6
Beg Raya Jadi Beg Kerja | Koleksi Mizzue | Sedar tak sedar dah masuk minggu ke-dua aku kerja lepas cuti bersalin. Ya Allah...sempat tak sempat jer nak uruskan anak-anak. Ni baru 2 orang anak, kalau lagi ramai macam mana nak handle agaknya..heheeeee.. 

Kisah raya hari tu pun macam kelam kabut sikit, maklumla pengalaman baru ada anak 2 orang. Nak beraya rumah orang pun kena fikir banyak kali, aku segan sebenarnya. Ye laaa..segan kalau anak meragam kat rumah orang dengan keadaan kami masih lagi baru nak membiasakan diri dengan anak-anak. Si kecik tak banyak ragam, kalau nangis pun sebab nak susu jer. Hat si abang tu la, mengada lebih sangat bila dah dapat adik. Jeles agaknya..hahaaa.

Cuma aku terkilan jugak sebab tak sempat nak pakai beg raya dari mizzue.com.my ni ... Aduiii.. Kononnya sempat la bergaya dengan beg ni raya tempoh hari. Simpan punya simpan beg ni, sampai la masuk kerja baru boleh pakai...ahahaaaaa. 



Banyak koleksi beg yang cantik-cantik kat mizzue.com.my ni, cuma aku berkenan yang ni sebab aku tak ada lagi stok handbag warna silver. Saiznya pula tak terlalu besar dan muat untuk letak pulse, handphone dan powerband. Sesuai untuk aku bawak jejalan, santai-santai jer. 

Beg ni boleh digayakan dengan 2 cara, samada korang nak pakai silang dengan tali panjang atau pegang macam gambar kat atas tu je. Kalau berjalan dengan anak-anak, aku lebih suka pakai tali yang panjang, lebih selamat dan selesa sambil carry anak. Lupa pulak nak snap gambarnya..hahahaaa.

Tapi kalau jalan sorang-sorang macam anak dara, aku suka pegang guna tali yang pendek tu jer. Letak kat lengan, nampak macam ala-ala mak datin...kikiii. Design ni pun nampak lebih vogue dengan gaya lilitan kain pada tali handbag ni. 

Kualiti pun bagus dan puas hati dapat pakai handbag ni. Korang boleh usha koleksi handbag yang menarik dari Mizzue.


Instagram : @mizzuemy


Post a Comment

qaseh dalia said... 7/8/17 6:37 PM

Sesuai ngan dkna ..n bawak pergi kerja .. simple tp ada gaya gituu

sarah lalala said... 7/8/17 7:54 PM

Hi! Sarah singgah sini :)

https://messarah.blogspot.my/2017/07/day-1-ten-things-you-want-to-say-to-10.html

raihanah said... 8/8/17 8:53 AM

barulah berbaloi kan, serbaguna

Akif Imtiyaz said... 8/8/17 2:12 PM

Fuyoo cantik handbag .

mas saari said... 9/8/17 3:42 PM

Alaaaaa comel giler beg tu, berkenan pulak. Koleksi Mizzue memang lawa² kan?

Nadia Johari said... 9/8/17 9:33 PM

unik betul tempat pemegang dia..

 
Top