM BERRY (gabungan strawberi dan buahan beri). Korang rasa, aku pilih yang mana?

Opkos la aku pilih perisa coklat !! Perisa kegemaran aku. 


CARA PENGAMBILAN SUSU KAMBING i-SIHAT

Kalai korang nak cuba susu kambing i-sihat ni, korang boleh buat pilihan samada nak yang jenis sachet atau pek besar. Aku lebih suka yang jenis sachet, sebab senang nak bawak kemana-mana jer. Kalau tak sempat minum kat rumah, aku letak jer sachet dalam handbag dan bancuh kat pejabat. Korang mesti tertanya-tanya, apa bezanya yang pek besar dan sachet kan? 

  • POUCH PACK (PEK BESAR) dengan scoop di dalam = 500 gram
  • SACHET PACK: satu kotak ada 20 sachet x 25 gram = 500 gram.
Sama jer kan? Hanya yang membezakan ialah cara nak sediakan. Bagi surirumah, aku cadangkan pek besar jer sebab boleh bancuh bila-bila masa dan ikut selera masing-masing. 

Pemakanan: 1 cawan / 1 sachet waktu pagi dan malam mengikut keperluan badan masing-masing. Pastikan bancuh dengan air suam supaya nutrisi dalam susu kambing ni kekal. Kalau nak lebih sedap, guna shaker dan ais. Fuh ! Tak ingat dunia minum..nyummmmyyy..


TESTIMONI i-sihat

Biasanya kalau nak beli sesuatu produk, korang mesti cari info dan testimoni yang boleh dipercayai terlebih dahulu kan? Sebab apa? Haaa..sebab nak pastikan produk yang korang bakal beli ni terjamin tahap bagus untuk kesihatan. Ok, korang boleh rujuk antara testimoni dibawah untuk variasi yang berbeza-beza. 




SUSU KAMBING i-SIHAT ASLI DAN PREMIUM BERRY

Masih tertanya-tanya tak samada aku boleh minum yang asli? Heheeeee.. Kebetulan menjadi rezeki aku dapat sachet percuma untuk perisa asli dan premium berry. Aku dah cuba kedua-duanya. Untuk perisa asli, tak ada masalah untuk aku minum dan tekak aku masih boleh terima susu kambing ni. Hamis? Memang tak ada langsung bau hamis. rasanya macam korang minum susu duch lady fullcream tu jer. Premium Berry pun sedap dan khas untuk korang yang jaga kecantikan, boleh amalkan perisa ni yea.


SIAPA BOLEH AMALKAN SUSU KAMBING i-SIHAT ?


Semua boleh amalkan susu kambing i-Sihat ni. Beli 1 kotak, boleh kongsi dengan suami, isteri, anak, mak, ayah. Senang cerita, semua yang ada dalam rumah korang. Mikhail pun aku bagi dia minum susu ni sebab dia mintak. Kesian pulak tengok anak menagih simpati ngan ibu, nak bu...nak bu.. Risau anak tak boleh minum? Boleh jer... 
  • Bayi 6 bulan ke atas / kanak-kanak
  • Pelajar
  • Dewasa dan warga emas
  • Wanita mengandung dan menyusukan anak
  • Pasangan yang inginkan anak




Pendapat aku mengenai susu kambing yang aku dah minum beberapa hari ni, memang sedap dan aku cadangkan korang yang sedang mencari susu kambing, boleh dapatkan dipasaran.

HARGA SUSU KAMBING i-SIHAT

Semenanjung RM 45.00
Sabah / Sarawak RM 50.00

Premium Berry 
RM 69.90 (SM) / RM 74.90 (SS)
RM 55.00 (SM) / RM 60.00 (SS) PROMOSI
*Tidak termasuk pos*

Untuk keterangan lanjut mengenai susu kambing i-Sihat ni, korang boleh layari sesawang berikut.

Website www.isihat.com.my
Careline : 019-2020 911

Post a Comment

JMR said... 15/3/17 1:49 PM

susu kambing jarang minum, kari kambing sedakkk gop

Nadia Johari said... 15/3/17 3:39 PM

sedap, sedap, sedap,..sebab coklat..sebelum ngandung minum yang putih punya..punya la gigih sebab nak dapat khasiatnya kan..hahaa..sekrg dah ada macam2 perisa

razzwey razz said... 15/3/17 3:59 PM

jarang minum susu kambing, takut bau hamis... tapi vachoc ok, takde bau langsung... leh hadap hari-hari...

Sue Izza said... 16/3/17 5:16 AM

elok la dkna minum,moga-moga baby tak kena kuning aminnnn....

Normi Nieza said... 16/3/17 9:29 AM

vachoc sdap..:)

mas saari said... 16/3/17 9:46 AM

Wahhh kena cuba jugak ni walaupun tekak memang payah sikit nak telan susu. Tapi bila baca testimoni nampak sedap susu ni.

Julia Johari said... 16/3/17 10:13 AM

Dkna...susu kambing mmg bagus terutama ibu tgh mengandung...juju pernah amal 3 bulan sebelum melahirkan...kuning sikit je kt mata anak...tak sampai 3 hari surut. Lega tak serius...bestnya susu ni sejak umur 6 bulan dah boleh minum...tak semua ibu dapat fully feed anak dia kan...susu ni dapat membantu sebagai salah satu alternatif terbaik.

Azlinda Azman said... 16/3/17 10:23 AM

Semoga mak dan baby sihat selalu..Keep fit n healthy !

Mas Zull said... 16/3/17 10:32 PM

assalamualaikum dkna...skg ni dah ada perasa coklat yer...mmg sedap la meminumnya...

** Mama Maszull

atiehilmi dot com said... 17/3/17 2:44 AM

hee~ boleh tahan ye harga dia..

Ilyas Syafiq Othman said... 17/3/17 12:23 PM

Susu kambing susu terbaik selepas susu ibu

raihanah said... 17/3/17 1:34 PM

bukan takut, tapi bau tu la kan

Wan Syahida said... 19/3/17 12:31 PM

saya minum susu kambing SYARAF.... sedap sgt...

Yang Berjaya said... 30/3/17 2:09 PM

memula takut gak nak minum susu kambing...tapi lepas minum isihat....jatuh cinta rasa pertama...eh....hehehe
#dendokpilahnogoghi9
#0182234045
jom daptkan isihat sekarang!!!!!

i-Sihat Susu Kambing said... 30/3/17 4:31 PM

sedap memang sedap.. tiap2 hari mesti minum.. nak lebih tenaga minum vachoc.. risau kulit kusam minum Premium Berry.. Makan bijirin sarapan pagi dengan i-Sihat perisa asli..

Nak rasa kesedapan i-Sihat?? meh contact 019-3201012 (agent i-Sihat Penang)

 
Top