12
REVIEW Kitsui Cara Atasi Masalah Keputihan | Pernah alami masalah keputihan ? Malu nak ngaku eh...eh.. Ok..ok.. tak apa, korang yang ada masalah keputihan, meh sini baca blog aku cara-cara nak atasi masalah keputihan ni. Kebanyakan wanita tak kira anak dara atau yang dah berkahwin pasti akan alami masalah keputihan ni. Cuma yang membezakan, tahap kronik atau tak jer. 

Ada kes sampai berbau dan kegatalan pada bahagian intim tu sebab keputihan. Ya Allah... mintak dijauhkan dari penyakit ni. Bahagian intim tu kena selalu jaga elok-elok supaya kuman dan bakteria tak membiak. Penjagaan bahagian intim pada luaran jer tak cukup, kena jaga pemakanan dan amalkan jamu-jamu yang berkhasiat untuk kesihatan dalaman wanita.





WOMAN SECRET | RAHSIA JAMU WANITA
Jamu moden yang telah dipacking lebih cantik dan memudahkan wanita untuk mengamalkanya. Ok, Women Secret dari KITSUI ni diformulasikan daripada kacip fatimah, manjakani, daun sirih dan kolagen. Jamu ni membantu menghilangkan kegatalan dan bau pada bahagian intim yang boleh memudaratkan kesihatan selain mengurangkan masalah keputihan. 
Andai kata ada masalah kitaran haid yang tak normal, ia juga berfungsi membetulkan kitaran haid dan mengurangkan atau menghilangkan sengugut. Ketika aku remaja dulu, aku pun lalui masalah yang sama jugak. Kali pertama kena sengugut Ya Allah..sakit woii !

KELEBIHAN WOMAN SECRET
  • Mengatasi kekeringan pada bahagian intim.
  • Mengurangkan masalah keputihan dan menghilangkan bau yang tidak menyenangkan.
  • Meningkatkan pertahanan sistem imunisasi dalam badan.
  • Melancarkan perjalanan darah kitaran haid.
  • Menghalang gatal-gatal akibat daripada jangkitan kulat dan bakteria.
  • Mengurangkan kesakitan semasa haid.
  • Membuang toksin/sisa darah haid yang tertinggal.
  • Mengecutkan saluran peranakan & mengurangkan masalah lemah tubuh badan.
  • Mengelakkan masalah penyakit jantung dan mengurangkan selsema.  

Kalau bercerita tentang kebaikan jamu ni, memang tak tidur malam. Masa aku berpantang tempoh hari, mak selalu pesan supaya aku makan apa-apa jer jenis jamu untuk kesihatan dalaman. Pesan orang tua kena dengar dan amalkan, yea dakk? Jadi hari ni aku nak kongsi lagi kebaikan Women Secret yang membantu wanita untuk mencapai payudara yang lebih tegang dan untuk mengetatkan otot faraj. Maklumla, bila dah bersalin ni bentuk badan pun dah 'lari' dari asal. Nak kekal cantik, kena cari jalan penyelesaian..hihii.

Haid tak teratur lepas bersalin pun satu masalah jugak. Nak jadikan haid normal, Women Secret membantu untuk mengurangkan atau menghapuskan haid yang menyakitkan dan sukar serta mengembalikan kitaran haid yang normal. 

Bahan-bahan yang ada dalam jamu moden ni boleh menghapuskan bakteria, yis dan jangkitan kulat, punca utama gatal-gatal dan bau yang tidak selesa di kawasan intim serta mengetatkan faraj. Sementara tu, kandungan antioksida melembutkan dinding vagina untuk mengembalikan kehilangan keanjalan akibat penuaan, perubahan hormon selepas melahirkan anak.


CARA PENGGUNAANNYA: 
Campurkan 1 paket daripada Women Secret dengan 150ml air suam. Goncang atau kacau sehingga larut dan minum serta merta. Amalkan minum air masak yang secukupnya untuk kesan yang terbaik. Boleh minum waktu pagi, sebelum sarapan atau sebelum tidur.


Saiz pembungkusan 15g x 15 paket.
1 paket setiap hari. 



REVIEW WOMEN SECRET DARI DKNA ABZA

Sesiapa yang ada masalah keputihan dan haid yang tak teratur, boleh cuba produk dari KITSUI ni amalkan secara konsisten supaya dapat tengok hasilnya. Jangan la korang baru cuba 2 paket, dah cakap produk ni tak menjadi. Ermmm... tak baik gitu yea. 

Rasa jamu ni macam mana ? Sedap ke ? Alaaa.. susahnya aku nak menjawab soalan macam ni. Dah sah produk ni jamu dan bahan dari manjakani, kacip fatimah dan lain-lain. Jadi rasanya ada la sikit payau tapi masih lagi sedap untuk diminum. Jamu moden yea..bukan macam jamu zaman dulu yang rasanya pahit sampai ke tekak tu haaaa..

Bagi wanita yang sedang menyusukan anak macam aku, boleh dapatkan khidmat nasihat doktor jika perlu. Aku ? Hihiiii.. aku tengok bahan-bahan yang digunakan tak bahayakan kesihatan, tak ada masalah untuk aku minum jamu ni. Cuma aku hadkan pengambilan selang sehari sebab masih menyusukan anak. Jamu ni kan 'panas', kesian anak nanti. 

Korang tunggu aku review satu lagi produk dari KITSUI. Sabar yea... Nak cantik dan kembali sihat, kenalah cuba dulu. Ok, lokasi paling sedang untuk korang dapatkan produk-produk ni di WATSON dan GUARDIAN. 


Website kitsui.com.my
Instagram : @kitsuimalaysia
Facebook : Kitsui My


Post a Comment

PeRdU cINta said... 11/9/17 11:27 AM

Ramuan rahsia wanita yang dah terbongkar rahsia kebaikkannya.

mas saari said... 11/9/17 12:17 PM

Keputihan ni memang bahaya, kena rawat secepat mungkin. Pastu jaga makan jugak.

qaseh dalia said... 11/9/17 10:40 PM

Stress kalau bab keputihan ni nak tak nak kena juga ada set utk rawt .. macam best je kitsui ni

yaya_flanella said... 12/9/17 8:04 AM

Masalah keputihan memang boleh buat risau. Elok juga boleh try kitsui ni

Sue Izza said... 12/9/17 8:14 AM

Ramai je sebenarnya ada keputihan,anak dara pun,memang mengganggu,boleh stress woooo....mcm ok produk ni,boleh try ni

Sal said... 12/9/17 8:16 AM

Dr bahan semulajadi...tertarik pulak nak try

Mimin Adam said... 12/9/17 8:17 AM

Masalah putih ni mmg osu besar bg perempuan. Bagus kitaui ni rupanya boleh atasi masalah keputohab

Lisa Nurulain said... 12/9/17 6:13 PM

kena minum gitu eh .. err errr lisa lemah betul kalau minum2 gitu. rasa mcm mana? mcm jamu tak

titan said... 12/9/17 7:32 PM

apa benda kitsui nih..

kali pertama dengaq nih.

Mazni Azmi said... 13/9/17 9:42 AM

Selalu orang nak makan bagi putih kan. Tapi kali ni orang nak elakkan keputihan

Ish ish ish ( ala gurau je sis)

Akif Imtiyaz said... 13/9/17 11:01 AM

Bab2 keputihan ni mmg semua wanita ada mengalaminya..antara sikit dengan banyak jer kan Dkna.. kalau rasa nak hilangkan keputihan boleh cuba produk ni...mana tau sesuai ngan kondisi badan.. Tq Dkna sharing..

Nadia Johari said... 14/9/17 10:29 PM

Kena cuba lepas bersalin nanti

 
Top