3
Cukur Jambul Di Masjid Pulau Melaka
Cukur Jambul Di Masjid Pulau Melaka

Cukur Jambul Di Masjid Pulau Melaka | Kali ni tak sempat buat majlis cukur jambul kat rumah seperti Mikhail. Masa sangat suntuk sebab ulang...

Read more »

10
Peritnya Bahang Lampu Terapi Jaundis
Peritnya Bahang Lampu Terapi Jaundis

Pengalaman baru bila Muqri kena jaundis. Dulu, Mikhail tak kena jaundis, agak terkejut jugak bila anak kedua ni kena jaundis. Kebiasaannya ...

Read more »

10
Saat Kelahiran Addin Muqri
Saat Kelahiran Addin Muqri

Saat Kelahiran Addin Muqri | Alhamdulillah..hari ni dah 12 hari usia anak kedua. Sekarang, aku dah ada 2 hero dalam hidup aku. Syukur kepad...

Read more »

11
Mikhail Kawan Dengan Kambing Dan Lembu
Mikhail Kawan Dengan Kambing Dan Lembu

Dulu Takut, Sekarang Dah Jadi Kawan| Dah 2 minggu aku balik kampung dan follow up kandungan kat HUSM, Kubang Kerian. Tanda-tanda nak bersal...

Read more »

4
Kuih Akok Kelantan Memang Sedap
Kuih Akok Kelantan Memang Sedap

Kuih Akok Kelantan Memang Sedap |  Setiap kali balik Kelantan, kuih wajib yang aku cari semestinya akok kedut. Entah kenapa, kalau aku beli...

Read more »

3
Gino Pizza | Pizza Giant Di Kota Bharu
Gino Pizza | Pizza Giant Di Kota Bharu

Gino Pizza | Pizza Giant Di Kota Bharu | Ada yang tertanya-tanya aku dah bersalin ke idok? Hihiii.. Aku ada je ni ha.. Dah seminggu kat kam...

Read more »

12
Pengalaman 17 Jam Balik Raya Haji
Pengalaman 17 Jam Balik Raya Haji

Seminggu aku cuti balik kampung, seminggu jugak blog berkubur ... Hahaaa.. Niat nak update kat kampung tapi bila dah ada sana, mood nak blo...

Read more »

6
Jalan Mula Sesak Di Lebuhraya Karak
Jalan Mula Sesak Di Lebuhraya Karak

Jalan Mula Sesak Di Lebuhraya Karak. Rancangan awal, aku nak balik Kelantan esok jer sebab niat kat hati ni nak singgah Bentong, nak pekena...

Read more »

8
Kenangan 16 Tahun Lalu
Kenangan 16 Tahun Lalu

Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali 12 Ogos 2000, Ahad.. 16 tahun yang lalu masih segar dalam ingatan aku saat sakaratul m...

Read more »

14
Selamat Hari Raya 2016 !
Selamat Hari Raya 2016 !

Selamat hari raya korang semua. Dah kerja ke? Aku...aku cuti lagi. Jangan cakap aku banyak cuti okeh. Penat tau nak kumpul cuti supaya bole...

Read more »

6
Nikmat Balik Kampung
Nikmat Balik Kampung

Masuk pejabat hari ni, sunyi sepi. Kiri kanan, meja kosong. Ramai yang bercuti balik kampung agaknya atau mungkin bercuti bersama anak-anak...

Read more »

4
EPHYRA MURAH ! Ephyra Skin Nano
EPHYRA MURAH ! Ephyra Skin Nano

Korang...korang..korang...dapat tak sample Ephyra Skin Nano ? Haa.. korang dah cuba ? Aku dah cuba beberapa hari. Best gila. Haaa..mesti ko...

Read more »

10
Surprise ! Happy Birthday Ma
Surprise ! Happy Birthday Ma

Bulan Februari, bulan kelahiran mak. Tanggal 7 Februari 1951, itulah tarikh lahirnya mak aku. Kalau ikutkan perancangan awal, aku nak balik...

Read more »

3
Kemalangan Maut Di Gua Musang | Al-Fatihah
Kemalangan Maut Di Gua Musang | Al-Fatihah

Bertalu-talu whatsapp petang ni dengan gambar kemanlangan ngeri di Gua Musang siang tadi. Paling sedih aku tengok mayat budak atas jalan ta...

Read more »

4
Pokok Duit-Duit Penyebab Leukemia??
Pokok Duit-Duit Penyebab Leukemia??

Suami minta aku baca info mengenai pokok duit-duit yang menjadi viral di Facebook  ni semalam. Aku ni memang jenis malas nak membaca artike...

Read more »

2
Mikhail Elergi Kekacang?
Mikhail Elergi Kekacang?

Dah masuk hari ke-5 Mikhail gatal dan bintik-bintik merah kat dahi. Kisahnya bermula pada pagi hari Ahad, lepaa bangun tidur nampak merah-m...

Read more »

6
Sedap Ke Mee Kg Pek?
Sedap Ke Mee Kg Pek?

Kali ke-2 Dkna makan Mee Kg Pek... Kalau kat Kelantan, ramai yang bagitau Mee Kg Pek ni salah satu 'jenama' yang laris. Dengar ceri...

Read more »

6
Budak Kena Tinggal
Budak Kena Tinggal

Kesian anak teruna, tinggal Abi kat Putrajaya pastu balik kampung dengan Ibu je...hehee.. Biasanya kalau merajuk, Abi suka melayan. Puju...

Read more »

4
De'Xandra Perfume Tahan Lama
De'Xandra Perfume Tahan Lama

Kalau balik kampung, keluarga suka sangat tengok suami bersiap, sebab mengalahkan isteri. Lagi-lagi kalau keluar bilik, confirm semerbak ba...

Read more »
 
 
Top