12
Pengalaman 17 Jam Balik Raya Haji
Pengalaman 17 Jam Balik Raya Haji

Seminggu aku cuti balik kampung, seminggu jugak blog berkubur ... Hahaaa.. Niat nak update kat kampung tapi bila dah ada sana, mood nak blo...

Read more »

6
Jalan Mula Sesak Di Lebuhraya Karak
Jalan Mula Sesak Di Lebuhraya Karak

Jalan Mula Sesak Di Lebuhraya Karak. Rancangan awal, aku nak balik Kelantan esok jer sebab niat kat hati ni nak singgah Bentong, nak pekena...

Read more »

8
Kenangan 16 Tahun Lalu
Kenangan 16 Tahun Lalu

Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali 12 Ogos 2000, Ahad.. 16 tahun yang lalu masih segar dalam ingatan aku saat sakaratul m...

Read more »

14
Selamat Hari Raya 2016 !
Selamat Hari Raya 2016 !

Selamat hari raya korang semua. Dah kerja ke? Aku...aku cuti lagi. Jangan cakap aku banyak cuti okeh. Penat tau nak kumpul cuti supaya bole...

Read more »

6
Nikmat Balik Kampung
Nikmat Balik Kampung

Masuk pejabat hari ni, sunyi sepi. Kiri kanan, meja kosong. Ramai yang bercuti balik kampung agaknya atau mungkin bercuti bersama anak-anak...

Read more »

4
EPHYRA MURAH ! Ephyra Skin Nano
EPHYRA MURAH ! Ephyra Skin Nano

Korang...korang..korang...dapat tak sample Ephyra Skin Nano ? Haa.. korang dah cuba ? Aku dah cuba beberapa hari. Best gila. Haaa..mesti ko...

Read more »

10
Surprise ! Happy Birthday Ma
Surprise ! Happy Birthday Ma

Bulan Februari, bulan kelahiran mak. Tanggal 7 Februari 1951, itulah tarikh lahirnya mak aku. Kalau ikutkan perancangan awal, aku nak balik...

Read more »

3
Kemalangan Maut Di Gua Musang | Al-Fatihah
Kemalangan Maut Di Gua Musang | Al-Fatihah

Bertalu-talu whatsapp petang ni dengan gambar kemanlangan ngeri di Gua Musang siang tadi. Paling sedih aku tengok mayat budak atas jalan ta...

Read more »

4
Pokok Duit-Duit Penyebab Leukemia??
Pokok Duit-Duit Penyebab Leukemia??

Suami minta aku baca info mengenai pokok duit-duit yang menjadi viral di Facebook  ni semalam. Aku ni memang jenis malas nak membaca artike...

Read more »

2
Mikhail Elergi Kekacang?
Mikhail Elergi Kekacang?

Dah masuk hari ke-5 Mikhail gatal dan bintik-bintik merah kat dahi. Kisahnya bermula pada pagi hari Ahad, lepaa bangun tidur nampak merah-m...

Read more »

6
Sedap Ke Mee Kg Pek?
Sedap Ke Mee Kg Pek?

Kali ke-2 Dkna makan Mee Kg Pek... Kalau kat Kelantan, ramai yang bagitau Mee Kg Pek ni salah satu 'jenama' yang laris. Dengar ceri...

Read more »

6
Budak Kena Tinggal
Budak Kena Tinggal

Kesian anak teruna, tinggal Abi kat Putrajaya pastu balik kampung dengan Ibu je...hehee.. Biasanya kalau merajuk, Abi suka melayan. Puju...

Read more »

4
De'Xandra Perfume Tahan Lama
De'Xandra Perfume Tahan Lama

Kalau balik kampung, keluarga suka sangat tengok suami bersiap, sebab mengalahkan isteri. Lagi-lagi kalau keluar bilik, confirm semerbak ba...

Read more »

6
Happy Birthday Dkna Abza
Happy Birthday Dkna Abza

Semalam, 30.9.2015 genap usia yang ke 28 tahun . Dah makin meningkat usia, tapi rasa macam tak cukup matang lagi..hehehe. Terima kasih Ya ...

Read more »

8
Raya Haji 25 Jam Perjalanan Ke Kelantan
Raya Haji 25 Jam Perjalanan Ke Kelantan

Bila Dkna update status di Facebook, perjalanan selama 25 jam dari Putrajaya ke Kelantan minggu lepas untuk balik berhari raya ramai ya...

Read more »

2
Promosi Merdeka Ephyra 2015
Promosi Merdeka Ephyra 2015

Hari ni gaji..hari ni gaji. Wah ! tiba-tiba rasa seronok sebab dalam akaun bank ada penambahan. Banyak yang bermain di fikiran, nak bayar b...

Read more »

6
Kambing Jadi Mangsa Sepak Mikhail
Kambing Jadi Mangsa Sepak Mikhail

Baru sekarang Dkna percaya, anak bila balik kampung semua yang dia nampak depan mata buat dia teruja sangat-sangat. Cecah usia setahun, ...

Read more »

10
Selamat Hari Raya Dari Kami Sekeluarga
Selamat Hari Raya Dari Kami Sekeluarga

Selamat Hari Raya dari Dkna, suami dan anak teruna. Haa.. baru hari ni sempat nak update blog dan ucap selamat kat semua..hehehee. Itu pun ...

Read more »

10
Rezeki Itu Milik Allah
Rezeki Itu Milik Allah

Dulu kan.. sebelum kahwin, mesti kira-kira duit nak balik kampung, nak beli itu beli ini sempena nak raya. Pastu kira-kira tak cukup den...

Read more »

14
Kes Dera Anak Lagi ?
Kes Dera Anak Lagi ?

Hari ni, bosan di pejabat. Urusan kerja semua dah siap, bulan Ramadhan ni bulan yang paling relax bagi Dkna berbanding bulan-bulan lain yan...

Read more »
 
 
Top