11
Bila Kami Bertiga
Bila Kami Bertiga

Bila Kami Bertiga |  Sibuk sungguh aku minggu ni. Maklumla minggu terakhir goyang kaki kat rumah sebelum lapor diri kat pejabat. Pejam celi...

Read more »

4
Cara Aku Berjimat Bila Harga Petrol Makin Naik
Cara Aku Berjimat Bila Harga Petrol Makin Naik

Cara Aku Berjimat Bila Harga Petrol Makin Naik | Hari Wilayah, bestnya masih lagi bercuti dna rasa malas nak pergi kerja esok. Tapi bila pa...

Read more »

15
Pengalaman Mikhail Di Taska
Pengalaman Mikhail Di Taska

Aku tak tau nak gelak ke nak sedih tengok kelakuan anak ni ha. Betul la orang kata, minggu pertama anak-anak ke taska, tadika atau sekolah ...

Read more »

6
Tips Berpuasa Untuk Anak [Wajib Baca]
Tips Berpuasa Untuk Anak [Wajib Baca]

Hari ni sesi persekolahan bermula macam biasa selepas 2 minggu bercuti. Pagi tadi, jalan raya pun dah mula sesak seawal pagi. Lagi sesak bi...

Read more »

1
Kenangan Alam Persekolahan
Kenangan Alam Persekolahan

Baru jer lepas hantar Mikhail ke rumah babysitter. Keadaan jalan depan rumah agak sesak dari sebelum ni. Maklumla, hari pertama persekolaha...

Read more »

18
PTPTN Laksana Pemotongan Gaji Kakitangan Awam
PTPTN Laksana Pemotongan Gaji Kakitangan Awam

Esok dah gaji untuk kakitangan awam, seperti tahun sebelum ni memang gaji bulan Disember diawalkan sebelum perayaan Krismas. Boleh la shopp...

Read more »

1
Bebanan Bila Tambang Pengangkutan Awam Naik !!
Bebanan Bila Tambang Pengangkutan Awam Naik !!

Pagi tadi dah kecoh kat whatsapp, fb dan blog isu kenaikan tambang ERL. Memula Dkna tak ambik kisah sangat pun pasal isu ni, tapi bila...

Read more »

9
Mari Menabung Bersama Saya
Mari Menabung Bersama Saya

Sejak Dkna join group Home Schooling  di facebook baru-baru nie, rasa macam terlalu kerdil bila mendidik dan mengajar anak sendiri. Yea laa...

Read more »

2
Berita Palsu Penangguhan Persekolahan Sesi 2015
Berita Palsu Penangguhan Persekolahan Sesi 2015

Huh !! Dapat kiriman gambar dari whatsapps berita penangguhan sesi persekolahan bagi tahun 2015.  Haaaa... sekali lagi nak tangguh??  ...

Read more »

4
Selamat Tinggal 2014
Selamat Tinggal 2014

Berakhir sudah tahun 2014. Pejam celik, sekejapnya masa berlalu..ermm..pejam celik, usia makin meningkat, anak semakin membesar dan yang pa...

Read more »

2
Homestay Konvokesyen Pelajar UUM
Homestay Konvokesyen Pelajar UUM

Kisah disebalik penginapan dkna waktu konvo tempoh hari...ermm.. Lebih kurang sebulan sebelum konvo, UUM dah keluarkan tarikh untuk sesi...

Read more »

4
Majlis Konvokesyen Dkna
Majlis Konvokesyen Dkna

Alhamdulilah.. akhirnya boleh jugak sarung jubah dan pakai topi atas kepala sambil pegang bunga dari suami..hehehee.. Seronok.. kali pe...

Read more »

0
Mikhail Masuk Universiti !
Mikhail Masuk Universiti !

Esok Mikhail akan jejak kaki kali pertama ke Universiti Utara Malaysia, Sintok Kedah. Wah ! bertuah lah anak zaman sekarang...kecil-kecil d...

Read more »

0
Cara Urutan Untuk Bayi
Cara Urutan Untuk Bayi

Urutan dari tangan ibu akan mengeratkan kasih sayang dengan anak. Betul kan.. dan memang tak dinafikan, malah melalui pelukan antara ibu da...

Read more »

5
7 Tahun Lepas
7 Tahun Lepas

Tak sangka, bila tengok buku konvokesyen ni rupanya dah 7 tahun berlalu. Dulu dikenali dengan nama Politeknik Johor Bahru singkatan PJB ...

Read more »

0
Masak Nasi Atas Dapur Gas
Masak Nasi Atas Dapur Gas

Korang pernah masak nasi atas dapur gas atau memang tak pandai nak masak nasi atas dapur gas? Haaaa... dah lama dkna tak masak nasi atas da...

Read more »

0
Selamat Hari Malaysia
Selamat Hari Malaysia

Selamat Hari Malaysia!! Bestnya cuti hari ni kan, apa aktiviti kat rumah? Bawak anak jalan-jalan? atau waktu berehat jer kat rumah. Eso...

Read more »

0
Bila Soalan UPSR Bocor!!
Bila Soalan UPSR Bocor!!

Semalam dapat berita yang soalan Sains UPSR tahun ni bocor, sepatutnya budak-budak darjah 6 dah boleh merdeka hari ni. Ermmm.. kesian ...

Read more »

0
Cabaran 30 Hari | Hari Ke-7 : Sejauh Mana Pentingnya Pendidikan
Cabaran 30 Hari | Hari Ke-7 : Sejauh Mana Pentingnya Pendidikan

Pening jugak nak sahut cabaran untuk hari ni. Soalannya, sejauh mana pentingnya pendidikan bagi dkna? Haaa.. nak tulis apa nie? Ada yang ta...

Read more »

0
Cabaran 30 Hari | Hari Ke-4 : Buku Kegemaran Dkna
Cabaran 30 Hari | Hari Ke-4 : Buku Kegemaran Dkna

Kali ni nak gelak besar! Ada ke patut soalan dari #kelabbloggerbenashaari tanya tentang buku kegemaran. Aduiii..nak jawab buku apa nie? Buk...

Read more »
 
 
Top