3
NUVIT DERMAL WHITE SERIES Atasi Masalah Bintik Hitam | Hye korang.. sihat ke? Dah lama aku tak share ngan korang tentang produk-produk kecantikan. Walaupun sekarang ni aku dah ada 2 orang anak lelaki, bukan alasan untuk orang perempuan ambil ringan je tentang kecantikan. Terutamanya bahagian muka. Bukan saja nak cantik bila make up tapi nak kelihatan natural bila tak calit sebarang bedak kat muka. Betul tak ? 

Korang dah sedia nak dapatkan info mengenai NUViT Dermal White Series? Haaa.. baca sedikit testimoni aku sepanjang aku menggunakan produk ni.


Untuk pengetahuan korang, produk NUViT Dermal White ni mengandungi estrak bunga Daisy. Korang tau tak bahawa bunga ni biasanya tumbuh kat di kawasan benua Eropah, Amerika dan Australasia. Keadan iklim kat sana memberangsangkan pertumbuhan bunga ni dengan lebih baik berbanding kat sini. Selain tu jugak, bunga ni berfungsi sebagai agen merawat luka dan bunga ni berada dalam kategori herba.



Antara bahan utama B-Trans5™ adalah:
  1. Asid Tranexamic - Mengurangkan aktiviti tyrosinase
  2. Daisy Flower Extract - Mengurangkan pengeluaran melanin
  3. Vitamin E - Pembaikan kulit dan antioksidan
  4. Vitamin B3 - Mengelakkan pemindahan melanin
  5. Vitamin C - Mengurangkan melanin

NUViT DERMAL WHITE SERIES

NUViT Dermal White Series ada 3 packing yang berbeza dan mempunyai fungsi tersendiri. Aku terangkan satu persatu kegunaan  Brightening Spot Correcting Serum, Brightening Essence Fluid dan Brightening Spot Corrector




Brightening Spot Correcting Serum

Berfungsi sebagai agen depigmentasi yang memberi fokus kepada bahagian atau kawasan mana korang nak rawat. Selain tu jugak, ia membantu mengurangkan pengeluaran melanin dan mencerahkan kawasan yang ada masalah seperti mengurangkan bintik hitam, jeragat dan sunburn.  Korang tengok dalam gambar ni, tekstur Brightening Spot Correcting Serum ini tidak melekit yea. Bila sapu kat kawasan yang ada masalah, mudah jer meresap dan baunya wangi. Muka pun terus rasa segar jer. Sesuai untuk semua jenis kulit, jadi jangan risau kalau korang ada masalah kulit kering atau berminyak, boleh cuba.



Brightening Essence Fluid

Korang ada masalah tona kulit tak sekata?  Brightening Essence Fluid berfungsi untuk menyeimbangkan tona kulit selain mencerahkan kulit, dan membuat kulit nampak lebih glowing. Kandunganya Dermal Rx® SRC, metabolizer keratinocy yang dapat mencerahkan kulit dengan cepat dan membaiki kulit selepas selaran matahari. Muka pun akam lebih lembab untuk jangka masa yang panjang sebab ia seperti moisturiser . Teksturnya sama seperti Brightening Spot Correcting Serum yang mudah meresap dan sesuai untuk semua jenis kulit.


Brightening Spot Corrector

Tengok pada gambaran pun dah nampak tekstur ni lebih likat. Korang jangan guna banyak, cukup sekadar calit jer kat muka dah memadai. Brightening Spot Corrector lebih kepada dark spots atau sun spots dengan kesan yang dapat dilihat dengan cepat. Sama seperti 2 produk kat atas tadi yang berfungsi untuk mengurangkan bintik hitam, melindungi kulit dari sinar UV dan mempunyai kesan antioksidan. Paling best, bau bunga tu yang wangi buat kita rasa segar.




Gambar dibawah ni sebagai rujukan korang untuk pilih salah satu daripada rangkaian produk untuk masalah kulit muka. Pakai satu set lagi bagus sebab kesanya lebih cepat.  


SENARAI HARGA NUVIT DERMAL WHITE SERIES

  • Brightening Spot Correcting Serum RM69.90 (15ml) 
  • Brightening Essence Fluid  RM76.90 (30ml)
  • Brightening Spot Corrector  RM59.90 (15ml)
Cara penggunaan : Pakai 2 kali sehari pada waktu pagi dan malam untuk kesan maksimum



Untuk maklumat lanjut, boleh layari:

Website : http://www.nuvit.com.my

Instagram :@nuvitmy
Facebook : Nuvit.Malaysia


Post a Comment

DE SOPHEA said... 30/11/18 9:34 AM

macam menarik jer ni, nak kena cuba dekat kulit saya

Nyna Nieyna said... 5/12/18 12:54 PM

Wahh boleh cuba ni 😍

acu yuhan said... 8/12/18 9:08 PM

hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan..done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

 
Top